Skocz do zawartości

Wycena pozycjonowania wg procreate.pl

SiMooN

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja nie wiem z czego Wy się śmiejecie - ceny są jak pewnie mało kto doczytał "na stronach kategorii języka polskiego".

Powyżej też "podane ceny są orientacyjne", wg. mnie bardziej Ci co się nabijają to są pokemony niż Ci co chcą prostemu człowiekowi co nie ma pojęcia o pozycjonowaniu przedstawić w jak najprostszy sposób idee tego przedsięwzięcia, a jak ktoś będzie już naprawdę zainteresowany to wtedy przedstawiane są mu szczegóły.

Lepiej weźcie się sami do roboty, albo pokażcie swoje oferty :blink:

Panowie popadacie w paranoje co was obchodzi co kto na obiad jada? liczy się wynik a nie co i jak i za ile, jak bierze za top3 5tys czy 9,99 to sprawa tego co to robi.

Czy gdziekolwiek jest mowa, że ktoś komu zagląda do portfela?

Wątek jest o sposobie naliczania opłat (a nie ich wielkości) oraz średniej liczonej w SERP'ach.

Poprzez toczone dyskusje na tym forum, każdy dojdzie do wniosku, że coś nie tak, bo "wszędzie piszą" (praktyka potwierdza), że to nie ilość wyników jest najistotniejszą miarą przy wycenie frazy, zaś Procreate stosuje dokładnie odwrotne do biegu dyskusji i praktyki rozwiązania.

Wg mnie bez sens kompletny takie wyceny, tym bardziej publikowane oficjalnie, więc nie wiem czy to jest sposób na przestawienie oferty 'prostemu czlowiekowi'. W tej branży chyba miarą jakości wyceny i obsługi klienta jest indywidualizm każdej oferty, a nie określanie 'cen orientacyjnych' z 9tką na końcu oparty na systemie (czyli ilość wyników) odrzuconym przez 'masterów' wypowiadających się na tym forum.

SiMooN

Wycene zależną od ilości wyszukiwań mają zwyczaj przedstawiać duże, amerykańskie firmy seo. Owszem, z punktu widzenia seo-specjalisty ilość wyszukiwań niewiele mówi. Ale jest to bardzo zrozumiałe dla klienta. Przy takiej wycenie w częsci wypadków wyjdzie im cena poniżej kosztów pozycjonowania, ale przy częsci - znacznie powyżej. Przy dużej liczbie klientow taka wycena zaczyna być opłacalna dla firmy pozycjonerskiej. A proste i zrozumiałe dla klienta zasady wyceny zwiększają sprzedaż.

Czy gdziekolwiek jest mowa, że ktoś komu zagląda do portfela?

Wątek jest o sposobie naliczania opłat (a nie ich wielkości) oraz średniej liczonej w SERP'ach.

A jaki Ty masz interes w tym, żeby "prostować" firmę i jej wyceny?

Nie rozumiem, co Ci do tego? ;)

zaś Procreate stosuje dokładnie odwrotne do biegu dyskusji i praktyki rozwiązania.

Każdy orze, jak może i to jego sprawa, jaką obejmuje strategię.

Na jakiej podstawie czujesz się odpowiedzialny za politykę firmy i jej krytykę? ;)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Żadnego interesu nie mam.

Nie ma też znaczenia jaka firma, ta mi wpadła z taką ofertą w tak klarownej formie, więc ten wątek utworzyłem tylko po to, by usłyszeć opinie nt. sposobu naliczania.

Moderatora proszę w takim układzie o usunięcie nazwy firmy w tym wątku, żeby nie było, że to ma jakieś znaczenie w całej dyskusji.

• 1 miesiąc temu...
a powiedzcie mi ile średnio może kosztować wypozycjonowanie strony do pierwszej dziesiątki na słowa aparaty cyfrowe?

Nie tak dużo, bo aż taka trudna nie jest, ale jedna fraza na główną to za mało. Ze 4-5 plus długi ogon - to dopiero daje efekty. Pytanie tylko, czy zarobisz więcej niż wydasz? Jak sklep to warto.

Eksperyment Discover.pl

• 2 lata później...

Pytanie zasadnicze: czy wywiązują się z podpisanej/zaakceptowanej przez Ciebie umowy? Jeżeli nie, to masz tam pewnei jakiś paragraf na taką okoliczność, jak się wywiązują to normalnie wypowiadasz umowę i tyle :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Słowa kluczowe to niestety dobierali chyba po pijaku bo pozycjonują co popadnie byle w nazwie było coś podobnego do działalności firmy

Problem tylko jak z nimi rozwoązac umowę?

To chyba nie tylko oni byli po pijaku - jak Ty podpisałeś taką umowę a teraz masz zastrzeżenia co do słów. Przecież jak Ci się coś nie podobało, to trzeba było zmienić na lepsze frazy. Ew. szukać innej firmy co zaproponuje coś lepszego. Trochę nie rozumiem takiej irytacji - jak się na coś sam zgodziłeś a teraz uważasz, że to było "po pijaku".

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Odnośnie frazy "aparaty cyfrowe" zostało napisane, że koszt wypozycjonowania strony pod nią jest "duży" z kolei w następnym poście, że "nie taki duży". Jak wiadomo są to pojęcia względne, dla kogoś dużo to może być 100zł a dla kogoś innego 2k.

Zastanawiam się zatem ile teoretycznie zażyczylibyście (miesięcznie, rocznie, na ile umowa itp.) sobie za umieszczenie strony w top10 pod taką frazą. Nie chodzi mi wyłącznie o koszt tej pojedynczej frazy, ale za "całość" aby efektem była m.in. ta fraza w top10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności