Skocz do zawartości

[startup] witrualny odtwarzacz video

sbvc

Rekomendowane odpowiedzi

1. Adres witryny:

https://www.eplayer.tv (wersja beta)

2. Krótki opis przedsięwzięcia:

"ePlayer.tv to wirtualny odtwarzacz audio/video. Korzystając z wyszukiwarki zawartej na stronie przeszukasz wszystkie dostępne materiały o tym tytule znajdujące się w sieci, które później możesz pobrać na dysk.

Jeśli pomimo wielu zastosowanych filtrów wyszukiwania odnaleziony wynik nie spełni Twoich oczekiwań, z menu po prawej możesz wybrać pokrewny materiał."

Domyślnie strona ma być przeznaczona głównie dla ludzi w wieku 15-24 lat interesujących się muzyką.

Dla laików zmieściłem film instruktażowy (niestety słabej jakości) na stronie głównej.

3. Najważniejsze funkcjonalności:

- odtwarzanie video

- pobieranie materiałów na dysk

- umieszczanie ich w zakładce "ulubione"

- możliwość dzielenia się odnalezionym materiałem ze znajomymi

Obecnie w zastanawiam się nad wdrożeniem funkcji w stronę "społeczności".

4. Współpraca:

Jeśli chodzi o współpracę to jestem otwarty na wszelkie propozycje. Każdą ofertę dokładnie przeanalizuję.

Raczej nie nastawiam się na dużego inwestora/współpracownika, a na wielu ale mniejszych.

5. Uwagi:

Chętnie usłyszę wszelkie uwagi czego wam brakuje, co jest zbędne itp.

6. Kontakt:

admin@eplayer.tv

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Strzałki po prawej mają # przez co po kliknięciu jesteśmy przenoszeni do góry strony.

2. Mały przycisk submitu, na oko szerokość ma 13px

3. W filmach pierwszy widok w odtwarzaczu powinien być screen z filmu a nie logo.

4. Czemu jak wpisuję coś do wyszukiwarki widzę tylko 1 wynik wyszukiwania?

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

1. A jaką masz rozdzielczość? Strona powinna mieć taki rozmiar aby mieściła się na ekranie.

2. Zaraz poprawię/zawsze możesz naciskać eneter. :D

3. Logo jest tylko na stronie głównej przy filmiku instruktażowym (wyobraź sobie jakby to wyglądało gdyby jeszcze odtwarzacz miał wygląd strony).

4. Bo on filtruje wyniki i stara Ci się podać najdokładniejszy. Z menu obok możesz wybrać pozostałe.

Ad. 1 Wiem, ale w ogóle nie powinieneś być przenoszony do góry strony, ponieważ powinna się ona zmieścić w oknie przeglądarki. Jaką masz rozdzielczość, że Ci się tak dzieje?

Ad. 4 Masz rację, bo nie każdy czyta opis strony (pewnie z 1%). Pomyślę nad tym i ewentualnie jutro poprawię.

Ad.1 1280x800 :D

5. Na dole masz Info, link, pobierz, ulubione, ale dymek z nich jest pod flashem. Atrybut object jest zawsze nad wszystkim.(linux)

6. Dodawaj do url hash identyfikujący film bym mógł go np. posłać znajomym.

Ad. 1 W takim razie nie wiem w czym problem. Strona jest tak skonstruowana, że nigdy nie powinna przekraczać wysokości ekranu.

Ad. 5 Tu widać, że nie miałem testerów z linuxa. :D Jutro również postaram się coś z tym zrobić (choć stanowią nadal niewielki procent).

Ad. 6 Od 05.11.07 wieczór będziesz mógł słać linki znajomym, ponieważ poprawię wyżej wspomniane wyświetlanie chmurek, w których między innymi jest link do materiału.

Obecnie jak widzisz jest to zrobione w ajaxie i wszystko otwiera się w /index.

EDIT: Widzę, że lekkie oderwanie się od stereotypu już powoduje pewne utrudnienia. :hello:

Ad.1 Zapomniałeś że roździelczość ekranu to jedno, a roździelczość widoku to co innego :hello:

Widok się zmniejsza gdy dochodza toolbary czy inne paski.

Ad.5

Nie naprawisz, w linuksie zawsze flash jest nad wszystkim ;)

Ad.6

Zamieniaj urle na np. https://www.eplayer.tv/index#id,e12fa0e7d i w JS sprawdzaj co po hashu i ładuj odpowiedni film.

A jeżeli chodzi o SEO to musisz zrobić ten serwis od nowa, doskonały przykład jak nie robić serwisów pod pozycjonowanie :D

Ad.1 Jutro :D

Ad.5 Zawsze można jakąś alternatywę dać: np. dymki w linuxie będą wyświetlać się w dół, albo flash zniknie na chwilę.

A jeżeli chodzi o SEO to musisz zrobić ten serwis od nowa, doskonały przykład jak nie robić serwisów pod pozycjonowanie

Tyle, że ja go nie robiłem pod pozycjonowanie. Gdyby tak było to na pewno nie sprowadzałbym wszystkiego do /index, tylko każde w osobnej podstronie żeby ładnie się wyświetlało na niszowych frazach.

Po za tym nie zapominajmy, że to dopiero wersja BETA :hello:

> Tyle, że ja go nie robiłem pod pozycjonowanie

A to błąd, i powie Ci to każdy na tym forum wink.gif

A to wiem, bo codziennie czytam to forum od roku :D

Może faktycznie powinienem o tym pomyśleć...

Jutro wieczorem albo najpóźniej w czwartek dostosuję się do części Twoich uwag oraz poprawię wygląd pod linuxem.

8. Daj checkbox "Ładuj film po otwarciu" i niech zapisuje do cookie.

Przyzwyczajenie z YT że film się od razu ładuje i wyświetla.

---

9. Serwis widzę że stricte pod muzykę, więc można użyć bazy piosenek i od razu dawać też tekst piosenek.

10. Jeżeli wpiszę samego wykonawce to ładnie by było gdyby pojawiły się utwory tego wykonawcy, a po kliknięciu się ładowały :hello:

---

11. Po wpisaniu szukanej frazy i kliknięciu enter powinno się pojawić "ładujemy" jako napis lub ikonka. Wiem że kursor się zmienia, ale gdy ten pozostaje nad polem input to jest standardowy.

---

12. Popracuj nad algorytmem wyszukiwarki, daje koszmarne wyniki w pasku po prawej dla fraz ogólnych :D

---

13. Checkbox "Pokaż film w nowym oknie" podczas wyszukiwania.

Ad.9 Tego raczej nie zastosuję (brałem to pod uwagę, ale jednak w tym momencie nie trzeba). Bardziej myślałem o czymś w stronę dania możliwości konwertowania pliku .flv na .mp3

Ad.11 I tak właśnie jest. Pojawia się okienko z ładowaniem (testowane pod firefoxem, operą i IE).

Ad.12 Długo nad nim pracowałem i wiem, że bardzo dokładnie działa na frazy "wykonawca - tytuł piosenki" nawet dla mniej popularnych utworów (dlatego też jest wpisany domyślny tekst do inputa).

@zero3 - wrzuciłem już nowszą wersję. :)

> Ad.9 Tego raczej nie zastosuję (brałem to pod uwagę, ale jednak w tym momencie nie trzeba)

Z tego powodu iż wyszukiwarka nie działa zbyt dobrze na frazy ogólne, jak wykonawca to jednak bym dał taką opcję.

> Ad. 11 & Ad. 3

Nie u mnie :)

> Ad. 12

Poznałem nowy zespół i chciałbym go przesłuchać, jako że dopiero go poznałem to nie znam tytułów piosenek :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności