Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro wszyscy przypominają o swoich pomysłach to i ja się dorzuce B)

- masowe kasowanie fraz (jak już wyżej zostało napisane)

- jakiś system (np. jako dodatkowo płatny moduł), który umożliwiłby auto-linkowanie: tworzymy projekt, podajemy link do pliku np. w XML, system zasysa dane (linki, anchory) i rozsyła na strony www

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dorzuciłbym jeszcze moduł przydzielania zezwoleń dla Kategorii.

Przykładowo: Mam w firmie 3 specjalistów od SEO

Ale nie współpracują ze sobą a każdy jest oddzielnym podmiotem rozliczanym za efekty itp...

Tworzę więc kategorię: A - i przypisuje ją do użytkownika numer 1 (wtedy ma pełne prawa w tej kategorii) może dodawać nowe domeny, edytować w obrębie tej kategorii itp...

Teraz możliwość dostępów jest na poziomie domeny i muszę najpierw ją dodać, a potem dać mu dostęp.

Fajne ułatwienie.

Aktualizacja rozwiązująca problem generowania raportów PDF za rok 2009/2010 dostępna jest do pobrania w zakładce System. ( do nadpisania 2 pliki )

@Kupiciel - funkcja pojawi się w ograniczonej formie.

@OSM - frazy na 100%, druga propozycja też jest brana pod uwagę.

Jest sens kupować ten (czy podobne) skrypt jeśli Google ma zamiar wprowadzić personalizacje wyników na szerszą skalę? Jak to wtedy będzie działać i pokazywać pozycję? Może moje pytanie jest banalne, ale nie znam odpowiedzi.

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

W wypadku Web-Tools za każdym razem sprawdzenie pozycji odbywa się z "czystym kontem" bez historii wyszukiwania.

Więcej na ten temat: Personalizacja SERP dla niezalogowanych

Zaplecze, zakladka twoje strony.

Marek, na Boga, zrob wreszcie prosze chowanie zbanowanych i nieaktywnych stron!

zobacz jak to zrealizowane w gotlinku, zaznaczas ptaszka i nie ma stron nieaktywnych lub zbanowanych.

Nadal wt nie umie sortowac wedlug ilosci zaindeksowanych stron w google i PR,

fajnie bylo by tez dac sortowanie wedlug DATY dodania.

i tez od dawna Cie prosze o - zrob mozliwosc tworzenia katalogu i podkataglogu w tej ze zakladce "twoje strony"

przyklad: mam 5 domen, na kazdej mam 40 subdomen.

Po co mam ogladac te 200 niepotrzebnych stron zaplecza codziennie?

chce miec mozliwosc schowac to to podkatalogu z subdomenami i zerkac tam raz na rok.

eeeeh, Szkoda pisac, a i tak nie realizujesz nic z tego co prosze od roku.

Heh, dawno olalem twoje aktualizacje, nie realizujesz nic do zaplecza tylko do monitoringu.

Marek, nie rozumiem Ciebie.

Aktualoizowalem z 4-5 razy , nic z tego nie wynikalo dla jedynego dzialu ktory mnie interesuje - zaplecze.

Teraz kazales mnie zaktualizowac, zrobilem to - nadal nic sie nie zmienilo.

sortowanie wedlug site pr i wszystkich parametrow - nadal nie dziala,

sortowania wedlug daty nie wprowadziles,

ukrywania lub przenoszenia do podkatalogow zbanowanych stron - nie wprowadziles.

Pisalem Cie wiele razy prywatnie na maila, nic z tego nie wynikalo, rozumiem, jestes zajety,

ale po co kazesz sie aktualizowac, jak nie ma nic nowego w zapleczu?

zakladka zaplecze - strony, mam z 20 domen, na kazdej mam 50 subdomen,

jak moge schowac te 1k stron zaplecza zeby na to nie patrzec codziennie?

zakladka zaplecze - strony, mam 500 strona zbanowanych w gogle, uzywam ich do nabijania bl i dla Yandex.ru

Jak mozna ukryc drugie 1k stron zeby na to nie patrzec codziennie?

zakladka zaplecze - strony, Prosilem rowniez o mozliwosc zeby schowac stronki

wedlug mnostwa dowolnie wybranych parametrow do podkatalogow,

zeby takie podkatalogi moc stworzyc jak tworze w Zaplecze - kategorie.

chce miec podkatalog ze stronami z site 5-100 do weblinka, z site 101-999 dla siebie

i z site 1k i wiecej do innych swl

chce miec podkatalog ze stronami z site 1.

chce miec podkatalog ze stronami z pr<1

i t.d.

pisalem, zobacz jak fajnie i z latwoscia wprowadza fantastyczny staff gotlink!

Ukrywanie zbanowanych , nieaktywnych, wilkard i t.d.

3 razy wiecej mam prosb do zakladki linki, ale skoro a i tak masz wlasny hormonorgram prac , szkoda pisac.

@djurek - Można zlecić ponowne pobranie wyników dla konkretnej frazy lub wszystkich wraz z danej witryny. Raporty PDF/HTML opracowywane są na podstawie ostatniego pobrania wyników w danym dniu. Wszystkie sprawdzenia pozycji dostępne są na wykresach lub raportach CSV.

System Monitoringu pobiera wyniki automatycznie nie częściej niż raz na 24 godziny.

Na zasadzie jednego testu w dniu rozlicza się za wyniki SEO większość firm i z takim założeniem rozwija się monitoring.

@pawka - wersja 1.0.27 z grudnia prawidłowo sortuje według site / pr / wtsite zarówno dla wyników wyszukiwania jak i standardowej listy. Jeżeli na Twojej instalacji nie działa to prawidłowo upewnij się, że pliki w katalogu /templates zostały nadpisane nowymi

Domyślne sortowanie stron to właśnie według kolejności dodania ( od najstarszej do najnowszej ).

zakladka zaplecze - strony, mam z 20 domen, na kazdej mam 50 subdomen,

jak moge schowac te 1k stron zaplecza zeby na to nie patrzec codziennie?

Obecnie można to uzyskać ograniczając ilość wyświetlanych pozycji na stronie np. do 25/50. Dostęp do poszczególnych witryn uzyskiwać poprzez wybór kategorii do której są przypisane.

Daje to świetne efekty jeżeli kategorie są dobrze rozplanowane. Przy ich przydzielaniu dobrze pamiętać, że witryna może znajdować się w wielu kategoriach ( np. Kategoria subdomeny domena.pl ; Kategoria tematyka; Kategoria nazwa skryptu; Strony PR>1 ... ). Takie przydzielenie do kategorii pozwala następnie na błyskawiczne nie tylko przydzielanie linków, a też na późniejsze wylistowanie witryn według danych kryteriów.

Opisywane "katalogi" ( site 1, pr<1 itp ) nie są obecnie dostępne "automatycznie" można taki podział uzyskać poprzez przypisanie ich do nowych kategorii według podanych kryteriów.

Opcja "Ustawienia grupowe", która wprowadza funkcje które jak dobrze pamiętam też sugerowałeś, pozwala na ułatwienie tej akcji.

W styczniowej aktualizacji ustawienia grupowe zostaną wzbogacone o "dopisywanie" do kategorii a nie tylko nadpisywanie poprzednich ustawień, oraz wyświetlanie parametrów site/pr dla witryn, aby ułatwić ich wybór.

Dążę aby masowa zmiana ustawień pozwalała na jak najbardziej wygodne przypisywanie nowych ustawień do witryn.

Kolejne rozwiązania są sukcesywnie wdrażane w ramach możliwości, lista sugestii zgłaszana przez użytkowników jest niezwykle długa.

Wiele z nich pokrywa się i te wprowadzane są w pierwszej kolejności. Nie jestem wstanie wprowadzić każdej proponowanej funkcji.

pisalem, zobacz jak fajnie i z latwoscia wprowadza fantastyczny staff gotlink! Ukrywanie zbanowanych , nieaktywnych, wilkard i t.d.

Nie używam gotlink, nie jestem w stanie stwierdzić jak to wygląda od czasu premiery systemu. Zapoznam się w najbliższym czasie z możliwościami ich panelu.

Opcja "Ustawienia grupowe" nic nie daje.

Dobra teoretycznie jest dla juz dodanych stron do zaplecza, ale nic z tego.

zeby to zadzialalo, musze wejsc w 700 stron zaplecza na 20 serwerach i wyczyscic u nich cach,

a kiedy trzeba bedzie mi zmienic w tych ustawieniach o 1 link - znowu mam

wejsc w 700 stron zaplecza na 20 serwerach i wyczyscic u nich cach.

Teraz dodaje nowa strone - i mam puste ustawienia w konfoguracja.

a prosilem o to wlasnie, o takie dla nowych stron ustawienia grupowe.

prosba moja dotyczyla przede wszystkim nowo dodawanych stron.

tworzysz grupe - preset w ustawieniach weblink i dodajesz zaplecze do weblinka.

Ustawienia grupowe - 3 linki - zaraz Xann zmienia punktacje za wychodz. linki - zmieniasz na 1 link i git.

I takie same presety na inne swl i wlasne strony.

guzik dodac aktywowac strone nowo dodana - zeby nie krecic skrollinng na sam dol strony - dac na gorze.

zrobic to razem z instaluj i konfoguracja na 1 stronie.

caly czas pisze o zapleczu o zakladce moje strony.

a ty piszesz o czyms innym caly ten czas. Piszesz o kategoriach w zakladce "moje linki."

nie rozumiemy sie. Piszesz o kategoriach w linkach, ja pisze o grupach w stronach.

Grupa - weblink, gotlink, statlink, moje slabe zaplecze, moje wartosciowe strony, moje wordpressy, jportale,

drupale, fora smf, fora phpbb,subdomeny domeny-1, subdomeny domeny-2,

wizytowki na osobnych ftp, syfiaste spamy, bardzo syfiaste zaplecze, generowany kontent i t.d.

chodzi mi o grupy w zakladce moje strony.

Propozycje:

dlaczego wt nie ma domyslnej kategorii - grupy - tylko dla monitorowania site?

zeby nie mozna bylo tam nic dodac, zadnych lewych linkow, tylko stronke dajesz i obserwujesz jej site?

dlaczego niektore swl zadarmo pokazuja mnie bl a twoj wt za prawie 500 zeta - nie pokazuje?

co do sortowania - masz od pozatku dostep do mojego wt i dedyka - zobacz sam, przekonaj sie - nieprawidlowo sortuje.

p.s. moze zle tlumacze, pisze niezrozumiale? To pisz do mnie na maila, prosze serdecznie, pisz.

No bo na mojej poprzednie prosby nic nie odpisywales, teraz nagle widze wdrazyles ustawienia grupowe,

ale zupelnie inaczej niz ja prosilem i niestety nie jest to zabardzo pomocne.

Moze zrob publicznie dla uzytkownikow forum - zeby mozna bylo publicznie napisac do Ciebie

co proponujemy , a ty bys wreczcie do tego sie odniosl.

no i moze jakis hormonogram prac bys upublicznil? plany? terminy?

Jakieś propozycje może co do sprawdzania wyników?

Zaczynają się sprawdzać od 1:00, mam do monitoringu 1100 fraz dla każdej sprawdzam 10 stron, mam 10 serwerów proxy aktywnych cały dzień i tak nie sprawdza wszystkich wyników, braknie mu czasu a jest ustawiony cron co 60 sekund.

70% fraz jest oczywiście w TOP10 więc sprawdza tylko 1 stronę wyników a i tak braknie czasu na sprawdzenie reszty.

Jak inaczej przyśpieszyć? Dodać więcej serwerów proxy?

@Kupiciel: System - Crontab ( więcej informacji ) jest przykład jak zwiększyć częstotliwość wykonywania crontab. [ Akapit Wielokrotne wywołanie: ]

Należy dopisać raz jeszcze komendę wywołania crontab do już obecnej, oddzielając je znakami &&

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności