Skocz do zawartości

jaki hosting pod bloga

Marcin Elo

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu poddałeś się z progreso? :) Ja niestety też. I również się przeniosłem się do kei.pl jak Ty !!!

Co do testu. To równie szybko jak iq.pl blogi działają na prohost.pl bo mają oni dedyki właśnie w serwerowni iq.pl :) Możesz to zaktualizować o kilka nowych firm, które pojawiły się w międzyczasie na rynku lub które pominąłeś (o ile Ci się jeszcze chce).

Jakiego kodu użyłeś do pokazywania w adminie na dole czasów generacji?

404.tf

Tak, bloga przeniosłem na Kei.pl i jestem bardzo zadowolony. Resztę stron przenoszę stopniowo na Kei.pl i Iq.pl.

Do odczytania czasu generowania stron niczego nie instalowałem - WP do wersji 2.2 miał w stopce panela Adm taką informację. Teraz jej nie ma, ale chyba jest wykomentowana tylko.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

@Fidma - Faktycznie, w wersji 2.3 nie na po tym śladu - w 2.2.1 (jak na strony.pajmon.info) jest na samym dole - tuż obok numeru wersji WP

@Marcin - dobrze, że coś się przydało.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• 4 miesiące temu...

Ja zacząłem prowadzić Bloga na gratisowym hostingu 1000gp z ovh . I nie martwię się o transfer 30 GB / miesiąc ani o pojemnosc 1 GB ,jednak martwię się bazą mysql ,gdyż ona ma 25 mb ,uważacie że to wystarczy na bloga jak się rozwinie ?

Ech, nie przesadzajcie - mam bloga z 3050 newsami, co prawda krótkimi, ale jednak. I dopiero widzę, że baza się kończy. Więc na normalnego bloga - nic więcej na początek (dwa lata?) nie potrzeba. Pomijając inne niedogodności opcji Free na Ovh.

pozdrowienia

takun napisał(a):
Sprawdziłem ile mi tej bazy obecnie zajęło przy około 15 wpisach .Zajęło 0,6 mb ,skoro zacząłem dopiero prowadzić bloga naprawdę nie wiem czy to ma sens dalej .

Heh, źle liczysz. Licz startową konfigurację a potem przyrosty a nie całość :)

Ja przy około 200 wpisach mam:

Data Usage: 1.6 MB

Index Usage: 836 KB

404.tf

Cytat
Problemem może być skrypt, np. WP niezoptymalizowany + duża ilość wtyczek + 600 uniqów to 4% procka dziennie nawet :/ A to, nie każde firmy lubią

Zainstalujesz wtyczke wp-cache (ustaw również większy czas cache plików - np. 6 godzin), jakiś anty spam typu bad behavior i nie będziesz używał starej wersji google sitemap xml. Pomóc może również pisanie na najnowszym Wordpressie bo ma poprawiony sposób łączenia się do baz danych mysql. Ale i bez tych wtyczek obciążenie wynosiłoby ~1-2% max :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności