Skocz do zawartości

Kilka pytań odnośnie regulaminu.

Puzek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :) mam kilka małych pytań, które mnie dręczą od dłuższego czasu.

1. Czy można umieszczać banner do swojego serwisu na innych stronach (np. toplisty) ? Dzięki temu można zyskać sporo uu bez pozycjonowania.

2. Czy linkowanie z zaplecza jest zgodne z regulaminem ?

3. W nowym regulaminie jest napisane, że można umieszczać reklamy na stronach z mp3, ale przecież mp3 posiadają prawa autorskie... żebym chciał legalnie je umieścić, musiałbym nabyć prawa autorskie do utworu lub uzyskac licencje. Chyba, że dodam linijkę w regulaminie "wykasować przed upływem 24 godzin" :D ?

Tylko się nie śmiejcie :) Dopiero przekraczam pierwsze progi. dzięki z góry za odpowiedź.

1. Mozesz ale dostaniesz pewnie w krotkim czasie bana

2. Nie do konca rozumiem, ale jezeli chodzi Ci o pozycjonowanie wlascwiej strony to nie wiem co mialoby byc w tym zlego

3. Nie ma czegos takiego jak wykasowac przed uplywem 24 godzin

Moze jeszcze dodam ze w ZAIKSie stawki zaczynaja sie od 1000zl miesiecznie...

2. Nie do konca rozumiem, ale jezeli chodzi Ci o pozycjonowanie wlascwiej strony to nie wiem co mialoby byc w tym zlego

3. Nie ma czegos takiego jak wykasowac przed uplywem 24 godzin

Moze jeszcze dodam ze w ZAIKSie stawki zaczynaja sie od 1000zl miesiecznie...

1. np. strony z open proxy mają traffic tylko z toplist, więc jakim cudem nie dostały bana ? A jeśli umieszczę banner np. w innym moim serwisie, taki zwykły ?

2. Ok, a ze spamów to raczej nie za bardzo ?

3. To mam sam komponować mp3 ?

No tu chyba sobie robisz jaja, że się tak nieładnie wyrażę. Jeśli nie jest to ruch kierowany automatycznie, a normalny banner to w którym punkcie wg Ciebie jest łamany regulamin?

No chyba, że kupisz na allegro w jakiejś super ofercie "kampanię bannerową" z bonusową gwarantowaną ilością wejść :)

Jeśli za reklamę za pomocą bannera dostawałoby się bana, to 95% serwisów już nie uczestniczyłaby w adsense.

2. Czy linkowanie z zaplecza jest zgodne z regulaminem? Również nie widzę żadnego powodu dla którego mogło by nie być (oczywiście chodzi o regulamin adsense, a nie wyszukiwarki ).

3. Co do mp3 to raczej śliska sprawa, jeśli tworzysz muzykę, lub zamieszczasz inne legalne mp3 to moim zdaniem nie powinieneś się obawiać, natomiast jeśli masz na stronie linki do "prawie" legalnych mp3 to ban jest wielce prawdopodobny. Jednak to jest tylko moje zdanie, a nie jestem w dziedzinie mp3 ekspertem, ponieważ jak to się mówi: dmucham na zimne i omijam tą tematykę szerokim łukiem.

Przepraszam zle zrozumialem 1 punkt i przeczytalem ze chodzi o wstawienie kodu adsense :) Takze moj blad

Jezeli chodzi o linkowanie z zaplecze to w regulaminie sa pewne wytyczne skad nie powinien pochodzic ruch, takze ja tylko wyciagam wnioski na podstawie regulaminu. Zalezy oczywiscie jakie to jest zaplecze.

@Afrael - pisalem do nich to sie dowiedzialem troche...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności