Skocz do zawartości

[PROGRAM] do automatycznej obsługi precli WP i ML

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Na temat tego jego progrmaiku w formie EXE już nic nie pisze.

Lecz to co piszesz T-WEB to błąd

Podatki - owszem. Ale kasa fiskalna NIE JEST OBOWIĄZKOWA przy sprzedaży oprogramowania (chyba, że ktoś przekroczy wartość sprzedaży opisaną w stosownej ustawie - 20000/40000 zł w roku) - jest obowiązkowa, jeśli elementem sprzedawanego towaru jest nośnik informacji (płyta CD z programem, itp.).

Oprogramowanie sprzedawane na użytek publiczny - osobom nie posiadającym firm - trzeba wystawiać paragon - tego nie obejdziesz (mam swoje biuro rachunkowe i jestem na czasie z tego zakresu)

Także wszyscy którzy sprzedają masowo (więcej niż 1 szt) dla osób prywatnych - MUSZĄ mieć kase fiskalną i nabijać na paragon.

Ja to wykonuję i nie widzę problemu by inni tego nie robili

A ta kwota 40 tys to się odnosi wtenczas gdy nie potrzebne są paragony - sprzedajemy oprogramowanie np. tylko firmom

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Lecz to co piszesz T-WEB to błąd

Oprogramowanie sprzedawane na użytek publiczny - osobom nie posiadającym firm - trzeba wystawiać paragon - tego nie obejdziesz (mam swoje biuro rachunkowe i jestem na czasie z tego zakresu)

Także wszyscy którzy sprzedają masowo (więcej niż 1 szt) dla osób prywatnych - MUSZĄ mieć kase fiskalną i nabijać na paragon.

Ja to wykonuję i nie widzę problemu by inni tego nie robili

A ta kwota 40 tys to się odnosi wtenczas gdy nie potrzebne są paragony - sprzedajemy oprogramowanie np. tylko firmom

W kwestii posiadania biura rachunkowego - jeśli to jako klient, lepiej zmienić biuro. Dopóki oprogramowanie nie znajdzie się na nośniku pamięci, kasa fiskalna nie jest wymagana (odsyłam do tekstów copółrocznych rozporządzeń ministra finansów, ew. do opracowania: https://www.vat.pl/zwolnienia_i_wylaczenia_...iskalna_722.php + dodać należy bezwzględny nakaz posiadania kasy dla osób sprzedających olej jako paliwa płynne oraz ostatnio usługi reklamowe) i dopóki nie zostanie przekroczony obrót kasowy w wysokości 20.000 zł w pierwszym roku i 40.000 zł w każdym kolejnym (łączna sprzedaż dla firm i osób fizycznych). Tyle w tej kwestii.

To ciekawe Sylwin, że pomimo tak wielkiego zainteresowania tym programem dopiero teraz to zobaczyłeś ;)

Owszem, raz nie mogłem pobrać z konta poczta.o2.pl, ale wtedy cała poczta nie działała, bo w przeglądarce też nie mogłem się zalogować. A druga sprawa to trzeba poczekać aż informacje o ilości wiadomości pojawią się w programie przed ściąganiem danych z poczty... :)

Ja wracam do pytania: To jest cena brutto? Bo ja chciałbym FVAT lub paragonik.

Otrzymałem odpowiedź, że istnieje możliwość wystawienia faktury ale wtedy cena idzie w górę o 22%

PS. Pan Mion chyba bardzo nie chce mi sprzedać tego programu. Pisałem kilka razy, że jestem zainteresowany zakupem programu i otrzymaniem faktury ale jak na razie cisza.

Ja wracam do pytania: To jest cena brutto? Bo ja chciałbym FVAT lub paragonik.

Otrzymałem odpowiedź, że istnieje możliwość wystawienia faktury ale wtedy cena idzie w górę o 22%

To w takim razie, jeśli bez faktury, to sprzedaż na czarno, jak widać. Mion: wiesz, czym to grozi?

Czy brak odpowiedzi jest równoznaczne ze sprzedażą na czarno ?

Przy czasie wprowadzę pewne mofyfikacje więc chwilowo wstrzymałem sprzedaż programu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A ja paragonu za kupno addera nie dostałem. To, że kupiłem addera bez VAT nie oznacza że nie należy mi przesłać paragonu. To jak go dostarczysz już jest Twoim zmartwieniem, a nie klienta. Co do opinii addera, to wystarczy w nim trochę pogrzebać i jest cacy - ja nim linkuję niektóre arty.

Mion koncepcja programu mi się podoba i są w nim rzeczy, których mi w MaxPresie brakuje, ale wolę jeszcze poczekać, aż wszystko na pewno będzie działać. Mam jeszcze pytanko - jak będzie załatwiona sprawa z aktualizacją i czy w ogóle aktualizacje będą dostępne ? Pytam bo troszkę mi szkoda wydawać kasę na jeden sezon.

A i jeszcze coś tam było wspomniane o IP - ja mam dynamiczny, więc jak proponujesz to rozwiązać ?

Aktualizacje - jeśli zaistnieje taka potrzeba, lub coś wymyślę to będę wprowadzał;

IP - dynamiczny IP nie ma wpływu na funkcjonowanie programu, bo nie ma z nim związku;

-----------------

Interesują mnie opinie użytkowników więc jak ktoś jest zainteresowany używaniem programu w pełnej wersji może do mnie napisać na PV i otrzyma kod aktywacyjny. Na dzień dzisiejszy przewiduję udostępnienie 5 kodów.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Mion mam kilka propozycji odnośnie programu. Jeśli planujesz jego rozwój to miło by było zobaczyć takie opcje :

1. Uzupełnianie tagów w preclach

2. Automatyczne sprawdzanie, czy wpis znajduje się w preclach i wyciąganie listy do pliku (.txt, .csv)

3. Opcja w której w tekście podajemy więcej linków, zaś program losuje 1 - 3 linki. Pozostałe nie wylosowane traktuje jako zwykły tekst.

4. Opcja automatycznego publikowania w preclach, do momentu aż nie uda się wygenerować unikalnego artykułu, wraz z możliwością konfiguracji do ilu precli ma wysłać treść (np. w zakresie od ID do ID precla). To by znacznie przyśpieszyło pracę.

Gdyby powyższe opcje były to programik w 100% spełniałby moje oczekiwania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności