Skocz do zawartości

eCPM strony (Koszt za tysiąc) [?]

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

DObra to was zaskocze

Strona w jezyku polskim

Tematyka ksiazka

eCPM 1 106,07 $

ale od razu sie przyznam odwiedzalnosc max 10 osob dziennie

ale normalnie po tym watku przejzalem wszystkie kanaly z ciekawosci i o malo nie spadlem z krzeselka ;)

a strone zrobilem jako zaplecze pod inny projekt i teraz chyba ja lekko zaczne pozycjonowac :P Bo chyba sie kali wtedy na marnych 4 klikach walnela powyzej 4 dolcow :)

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Ja dzisiaj miałem rekordowy eCPM = 236$ 1klik = 1,5 $ :piwo:

Tylko szkoda, ze wejść tylko 10 na 24h, a przez pół roku strona w sumie zarobiła niecałe 10$. Tematyka to turystyka.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• 2 tygodnie później...

Witam

No to zaskoczę coponiektórych - mam stronę która ma kilka tysięcy odsłon i CTR w granicach 5%

To informacja dla tych, którzy twierdzą że strona z dużym ruchem musi mieć niski CTR. Otóż nie musi. Kwestia właściwego wpasowania reklam w treść strony.

Ostatecznie jednak radość mała bo przy tragicznie niskiej cenie 1 klika eCPM rewelacyjny też nie jest...

:D

Przykład:

data / odwiedzin/ kliknięć/ ctr/ koszt/ zarobek

sobota, 1 grudnia 2007 1 981 59 2,98% US$ 0,70 US$ 1,38

niedziela, 2 grudnia 2007 1 867 76 4,07% US$ 0,86 US$ 1,60

poniedziałek, 3 grudnia 2007 1 876 79 4,21% US$ 0,78 US$ 1,47

wtorek, 4 grudnia 2007 1 921 64 3,33% US$ 0,82 US$ 1,57

środa, 5 grudnia 2007 1 687 63 3,73% US$ 0,61 US$ 1,03

czwartek, 6 grudnia 2007 1 675 68 4,06% US$ 0,85 US$ 1,42

piątek, 7 grudnia 2007 1 557 58 3,73% US$ 0,70 US$ 1,10

Strona katalogu...(cała prawda :D )

No stary, jakbym z Tobą walczył, to bym zgłosił ten wątek do AdSense, żeby Cię odnaleźli i zablokowali Ci konto.

Napisałem Ci, że jest to niezgodne z regulaminem (no dobra, forma wyrażenia tej myśli mogła odbiegać od powszechnie uznanych kanonów w formę ironii czy cynizmu), właśnie po to, żeby tego nie zrobili... Google nie pozwala publikować innych danych niż zarobki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności