Skocz do zawartości

młoda domena, jak linkować zaplecze?

bober0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam bardzo młodą domenę (max 1 miesiąc zaindeksowana),

stworzyłem do niej dobre zaplecze tematyczne na kilku domenach i kilku ip.

Mam też trochę punktów z linkme, zarówno elite i slim.

Skoro domena jest młoda to nie bardzo mogę linkować do niej od razu z systemu, czy tak?

Czy w takim razie mogę wykorzystać te punkty na linkowanie zaplecza, czy jest to dobrym pomysłem?

Jeśli tak to czy mogą być slim, czy raczej tylko elite?

234x60.gif

Tylko pamiętaj o większym zróżnicowaniu anchorów na poczatku, ja na swierzą domenę daje 10-20 anchorów, cały czas linkując zmniejszam ich liczbę do przykładowo 3-4 docelowach, nie zapominając tak do końca o innych anchorach.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Tylko pamiętaj o większym zróżnicowaniu anchorów na poczatku, ja na swierzą domenę daje 10-20 anchorów, cały czas linkując zmniejszam ich liczbę do przykładowo 3-4 docelowach, nie zapominając tak do końca o innych anchorach.

tak,

w sumie moje pytanie było czy jeśli domena jest młoda to nie dawać na początku do systemówy wymiany linków?

a jeśli mam punkty z np. linkme to czy warto je wykorzystać na linkowanie zaplecza czy to marny pomysł?

234x60.gif

Możesz linkować z systemu od początku, link to link, jednak nie dawaj za wiele punktów. Ja indeksuje i pozycjonuje na początku również z systemu. Wszystko zależy od tego jak rozłożysz punkty.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Możesz linkować z systemu od początku, link to link, jednak nie dawaj za wiele punktów. Ja indeksuje i pozycjonuje na początku również z systemu. Wszystko zależy od tego jak rozłożysz punkty.

a jak radzisz rozłożyć?

ile punktów/linków Ty dajesz na początek?

Mam dużo linkme elite, trochę linkme slim i niewiele e-weblinka.

234x60.gif

Obecnie używam e-weblinka.

Daje jakieś 500 pkt na frazę na nowej domenie. Ale raczej nie więcej niż 2000-3000 w sumie.

gerdi dobrze prawi ;)

bober0, z systemow dopalaj zaplecze i tworz nowe stronki, docelowa strone tez mozesz dopalac z systemow ale uwazaj zeby na poczatku nie przesadzic.

TrustSEO, ryzykujesz jesli nie umiesz korzystac. Systemy rotacyjne sa jak najbardziej idealne do indeksacji ;)

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

gerdi dobrze prawi ;)

bober0, z systemow dopalaj zaplecze i tworz nowe stronki, docelowa strone tez mozesz dopalac z systemow ale uwazaj zeby na poczatku nie przesadzic.

a ile byś na docelową dał linkme (elite i slim) i weblinka?

Strona jakiś miesiąc temu zaindeksowana.

234x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności