Skocz do zawartości

Zaspane Google ( 3 przykłady )

BOyA

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam, google śpi.

Właśnie (półtora tygodnia temu) wpuściłem w obrót 9 stron zapleczowych, wszystkie unikalny content, linkowane z silnego zaplecza + systemy wymiany linków + katalogi (adder).

Z tych stron tylko połowa jest w indeksie (niektóre już były znów zniknęły), a site tak żałosny że nie wspomnę. A każda z nich ma już dziś po 50 - 100 linków. Odwiedziny botów też budzą zastrzeżenia. A mam wrażenie że i dzienne updaty serpów jakoś zwolniły, przysnęły i wchodzą w innych godzinach.

Ale to nie tragedia, standardowy maintenance google wg mnie, prawdopodobnie połączony z paniką o zmniejszeniu site. Do przespania i przeczekać :-D To dobry czas na zrobienie następnej zapleczówki.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Jednak ostatnio dość szybko wywala z indeksu nieistniejące podstrony. Kilka dni temu zmieniałem skrypt jednej ze stron, z html na Joomle i w przeciągu kilku dni wyindeksowało 80% starych podstron. Nowe indeksuje nieco wolniej, ale nie powiedziałbym, ze "Google śpi" :soczek:

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

O boze czy google Spi czy nie chba niewazne,m my mamy wykonywac nasza prace a nie zastanawiac sie czy G spi czy nie i kiedy bedzie update PR i Site i pozycji itp itd ;)

Oto przyklad dwie strony postawione w ten sam dzien dokladnie w piatek:

strona 1: zaindeksowanych 130 podstron i indeksuje dalej

strona 2: zaindeksowana jedna strona

Dla tych co zaczna marudzic sprawdzane na kilkunastu DC

i na co to dowod ze Google jedna lubi druga nie?? Bo nie ma innego powodu :yahoo:

Obie ten sam CMS

Obie tyle samo wpisow w Bazie danych (rozny content)

Obie te same linki z tych samych stron??

Czyli jak google spi na jedno oko?? cyz jak??

Boze jakos takie tematy mnie podlamuja ludzie wykonujcie swoja robote najlepiej jak potraficie i jak strona po 3 miesiacach nie jest w google zacznijcie sie martwic jak po 2 latach nie jestescie na pierwsze miejsce w Google piszcie o tym na forum po tygodniu nikt z was na konkurencyjne hasla nie wskoczy na pozycje NR 1 no chyba ze rozgryzl Googla :D

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

To prawda, też tak mam precle z unikalną treścią, na roznych domenach, serwerach itd linkowanie miedzy nimi tez robione z glową + system linków. I czasem google mi indeksuje treśc za 2-3 podejciem by cokolwiek zarejestrował, gdzie jest kilka stron.

Jednak po pierwsze tak jak znawcy mówią nie trzeba marudzić i trzeba zap.. dalej, wiecej i ciężej :D, druga sprawa czasem takie opóźnienie gdzie spływa lawina artów z linkami na jedną świeżą domenę, chroni mnie przed chwilowym filtrem co już zaznałem nie raz.

Pozdrawiam.

Poziom pytań coraz bardziej żałosny.

Wnioski należy wyciągać, ale z głową.

Ja mam też wniosek:

Większość tu obecnych chce top i to zaraz. A jak jest coś nie tak, to wina wyszukiwarki.

HAHA mam dokładnie takie samo odczucie. To już chyba nie to samo forum co 2 lata temu .... :)

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

HAHA mam dokładnie takie samo odczucie. To już chyba nie to samo forum co 2 lata temu .... :piwo:

Master a mi się wydaje że to to samo forum, tylko Ty jesteś o 2 lata mądrzejszy...

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

radku mylisz sie

dwa lata temu, trzy lata temu ludzie testoawli podawali wyniki a nie polemizowali na temat czy google spi czy chrapie czy ma czkawke....

a indeksowanie Googla fakt pogorszylo sie po slynnym updacie, ale pomyslcie ile wiecej stron powstaje dziennie dzisiaj w porownaniu do przed 3 lat??

A po za tym najpierw cos przetesyuujcie sprawdzcie porobcie testy!!!

Nadal na stronie glownj waszego forum mowie tu o

www.optymalizacja.com sa testy Michala

i bierzcie przyklady z tych co byli tu na poczatku a nie dzisiaj robie strone o tematyce seks pojutrze mi ja G w 100% zindeksuje a popojutrze musze byc number one a jak nie no coz Google spi :piwo: Maskra

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności