Skocz do zawartości

Dobry monitor pozycji bez limitów

etk-trading

Rekomendowane odpowiedzi

Maximus Marius, Google ma limit 1000 zapytań na dobę z jednej lokalizacji. Problem ten można rozwiązać korzystając z Google API. Ładnie poradził sobie z tym keyword monitor od chłopaków od DigitalPoint. Każdy użytkownik, który rejestruje się do ich monitora pozycji musi podać swoje API.

A na jakiej podstawie sadzisz że limit jest 1000 ? Skoro moje empiryczne doświadczenia pokazują inaczej :)

I co to jest jedna lokalizacja ?

Limit 1000 to co prawda był (jest ) na soap api ale do tego to juz klucza sie nie wygeneruje :D

https://code.google.com/apis/soapsearch/api_faq.html#gen12

Jak zrobie więcej testów to podam wyniki :D

Sądzę tak na podstawie moich empirycznych, aczkolwiek niezbyt dokładnych, doświadczeń. :) Fakt, że oberwało mi się kilkakrotnie już za przekroczenie pewnej ilości zapytań w ciągu doby od Googla (do każdego zapytania musiałem przepisywać kod z captcha) i zazwyczaj było to przy 1000+ zapytaniach. Fakt, że mogło być ich więcej. Nie zwracałem na to uwagi.

Przez lokalizację miałem na myśli IP. Dowiedzione empirycznie. ;)

Właśnie z powodu bana chciałem swój skrypt udostępnić/odsprzedać dla każdego z osobna, a nie robić tego w formie usługi przez stronę. Myślę, że na prywatny użytek każdemu te 3,5 tysiąca fraz czy nawet mniej w zupełności wystarczy. Chętnie zapuszczę zaraz skrypt sprawdzania pozycji żeby się wykonał parę tysięcy razy. Zaraz zapuszczę żeby się skrypt wykonał, tylko pytanie - żeby pomiar był miarodajny - czy może to być np 20 fraz mierzonych w pętli np 100 razy, czy dobrze by było żeby to były unikalne zapytania?

Witam :)

Jestem autorem monitorpozycji.pl

Program został napisany w sumie na mój użytek jednak postanowiłem, że może komuś się przyda - stąd wersja publiczna.

Co do abonamentu to raczej nie ma to sensu - google ma limity API key już się nie dostanie.

Jedyne co to myślę, o zaproponowaniu wersji do sprzedaży kompletnego skryptu.

Każdy mógłby sobie go postawić gdzie by chciał - no może prawie.. :D

Co o tym sądzicie?

Ile taka aplikacja była by warta?

Inna sprawa, że aplikacja nie jest napisana w PHP :P a w RoR (ruby on rails) więc pewnie problem byłby z hostingiem ;-)

MonitorPozycji.pl - narzędzie SEO, specjalnie dla Ciebie

No pomysł z sprzedażą indywidualną jest OK

ale widzisz, z hostingiem to jest problem :) Bo mało kto hostuje railsa :P

mam jeszcze jeden mały pomysł :D Jak znajdę chwilkę to go może zrealizuje.

Poza tym co z tego, jak np 10 osób postawi na tym samym hostingu doda masę fraz i google i tak będzie wyswietało obrazek przy wyszukiwaniach z tego hostingu :)

MonitorPozycji.pl - narzędzie SEO, specjalnie dla Ciebie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności