Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Korzystam z Web-Tools.pl od ... pol roku?

bez niego juz nie wyobrazam sobie zycia.

bomba.

Marek, a powiedz , jezeli caly czas korzystam tylko z zakladki linki i dla tego za kazdym razem musze 2-3 razy klikac -

nie mozna by zrobic, zeby ustawic sobie strone startowa? modul linki jako startowa?

policzmy - wchodze z 20 razy dziennie do wt, z kazdym razem klikam 2-3 razy,

to juz 50 razy klikac dziennie, a przez rok to jeszcze 50 razy 365 dni?

blizko 20 tys. to ile razy mam niepotrzebnie klikac? 20 tys. razy mam klikac prezz rok>?

zrob to usability prosze, a?

• 5 tygodni później...

Dostępna aktualizacja Monitoringu i Zaplecza Web-Tools.pl do wersji 1.0.26

Aktualizacja bezpłatna

Wprowadzony został testowy moduł 'Statystyki ruchu - keywords'

Pozwala on na naniesienie na wykresy pozycji informacji o ilości wejść z danej frazy.

Obsługiwany jest automatyczny import ze statystyk: Google Analytics, Piwik ( propozycję innych popularnych systemów statystyk można zgłosić na ms@web-tools.pl )

Moduł aktywować można w zakładce System/Licencje Web-Tools.pl,

informację odnośnie konfiguracji znaleźć można tu oraz w pliku instrukcja.pdf załączonym do aktualizacji.

Pełna aktywacja modułu jest płatna.

Na wykresach publikowany jest ruch kierowany wyłącznie na wskazaną - monitorowaną frazę. Wyniki za dziś/wczoraj pobierane są w czasie rzeczywistym.

Konfiguracja wymaga kilku kroków, dalsze użytkowanie jest bezobsługowe.

2009-10-25_230009.png

2009-10-25_230403.png

2009-10-25_231317.png

Ponadto:

- Wykresy w raportach HTML

- Zakresy czasowe na wykresach dla poszczególnych fraz

- Inne drobne korekty: błyskawiczny link dodania linków w Zapleczu ( sposób użycia opisany w instrukcji ), korekty wydajności crontab, dodatkowe ograniczenia dla użytkowników.

Aktualizacja dostępna do pobrania z poziomu skryptu.

14 dniową wersję testową można zamówić pod adresem Web-Tools.pl

Świetna aktualizacja. Brakuje mi do perfekcji jedynie funkcji, o której pisałem tutaj oraz kasowania monitorowanych fraz poprzez zaznaczenie check-boxami - kasowanie kilkunastu fraz to sporo klikania i przeładowywania strony.

Jeśli chodzi o ortografię to mamy też pomyłkę w "Zaznaczenie opcji usunie bierzące statystyki odwiedzin zapisane dla tej witryny."

Nowy moduł przetestowany na statystykach Piwik i działa bardzo dobrze. Skuszę się na licencję ;)

@neox - Moduł pozwalający na synchronizację z Google Analytics/Piwik jest dodatkiem wykraczającym poza standardową funkcjonalność skryptu. Koszt pełnego dostępu wynosi 79 PLN netto i jest jednorazowy.

Z poziomu zakładki System/Licencje Web-Tools.pl można aktywować 14 dniowy okres testowy.

Podstawowe aktualizacje skryptu pozostają nadal darmowe.

mnie brakuje wynikow monitoringu dla podstron

mam w serp 3 podstrony wychodzace na dana fraze, ale interesuje mnie wyciagniecie i kontrolowanie 1 konkretnej z nich (albo wszystkich 3), a nie dowolnej w domenie. tego zrobic nie moge.

modul analytics/piwik niezly :)

Z panelu zarządzania Twoim zapleczem przydałaby się możliwość dodawania stron zaplecza do kategorii bez konieczności otwierania ustawień każdej strony.

Tzn. tworzymy nową kategorię, klikamy w jej nazwę, wyświetlałaby się lista stron zaplecza i np. check-boxami zaznaczamy strony, które mają przynależeć do kategorii.

Teraz jest tak, że gdy utworzymy nową kategorię i klikniemy w jej nazwę to mimo, że stan dopisanych stron wynosi "0", system informuje nas, że do kategorii przypisane są wszystkie strony z zaplecza i wyświetla ich listę. Choć to chyba tylko błąd kosmetyczny. Jednak po utworzeniu nowej kategorii jest trochę roboty, aby wejść w ustawienia stron, które chcemy do niej przypisać. Check-boxy bardzo ułatwiłyby dopisywanie.

Wskazany byłby też moduł dodający linki przyrostowo. Teraz, gdy zaznaczymy grupę stron, która liczy 10 stron linki wrzucane są od razu na wszystkie strony. Dodatkowy moduł przyrostowy, najlepiej z możliwością ustawienia interwału również mniejszego niż link na dzień, bardzo ułatwiłby pracę z systemem.

Ja również mam kolejną propozycję, mianowicie dobrze by było aby była możliwość umieszczenia na jednym raporcie/zestawieniu html/wykresie wyników strony głównej ale również i jej podstron wraz ze słowami kluczowymi.

Czesto pozycjonowania jest strona główna na szereg słów, natomiast na inne słowa pozycjonowanie są podstrony. W chwili obecnej trzeba dodawać oddzielną stronę (podstronę serwisu głównego) i generować oddzielny raport dla każdej podstrony i słowa co jest uciążliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności