Skocz do zawartości

Tapety.24on.pl do oceny

jackald

Rekomendowane odpowiedzi

btw. czy chodzi o portal etapety.com.pl ?

tak chodzi o stronę etapety.com.pl

Została zerżnięta cała baza tapet na której zbieraniu/katalogowaniu/zmienianiu ręcznie nazw/usuwania brzydkich tapet straciłem wiele tygodni. Żadna tapeta na naszej stronie nie zawiera znaków wodnych czy jest w złej rozdzielczości. Osoba która dopuściła się plagiatu nie pofatygowała się nawet zmienić nazw kategorii.

Dam szansę użytkownikowi jackald na usunięcie strony, chociaż powiem szczerze że uzyskane odszkodowanie bardziej by mnie satysfakcjonowało ponieważ wiem ile transferu zjada taka popularna strona i wcześniej czy później sam ją usunie ze względu na brak wiedzy o administracji dedyka. Sądząc po kodzie jego kopii dużo wiedzy nie posiada.

Mayko.pl - skuteczne pozycjonowanie stron www

Skoro sprawa został ujawniona, proszę autora tematu o opinię na ten temat.

ładna stronka fajne tapetki. Najbardziej podoba mi się jak macie wypozycjonowany serwis moje gratulacje. Jesteście moim bohaterem.

skoro tak to proszę wytłumacz mi dlaczego nie szanujesz naszej pracy?

etapety.com.pl i krainatapet.pl to moim skromnym zdaniem dwie najlepsze i największe strony z tapetami na pulpit i komórkę. Moja baza tapet jest 10-20 razy mniejsza niż ich. Jak myślisz dlaczego nie poświęciłem paru godzin i nie umiesciłem ich tapet ? Bo jestem frajerem ?

etapety.com.pl i krainatapet.pl to moim skromnym zdaniem dwie najlepsze i największe strony z tapetami na pulpit i komórkę. Moja baza tapet jest 10-20 razy mniejsza niż ich. Jak myślisz dlaczego nie poświęciłem paru godzin i nie umiesciłem ich tapet ? Bo jestem frajerem ?

A skąd wziołeś swoje tapety ? Prawda jest taka że zarówno oni jak i ja nie jesteśmy właścicielami tych tapet i tak naprawde teoretycznie obaj nie mamy prawa ich zamieszczać. To samo zresztą tyczy sie ciebie. Moj serwis gromadzi tapety znalezione w necie a skąd niby etapety.com.pl brał swoj zbiór z tego samego źródła co ja. Możemy tak sobie dyskutować a tak naprawdę prawda i sprawiedliwości leży gdzieś pośrodku. Przykro mi że ktoś czuje się urażony tym że mam podobny do niego zbiór niestety tak to już jest jak korzysta się nie z własnych zasobów tylko z cudzych.

A skąd wziołeś swoje tapety ? Prawda jest taka że zarówno oni jak i ja nie jesteśmy właścicielami tych tapet i tak naprawde teoretycznie obaj nie mamy prawa ich zamieszczać. To samo zresztą tyczy sie ciebie. Moj serwis gromadzi tapety znalezione w necie a skąd niby etapety.com.pl brał swoj zbiór z tego samego źródła co ja. Możemy tak sobie dyskutować a tak naprawdę prawda i sprawiedliwości leży gdzieś pośrodku. Przykro mi że ktoś czuje się urażony tym że mam podobny do niego zbiór niestety tak to już jest jak korzysta się nie z własnych zasobów tylko z cudzych.

"mam podobny do niego zbiór" - raczej taki sam, zauważ że na przykład w kategorii "dziewczyny" każda nazwa tapety ma na końcu literkę i numer. To mój system nazywania tapet aby wyeliminować takie same nazwy tapet, oraz powtarzające się. Różnica jest taka że ja ani jednej tapety nie ściągnąłem z innych strony a nawet jeśli, to nie całą bazę przecież. Tapety zostały ściągnięte z oficjalnych źródeł.

"teoretycznie obaj nie mamy prawa ich zamieszczać." - to zdanie mnie rozbawiło, to w takim razie dlaczego są tworzone takie tapety ? to doskonałą forma promocji dla osób które znajdują się na tych tapetach.

Wiesz, nawet nie muszę cię oskarżać o plagiat, oskarżę cię o łamanie praw autorskich, ponieważ wiele naszych tapet zostało umieszczonych przez ich autorów na naszej stronie i nie mal codziennie dochodzą nowe. Tylko nasza strona ma prawa do rozpowszechniania tych tapet.

Masz 48 godzin na to aby strona zniknęła, a przynajmniej baza. W innym przypadku sam się domyślasz co się stanie

jestem ciekaw czy sam masz prawa do umieszczania zdjec. kiedys przegladalem jakies serwisy z tapetami i znalazlem mnostwo obrazkow z amigowej sceny robionych kilka lat temu, zaden z kumpli nie wyrazil zgody na umieszczenie ich prac, nawet na jakies scenowej stronie byla dyskusja na ten temat. ponadto jakas firma ich okradla, poprzerabiane prace byly reklamowe w mlodziezowych gazetach jako tapety na komorke itd.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Sądząc po kodzie jego kopii dużo wiedzy nie posiada.
- to już zostało rozstrzygnięte wcześniej. Widać, gdzie kończy się kopiuj-wklej, a zaczyna front-pejcz.
zaden z kumpli nie wyrazil zgody na umieszczenie ich pracp

- ochronie podlega każde dzieło, o ile uda Ci się udowodnić prawa do niego (z tym bywa różnie, ale nie jest to kwestią rozważań).

- kwestią sporu nie jest także, czy serwis B powstał z A, lecz że C powstał z B.

- stosunki pomiędzy A i B to odrębna kwestia (mnie wiele osób często prosiło o usuwanie zamieszczonych np. zdjęć, gdyż nie wyrazili zgody na publikację - zawsze przychylałem się korzystnie do tej prośby) i nie powinna tu być rozważana. Manewr "szerszej perspektywy" znamy ;)

Im bardziej prymitywny plagiat, tym łatwiej uzyskać odszkodowanie i przekonać prokuraturę. Sprawa pewnie zostanie umorzona (niska szkodliwość), ale ślad w papierach zostanie - najważniejsze, że wszczęcie postępowania karnego praktycznie otwiera bez łaski drogę do uzyskania odszkodowania na drodze cywilnej. Wydasz parę stówek na założenie sprawy, ale jeśli sprawa jest ewidentna, to zawsze się to opłaci.

Pomijając już kwestie moralne - jaki jest sens tworzenia strony, z której można sobie ściągnąć tapetki i wysłać je na telefon po kabelku, bt czy irdzie pomijając całą smsowo-wapową procedurę? :>

Tzn pewnie grupa docelowa nie zna tych możliwości, ale mnie to nie przestanie zadziwiać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności