Skocz do zawartości

[teoretycznie] cena wypozycjonowania sex / seks

Bełdzio

Rekomendowane odpowiedzi

Hejah :) piszę pracę zaliczeniową na temat seksu w Internecie :) a konkretniej o kwestii finansowej:) Jednym z punktow jest koszt wypozycjonowania serwisu na hasla sex / seks. Jesli mozecie napiscie mi ile byscie wziele za takie cudo + jaki czas bylby potrzebny - interesuje mnie TOP10 w Google.

Wiem ze takie zabawy sa ciezkzkie, potrzebuja mega zaplecza etc, chodzi mi o czysto teoretyczne dane :) do wykresikow ;-)

btw. jak ktos ma jakis serwis erotyczny i chcialby mnie wspomoc to bede wdzieczny z pw :)

niech Google bedzie z Wami :P

sexbranża w necie to największa kasa i między innymi dla jej potrzeb pojawiło się wiele nowych technologii internetowych, myśle że właśnie ta branża najmocniej stymulowała/stymuluje rozwój internetu.

W tej branży siedziałem w latach 98/2000 w czasie boomu internetowego i kasa na reklame była potężna , niektóre sity dawały po 0,8$ za klikniecie w baner. W każdym razie 6ciomiesięczne topowe zarobki z kliknięć dały mi możliwość 1,5 rocznego szlajania się po świecie bez konieczności pracowania :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

właśnie wiem, że jeśli chodzi o net to jest to najbardziej zarobkowa branza :) wlasnie dlatego wybralem ten temat :) - zeby nie bylo ze tylko z powodow "rozrywkowych" :)

problem w tym ze jakos ciezko znalezc konkretne liczby zwiazane z branza :)

problem w tym ze jakos ciezko znalezc konkretne liczby zwiazane z branza :)

wątpie abyś dostał konkretne liczby natomiast sam możesz oprzeć się na szacunkowych danych przeglądając PP stron erotycznych .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a mozesz cos powiedziec na temat czasu / kasy? jak na razie 3 osoby mi napisaly :) przydaloby sie jeszcze kilka zeby jakis wykres zmajstrowac :)

było pare miesięcy, że zarobek dzienny z około 250 stronek na darmówkach za same klikniecia przekraczał 1200$$ ale musisz pamietać , że to były lata tkz "balona internetowego" kiedy wszyscy przeinwestowali internet a potem wszystko dupło na maxa.

Cena w Polsce nie jest wysoka.

Ale problem z linkami w zapleczu .... inni klienci nie chcieliby sąsiedztwa a i Systemy niechętnie na to patrzą :)

no i czas ............

Mrtn, wybacz ale zaprzeczasz sam sobie pisząc o niewysokiej cenie a dalej o problemach z zapleczem ....

koszty zaplecza wpływają na koszt usługi a w tej nie za bardzo lubianej branzy (jak sam zauwazyleś) bez zaplecza tematycznego ani rusz

Miałem napisać to samo co mrtn, zapewne miał na myśli, że do wypozycjonowanie tej frazy nie jest potrzebna duża moc, z drugiej strony trzeba specjalnie stworzyć pod nią zaplecze bo systemami się tego nie zrobi a normalnego zaplecza na którym nie ma erotyki szkoda. Więc koszta pozycjonowania dla kogoś kto zajmuje się już erotyką i ma zaplecze w tej branży będą znikome, natomiast pozycjoner, który musi postawić zaplecze zażąda dużo wyższą cenę.

Za jakiś czas czysto "doświadczalnie" będę planował wypozycjonować jedną stronę, pragnę przeznaczyć na to około 1000 domen z czego 600 na unikalnych tekstach. Jeżeli jeszcze przydały by Ci się te dane na przełomie czerwca/lipca to myślę że mógłbym pomóc. :-)

Co nie znaczy że nie liczę na zyski z tego. :-) Za darmo to się nic nie robi. :-)

faktycznie użyłem skrótu myślowego - wyceniłem SEx tak jak wyceniam inne frazy BL, MOCE, rozłoęzenie itp. A nastepnie wspomniałem o problemie z umiejscowieniem.

Nie dokonowyałem próby uwzglednienia tego współczynnika jako mnoznika do wyceny i nie wiem czy powinien on wynosić x3 czy x10.

Normalnie wychodzi z mocą sex w pierwszej 10 ~1000 zł/miesiąc - ale Normalnie się nie da wiec wypowiedzieć musiałby się ktoś kto zna frazy erotyczne.

I wczesniejsza uwaga bardzo słuszna - sprawdż dochody z PP. Jeżeli za 5 pozycje na frazie sex w porstym PP zarobki wynoszą np: 10K/miesiąc.

to jest to cena za którą nikt nie wypozycjonuje (PP można założyc samemu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności