Skocz do zawartości

301

wolver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

1. czy jest jakaś różnica jeśli:

a) przeniosę domenę na swój serwer i zrobię ze starej 301

b ) przeniosę cały serwis ze starą domeną na serwer gdzie mam nową domenę

jeśli tak, to które rozwiązanie jest lepsze?

2. Czy stara domena potrzebna jest przez jakiś określony czas (im dłużej tym lepiej), czy tylko do czasu przejęcia? Czytałem na forum że niektórzy zostawiają 301 przez ok. 1 miesiąc. Czy jest tak że przekierowanie działa tylko gdy stara domena jest też podpięta, czy rzeczywiście po jakis czasie można zdjąć 301 bo nie jest już potrzebne?

3. Obecnie z bardzo starej domeny (ale linki z niej walają się jeszcze po necie) mam tak:

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^staradomena.pl$ [OR]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.staradomena.pl$

RewriteRule ^(.*)$ https://www.nowadomena.pl/$1 [R=301,L]

Jak to powinno wyglądać gdybym chciał przejść na nową a zostawić w 301 dwie poprzednie?

W moim przypadku domena na którą chce przejść ma blisko 3 lata, obecna ponad 5 lat a ta "bardzo stara" jest domeną standardową w ofercie hostingu ale na początku na niej chodził serwis. PR obecnej to 4, tej na którą chce przejść: 0 bo na niej wisi tylko index.html

4. Na obecnej domenie mam Linkujpro - czy da się jakoś uniknąć drastycznego spadku, bo po zmianie domeny LP przestanie działać. Jest to ok. 700 linków na stronę główną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności