Skocz do zawartości

jaki hosting pod bloga

Marcin Elo

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu poddałeś się z progreso? :) Ja niestety też. I również się przeniosłem się do kei.pl jak Ty !!!

Co do testu. To równie szybko jak iq.pl blogi działają na prohost.pl bo mają oni dedyki właśnie w serwerowni iq.pl :) Możesz to zaktualizować o kilka nowych firm, które pojawiły się w międzyczasie na rynku lub które pominąłeś (o ile Ci się jeszcze chce).

Jakiego kodu użyłeś do pokazywania w adminie na dole czasów generacji?

404.tf

Tak, bloga przeniosłem na Kei.pl i jestem bardzo zadowolony. Resztę stron przenoszę stopniowo na Kei.pl i Iq.pl.

Do odczytania czasu generowania stron niczego nie instalowałem - WP do wersji 2.2 miał w stopce panela Adm taką informację. Teraz jej nie ma, ale chyba jest wykomentowana tylko.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

@Fidma - Faktycznie, w wersji 2.3 nie na po tym śladu - w 2.2.1 (jak na strony.pajmon.info) jest na samym dole - tuż obok numeru wersji WP

@Marcin - dobrze, że coś się przydało.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• 4 miesiące temu...

Ja zacząłem prowadzić Bloga na gratisowym hostingu 1000gp z ovh . I nie martwię się o transfer 30 GB / miesiąc ani o pojemnosc 1 GB ,jednak martwię się bazą mysql ,gdyż ona ma 25 mb ,uważacie że to wystarczy na bloga jak się rozwinie ?

Ech, nie przesadzajcie - mam bloga z 3050 newsami, co prawda krótkimi, ale jednak. I dopiero widzę, że baza się kończy. Więc na normalnego bloga - nic więcej na początek (dwa lata?) nie potrzeba. Pomijając inne niedogodności opcji Free na Ovh.

pozdrowienia

Sprawdziłem ile mi tej bazy obecnie zajęło przy około 15 wpisach .Zajęło 0,6 mb ,skoro zacząłem dopiero prowadzić bloga naprawdę nie wiem czy to ma sens dalej .

Heh, źle liczysz. Licz startową konfigurację a potem przyrosty a nie całość :)

Ja przy około 200 wpisach mam:

Data Usage: 1.6 MB

Index Usage: 836 KB

404.tf

Problemem może być skrypt, np. WP niezoptymalizowany + duża ilość wtyczek + 600 uniqów to 4% procka dziennie nawet :/ A to, nie każde firmy lubią

Zainstalujesz wtyczke wp-cache (ustaw również większy czas cache plików - np. 6 godzin), jakiś anty spam typu bad behavior i nie będziesz używał starej wersji google sitemap xml. Pomóc może również pisanie na najnowszym Wordpressie bo ma poprawiony sposób łączenia się do baz danych mysql. Ale i bez tych wtyczek obciążenie wynosiłoby ~1-2% max :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności