Skocz do zawartości

Linki do konkurencji, czy się opłaca?

Red

Rekomendowane odpowiedzi

www.ruchchorzow.com - pozycjonuję pod

Ruch Chorzów

Piłka Nożna

Ruch Chorzow

i teraz mam pytanie czy opłaca się umieścić linki na głównej i podstronach do konkurencji czyli w tym przypadku do

ruch.chorzow.pl

ruch-chorzow-ks.de

90minut.pl

pilkanozna.pl

pilka.biz

nie umiem się wzbić ponad 4 pozycję i szukam nowych metod, czy to coś da? rozumiem że pierwsze 2 linki daje anachor Ruch Chorzów a nastepne 3 piłka nożna tak? proszę o info ;)

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Napewno Ci nie zaszkodzi, a może wręcz pomóc.

Jestes tego pewien?

Im mniej linkow wychodzacych z twojej strony tym lepiej dla jaj pozycji. Dobrze jest miec linki powiazane tematycznie ale trzeba pamietac, ze te linki daja "plusa" konkurencji..

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

skoro Twoja strona i tak jest nizej to mozesz sobie pozwolic

na maly tescik... ale ja osobiscie bym pozbieral wiecej

linkow na zewnatrz...

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Jestes tego pewien?

Im mniej linkow wychodzacych z twojej strony tym lepiej dla jaj pozycji. Dobrze jest miec linki powiazane tematycznie ale trzeba pamietac, ze te linki daja "plusa" konkurencji..

Pozdrawiam

Pewien nie jestem, tak mi się tylko wydaje.

Oczywiście zgadzam się z Tobą, im więcej wychodzących linków tym gorzej, ale kilka dodatkowych linków z keywordsami w anchorach według mnie krzywdy nikomu nie zrobi.

Według moich obserwacji umieszczenie linków do stron bezpośredniej konkurencji może paradoksalnie pomóc tej stronie, chociaż nie robiłem żadnych testów. To tylko moja teza nie poparta żadnymi dowodami, chociaż myślę, że po części widać to na niektórych stronach, zobacz

tutaj

ale kilka dodatkowych linków z keywordsami w anchorach według mnie krzywdy nikomu nie zrobi.

Pomoze konkurencji i tym samym zrobi krzywde Tobie!

Według moich obserwacji umieszczenie linków do stron bezpośredniej konkurencji może paradoksalnie pomóc tej stronie

Nie zgadzam sie..

Pozdrawiam

Mój blog o SEO / SEM

ale kilka dodatkowych linków z keywordsami w anchorach według mnie krzywdy nikomu nie zrobi.

Pomoze konkurencji i tym samym zrobi krzywde Tobie!

Według moich obserwacji umieszczenie linków do stron bezpośredniej konkurencji może paradoksalnie pomóc tej stronie

Nie zgadzam sie..

Pozdrawiam

Wybacz, że się czepiam, ale możesz jakoś uzasadnić Twój pogląd?

Nie prowadzilem testow ale to jest logiczne.

Linki pomagaja zdobyc wyzsza pozycje - to jest juz udowodnione, a tym bardziej wieksza wartosc maja linki ze stron powiazanych tematycznie czyli strona ktora dostaje takiego linka dostaje "plusa" w rankingu bo taki link jest cenny. A jesli to jest konkurencja no to wiadomo...

Natomiast na Twojej stronie (jako przyklad damy strone red9) przybywa link (lub linki) zewnetrzne co daje stronie "minus" w rankingu bo im wiecej linkow zewnetrznych tym gorzej - co oczywiscie zostalo potwierdzone w wielu testach.

Jest jeszcze jedna sprawa, taki link daje maly plus stronie o Ruchu Chorzów jesli ta strona ma link o konkurencji z takim wlasnie anchorem (Ruch Chorzów) poniewaz jest na stronie wtedy nastepne slowo kluczowe..

Ale powtazam ze konkurtencja zyskuje o wiele wiecej niz ty!

Pozrawiam

Mój blog o SEO / SEM

Nie prowadzilem testow ale to jest logiczne.

Linki pomagaja zdobyc wyzsza pozycje - to jest juz udowodnione, a tym bardziej wieksza wartosc maja linki ze stron powiazanych tematycznie czyli strona ktora dostaje takiego linka dostaje "plusa" w rankingu bo taki link jest cenny. A jesli to jest konkurencja no to wiadomo...

Natomiast na Twojej stronie (jako przyklad damy strone red9) przybywa link (lub linki) zewnetrzne co daje stronie "minus" w rankingu bo im wiecej linkow zewnetrznych tym gorzej - co oczywiscie zostalo potwierdzone w wielu testach.

Oczywiście zgadzam się w 100%, to nie podlega dyskusji.

Jest jeszcze jedna sprawa, taki link daje maly plus stronie o Ruchu Chorzów jesli ta strona ma link o konkurencji z takim wlasnie anchorem (Ruch Chorzów) poniewaz jest na stronie wtedy nastepne slowo kluczowe..

Ale powtazam ze konkurtencja zyskuje o wiele wiecej niz ty!

Pozrawiam

Właśnie o taki plus mi chodziło. Ale czy taki keyword w anchorze, szczególnie do serwisu pozycjonowanego na ten sam keyword nie jest traktowany lepiej niż keywordsy w tekście?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności