Skocz do zawartości

dmoze a google directory

BD

Rekomendowane odpowiedzi

Jak niektorzy z Was wiedza redaguje taka sobie mala kategorie na www.dmoze.org. Ponad miesiac temu nanioslem sporo zmian i uaktualnilem dmoze. Nastepnie po uplywnie kilku tygodni wprowadzilem kilka zmian i ulepszen.

Dzisiaj wreszcie katalog Googla zobaczyl wprowadzil zmainy z Dmoze. Co ciekawe uwzglednione sa pierwsze zmiany a tych drugich juz nie ma.

Wydaje mi sie, ze Google pobralo jakis czas temu zawartosc z www.dmoze.org nastepnie zaczelo na niej pracowac (kilaknascie dni temu dla strony zaswiecil mi sie przycisk Kategoria na Toobalrze chodz kategoria nadal byla stara). Dopiero teraz miala miejsca aktualizacja na podstawie danych pobranych ok 2 tygodnie temu.

Link w dmoz jest bardzo wartosciowy. Trzeba troche poczekac, ale po jakims czasie tych linkow na wielu serwisach. Wszystko zalezy od tego jak i kiedy serwisy pobieraja dane z dmoz. Ja na jednej stronie mam caly katalog dmoz, ktory jest dynamicznie pobierany z dmoz przez fopen(), wiec na takich stronach jak moja link jest dokladnie wtedy jak sie pojawia w dmoz. Google bierze baze danych z dmoz i ja wprowadza u siebie, wiec nie jest to natychmiastowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności