Skocz do zawartości

Skrypt do kopii dmoz

bormen

Rekomendowane odpowiedzi

i jeszcze mam takie pytanko. czy wedlug Was jest sens tworzyc kopie dmoza?? niektorzy pisza na forum ze dziennie gogle indeksuje kilka tysiecy podstron z takiej kopii. tymczasem sprawdzalem inne kopie katalogu i w niektorych jest zaindeksowanych po kilkadziesiat zaledwie podstron. a wiec jak to jest z tymi kopiami?

PS znacie jeszcze jakies miejsca skad mozna sciagnac skrypt??

Ja stworzyłem kopię DMOZ jakiś miesiąc temu i jak dotąd google zindeksowało jakieś 90 stron, chociaż używam mod rewrite, więc nie licz na to, że z dnia na dzieć przybędzie Ci kilka tysięcy podstron.

Co do tego czy warto, to musisz się sam przekonać, ale według mnie napewno nie zaszkodzi :(

pabgol, a używałeś konkretnego skryptu? Możesz podać nazwę?

thanks in advance.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

pabgol, a używałeś konkretnego skryptu? Możesz podać nazwę?

thanks in advance.

Tak używałem tego: https://www.farfarfar.com/scripts/odp/

Bardzo ciekawy skrypt.

A efekty tego możecie zobaczyć na https://eprogresja.pl/DMOZ/

Chociaż nie wiem, czy jest się czym chwalić, bo jest trochę niedopracowany :oops:

Dzięki:)

A może ktoś inny ma jeszcze jakieś sugestie odnośnie tworzenia katalogu dmoz?

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Moze znacie jeszcze jakies sposoby poza kopia dmoza na zdobycie duzej ilosci zaindeksowanych podstron?

Darmowej treści jest w sieci mnóstwo wystarczy tylko podstawowa znajomość php. Raczej nie liczyłbym na to, że ktoś ci podsunie gotowe rozwiązania.

...

a może akurat ktos bedzie tak dobry i podsunie

A ja mam nadzieję, że nie podsunie.

Forum nie ma być miejscem prostych i szybkich rozwiązań dla prostych

i szybkich chłopców. Ale ma wymuszać samodzielność, uczyć radzenia

sobie w możliwie wielu przypadkach samemu.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności