Skocz do zawartości

Kilka pytań i wpisy do katalogów.

Brizu

Rekomendowane odpowiedzi

Wpisuję wpisuję wpisuję i nic. Po upływie 1,5 miesiąca ilość linków do mojej strony wyniosła 20. Oprócz wp onet pf i 2 katalogów reszta linków jest z tego forum. I tutaj mam pytania:

1. Czy wpisywać się do nowo powstałych katalogów PR 0?

2. Czy większość katalogów nie służy do uzyskania danych mojej firmy? Częstotliwość spamerskich ataków telefonicznych z różnego rodzaju ofertami analizy biznesowej inwestycji, czy innych mniej lub bardziej dziwnych rzeczy wzrosła o 1000%.

3. Czy po 1,5 miesiąca nie powinienem dostawać już linków z tych katalogów? Z tego forum dostaję link po tygodniu no może 10 dniach.

4. Czy skupić się bardziej na katalogach branżowych z mniejszym PR i widać że ogólnie mało rozwiniętych, czy bardziej na takich z PR 4 ale o tematyce ogólnej z 1000cami linków?

I jeszcze jedno pytanie już nie o katalogi. Bo widzę że bez płatnych linków nic się nie osiągnie. Odwiedzając różnego rodzaju strony bliskie mojej tematyce zauważyłem że płatny link na nich kosztuje ~50 plnów na rok. Za taką samą cenę widziałem oferty typu 1 Strona PR 4 - 3 PR 3 - 8 PR 2 - 20 PR 1. Gdzie lepiej się linkować. Na większej stronie z dużym PR ale o tematyce ogólnej(lepiej by było napisać żadnej) czy na stronach mniejszych ale o tematyce bardzo zbliżonej do strony którą się zajmuję?

Brizu.

Tibia Libera Serwer Społeczności Polskiej na Liberze

1. Możesz się do takich wpisywać, nie zaszkodzi a może pomóc

2. Nie wydaje mi się

3. Nie rozumiem pytania

4. Na obydwóch rodzajach

Popracuj, pomyśl, zdobądź doświadczenie i wyciągnij wnioski. Nie czekaj na rozwiązanie na tacy.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

1. Czy wpisywać się do nowo powstałych katalogów PR 0?

tak, zawsze to jakas szansa na link,

2. Czy większość katalogów nie służy do uzyskania danych mojej firmy?

nie, tobie do pozyskiwania linków, właścielowi do uzyskania site (to nie reguła ,ale w znakomitej wiekszosci tak jest)

Częstotliwość spamerskich ataków telefonicznych z różnego rodzaju ofertami analizy biznesowej inwestycji, czy innych mniej lub bardziej dziwnych rzeczy wzrosła o 1000%.

To raczej przez ,,reklame" w PF. Nie chcieli mnie z PF wypisac, kiedys zadzwonili, powiedziałem ze mojej firmy nie ma, w własciciel nie zyje, poskutkowało

3. Czy po 1,5 miesiąca nie powinienem dostawać już linków z tych katalogów? Z tego forum dostaję link po tygodniu no może 10 dniach.

Kwestia jak dobry to katalog

4. Czy skupić się bardziej na katalogach branżowych z mniejszym PR i widać że ogólnie mało rozwiniętych, czy bardziej na takich z PR 4 ale o tematyce ogólnej z 1000cami linków?

Leć po wszystkim i nie myśl za dużo, co i gdzie dodało

Bo widzę że bez płatnych linków nic się nie osiągnie. Odwiedzając różnego rodzaju strony bliskie mojej tematyce zauważyłem że płatny link na nich kosztuje ~50 plnów na rok. Za taką samą cenę widziałem oferty typu 1 Strona PR 4 - 3 PR 3 - 8 PR 2 - 20 PR 1. Gdzie lepiej się linkować.

Poczytaj forum, jakie linki lepsze, za duzo by tu pisac, topików była masa o tym

1. Jeśli masz wybór to nie

2. Służy

3. Strona musi najpierw zostać dodana, następnie zaindeksowana, następnie link musi trafić do Twojego panelu - efekty oceniaj po 3 miesiącach. Są przypadki, że link pojawia się po pół roku. "Z tego forum.. " - to zupełnie inna bajka, nie można tego porównywać

4. PR jest przeceniany - poza tym dziś jest, a jutro może go już nie być. W pierwszej kolejności staraj się o linki tematyczne z wartościowych katalogów. Jak poznać, czy katalog jest wartościowy? Na "oko" - wchodzisz i patrzysz, czy wygląda na śmietnik, czy jest zadbany, rzetelnie moderowany, dobrze podlinkowany i czy guglebot go odwiedza - masz choćby prosty wskaźnik - czas, który upływa od zgłoszenia strony do zaindeksowania linku.

"bez płatnych linków nic się nie osiągnie" - mylisz się. Wkładając dużo czasu i serca można wiele osiągnąć - można przecież samemu pisać artykuły i budować tematyczne zaplecze. Możesz postawić 10 blogów tematycznych i masz 10 linków sporej mocy :D

Linkuj przede wszystkim tematycznie. Podpowiem: najlepsze są linki ze stron, które są w top10 na interesującą Ciebie frazę - im wyżej, tym lepiej. Jak masz kupować to zdecydowanie lepiej z tematycznych serwisów.

Dzięki za odpowiedź.

@Pilsener

No nie wiedziałem że trzeba czekać aż 3 miesiące czy dłużej. Skoro tak to jestem cierpliwy i czekam dalej.

Co do TOP 10 czy nawet 20 to wszystko konkurencja więc raczej link z tych stron odpada.

@adek

Chodzi o to że wpisuję codziennie (prawie) po 3 do 5 wpisów i na czym się bardziej skupić. Z tego co napisaliście to na razie skupię się na "dobrych" katalogach ogólnych.

Jeszcze raz dzięki.

Brizu.

Tibia Libera Serwer Społeczności Polskiej na Liberze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności