Skocz do zawartości

[google] pozbycie się filtru

michat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako że dostałem jakiś czas temu stronę z filtrem, postanowiłem oddają ją małym testom. Poczytałem dużo o metodach pozbycia się filtra ze strony oraz chciałem przetestować to na własnej skórze, dzięki czemu mogę napisać ten temat.

strona istnieje w sieci od lutego 2007. na początku podlinkowana normalnie spokojnie, zyskała PR=2, postanowiłem doładować ją adderem. i niestety to mnie chyba zgubiło :)

pod koniec września stronka zaczęła po prostu spadać z pozycji. faktem jest że nie linkowałem jej już, ale z pewnością konkurencja nie szła tak szybko w górę. nie możliwe jest aby nagle około 100 serwisików (fraza była mało oblegana) chciało wskoczyć w górę. szybko zakosztowałem filtracji :( jednak nie przejąłem się na początku i adder leciał sobie dalej. w połowie października postanowiłem jednak wszystko wyłączyć. Niestety strona nadal przez ponad miesiąc nie była wyświetlana w 200 wyników pod dane frazy. wpisując adres strony bez "site:" były wyświetlane inne, więc z pewnością dostała filtra.

naczytałem się i naczytałem i zmieniłem treść strony oraz skasowałem wszystkie meta tagi prócz title. zmieniłem go na adres strony.

wrzuciłem dwa trzy linki na fora do szybkiej indeksacji(anchory były z kosmosu, chodziło mi aby o odświeżenie kopii strony), po jakimś tygodniu zobaczyłem że strona ponownie wspina się na stare pozycje. Filtr najwidoczniej zniknął.

Podsumowując, na zniesienie filtra wystarczy zmienić, najlepiej skasować meta tagi oraz odświeżyć wygląd oraz trochę treści na stronie. dodatkowo zaprzestać linkowania na jakiś czas. czy zdejmować stare linki tego nie testowałem jeszcze, jednak głosy są bardzo podzielone. ja osobiście bym ich nie zdjął:(

Tak czy inaczej po rozpoczęciu działań, kontra filtr udało mi sie z niego wyjść po okresie dwóch tygodni.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

• 2 tygodnie później...

Jesteś pewien, że to nie zbieg okoliczności i że gdybyś nie usuwał metatagów i nie przestawał linkować, sytuacja po takim czasie byłaby podobna? Metatagi raczej nie mają aż takiej wartości dla Google, aby były kluczowym elementem wpływającym na zdjęcie filtra, tym bardziej że filtry są nakładane za linki, a nie metatagi. Piszesz również o zatrzymaniu linkowania, podczas gdy sposobem na zdjęcie filtra jest pokazanie, że dotychczasowa intensywność linkowania była naturalna.

To musiałby być naprawdę wielki zbieg okoliczności, ponieważ strona nie była ruszana, zwykła promocja jak wcześniej, czyli adder. wyrzuciłem stronę z tego programu, zmieniłem meta, trochę treści zaktualizowałem, strona wyglądała na czystą.

meta z pewnością miały znaczenie, ponieważ strona była nimi aż przesycona.

od razu po ponownej indeksacji, poprzez jeden link z serwisu często odwiedzanego przez boty strona zaczęła wracać na pozycję.

muszę przyznać, że na jednej stronie, która siedzi już dużo dłużej w filtrze nie stosowałem tych metod - jeszcze. była linkowana identycznie. tak samo adder, identyczna ilość wpisów. wiem że mogły nie być zatwierdzane, itp., jednak stronka ta dostała filtra jakiś miesiąc wcześniej niż poprzednia.

pasowałoby pozmieniać co nieco.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

2 tygodnie to nie musi być filtr. Sam na kilku stronach doświadczam takiej dziwnej sytuacji, huśtawki. Raz na 3 tygodnie stronka leci mi w dół na pare dni, by potem wspinać się mozolnie, lub odwrotnie spada mozolnie a po paru tygodniach szybko wraca.

Chętnie poczytałbym o wyciąganiu z filtra strony, która w tym filtrze siedzi powiedzmy pół roku

Hmm.. kilka moich stron miało filtry , ale maxymalnie jeden trwał 20dni , nic sobie z tego nie robiłem i linkowałem. Inne strony miała krótsze , nie wiem skąd wy bierzecie takie filtry na pół roku. Moim zdaniem nie należy przestać linkować. Pozdrawiam

Popularność zdrowych produktów zyskuje u Polaków, przede wszystkim olej kokosowy oraz chlorek magnezu sześciowodny robią furorę.  

Filtrow jest milion rodzajów. Nie ma co mówić o czymś czego sie można tak poprostu się pozbyć w 2 tygodnie.

Tylko jak pisze szanowny Beer - zmiana kodu (cms) - i przekierowanie 301 na nową domenke.

ale to też nie 2 tygodnie. Normalnie średnio mam domenki w filtrach około roku i więcej. I końca nie widać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności