Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Problem leży prawdopodobnie w zmianach silnika Google.

Podczas testów różnice występowały dla kilkunastu % fraz.

Nie widzę możliwości wybrania konkretnych wyników.

Skrypt zapytania generuje od początku identycznie, w tej kwestii nic się nie zmieniło.

O planach wdrożenia nowej infrastruktury Google wiadomo było od sierpnia.

Jeżeli ktoś znalazł działający sposób na wybór zwracanych wyników, zapraszam na mail.

Odpytywanie konkretnych IP zamiast domeny się niestety nie sprawdza.

Zapytania z różnych sieci wykonywane do tego samego adresu IP potrafią zwrócić czasami różne wyniki.

Witam. Mam takie pytanie związane z monitorowaniem frazy . Kilka dni temu fraza z pozycji 2 w

google spadła na 26 pozycję i od tego dnia fraza nie pojawia się w

raporcie. W miejscu " pozycja " pojawia się tylko

znak " - " myślnika. Powyższa sytuacja dotyczy tylko jednej frazy , druga jest monitorowana bez problemu Czym może być to spowodwane ?? 

Myślnik w raportach oznacza, że wykonano sprawdzenie pozycji dla tej frazy, ale nie został odnaleziony adres monitorowanej strony.

Fraza może nie występować w zleconym zakresie monitorowania ( np. monitoring ustawiony do 3 podstrony, witryna znajduje się na 4 podstronie wyników ).

Jeżeli monitorowane mają być też dalsze pozycje należy zwiększyć zasięg monitoringu.

-- update 16:20

Tak jak opisałem wyżej, w tym leży problem. Szczegóły w odpowiedzi na mail.

A ja zapytam o takie bardziej przyziemne możliwości, bo zaktualizowałem modół "Twoje Zaplecze" i:

- czy będzie możliwość masowego kasowania zaplecza, bo obecne klikanie i usuwanie kilkuset serwisów nie jest zbyt przyjemnę.

- możliwość masowego dodania serwisów, bo jak na wewnętrzny system gdzie linkujemy swoje całe partie zaplecza - dodawanie po 10 sztuk jest również zbyt czasochłonne. Może warto jakiś import z CSV zrobić?

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

@Kupiciel - zobaczę co da się zrobić.

@Ptaq - Kolejna aktualizacja powinna już zawierać usuwanie masowe.

Jeżeli chodzi o dodawanie stron skrypt nie ma wbudowanej blokady jako takiej.

Możesz zgłosić więcej niż 10 domen jednocześnie, potrwa to jednak dłużej ( oczekiwanie na pobranie statystyk Site/PR )

W następnej aktualizacji pobieranie tych danych przy imporcie kilku adresów jednocześnie przesunięte zostanie w czasie, i wykonane w ciągu kolejnych 24 godzin

Czy mi się zdaję, czy coś jest nie tak z dodawaniem kategorii do użytkowników. Wcześniej dodawałem usera, dawałem mu dostęp do kategorii, gdzie była jego strona i po zalogowaniu się dostawał ładną tabelkę z wynikami pozycjonowania. Teraz mi panel krzyczy, że chce moduł agencja seo - kij w to, bo jeszcze mógłbym za niego zapłacić, ale widzę, że jest limit 5 userów.

Chyba, że coś źle robię, ale panel mi się zmienił ostatnio.

W następnej aktualizacji pobieranie tych danych przy imporcie kilku adresów jednocześnie przesunięte zostanie w czasie, i wykonane w ciągu kolejnych 24 godzin.

Tak by się przydało by min. 100 adresów równocześnie można było dodać - może zamulić, tylko by byla pewność - że wszystkie zostaną dodane, a nie doda np. 95 i potem trzeba będzie przeszukiwać setki zaplecza by znaleźć czego nie ma.

Kolejna sprawa, to bardzo irytujący jest ten podział na "z www" i "bez www". Nie dało by się jednak tego przerobić tak, by dodając domenę uwzględniało dwie formy? Domyślam się, że to na etapie wczesnego tworzenia zostało tak "wymyślone" i teraz jest problem to przerobić, ale może jednak by się udało ?

Bo tak na dobrą sprawę gdy by powyższe zmiany były wprowadzone, to można by było śmiało korzystać do linkowania własnego zaplecza, a teraz zawsze jak chce powrócić do tego skryptu to któryś z powyższych problemów mnie zniechęca.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

@yac - Teraz dostępne są dwa rodzaje przydziałów dostępu:

Przypisywanie klientów ( bez możliwości zmian ustawień ) - dostęp do konkretnych witryn, udzielany z poziomu ustawień danej witryny ( rte-image-button.png zrzut ekranu ). Tu nic się nie zmieniło. Brak limitu kont.

Przypisywanie pracowników ( pełne zarządzanie kategorią i stronami przypisanymi do kategorii) - tu można przypisać cała kategorię użytkownikowi i wymagany jest dodatkowy moduł Agencja SEM. Przypisanie uprawnień odbywa się z poziomu panelu edycji użytkownika. Opis ustawień dostępny w instrukcji. Wprowadzony jest limit 5 użytkowników, każdy może zarządzać tylko przypisanymi dla niego stronami, nie widząc pozostałych witryn.

Jeżeli chcesz udzielić dostęp klientowi to nie potrzebujesz dodatkowych modułów.

Wystarczy utworzyć konto bez żadnych uprawnień ( rte-image-button.png zrzut ekranu ),

a następnie przejść do ustawień konkretnej witryny i u samego dołu wybrać użytkownika dla którego ma być przypisana witryna ( rte-image-button.png zrzut ekranu ).

@ptaq - Podrzuć na PW mail, to jeszcze dziś podeślę poprawkę blokującą pobieranie site/pr przy masowym zgłaszaniu stron.

Scalenie www/bez www w jedną witrynę jest ciężkie do wykonania przy obecnej strukturze. Założenia były aby każdą sub domeną móc zarządzać osobno.

--update: 16:30

ptaq: wysłane

noodly: odnotowano

Właśnie się domyślam, że z tym "www." to takie założenie z początku systemu które się ciągnie do teraz. W połączeniu z niemożnością kasowania masowego - dawało 2x więcej roboty.

No i ogólnie chyba dodawanie 2x tej samej domeny obciąża system/bazę itd. Stąd jednak fajnie jak by fakt subdomeny "zwykłe" były rozróżniane ale "www." było jednak dodawane do wszystkiego co się da z wykluczeniem subdomen które już mają "www."

No i by to się nie pojawiało 2x na liście jako www i bez www. Bo domyślam się, że pewnie stosunkowo "łatwo" dało by radę by dodawało od razu 2 wersje ale i je listowało.

Tak reasumując - dało by radę jakoś te subdomeny "www." i bez połączyć? Może nie na "już" - ale jakoś w przyzwoicie bliższym czasie :) ?

Maila podsyłam.

seo-stat-logo.png

W wersji płatnej skrypt chodzi pod określonym IP, co gdy zmienię serwer (zmiana ip skutkuje zerwaniem warunków licencji), statystyki do kosza bo na innym serwerze będzie inny ip !!!

dla sprawdzania ok.100 fraz na głębokość ok.10 podstron co 4-5 dni zwykły shared hosting się nada :) czy trzeba z dedykiem wyskoczyć

Przy zmianie serwera instalacji wystarczy przesłać mailem dane nowego miejsca instalacji, a generowana jest nowa licencja ( bez dopłat ).

Przeniesienie instalacji na nowy serwer ogranicza się do skopiowania bazy danych, oraz plików i wprowadzeniu haseł bazy danych.

99% hostingów bez problemu da radę nawet przy sprawdzaniu codziennym, dla tylu fraz. ( Przez pierwsze 14 dni testu możesz sprawdzić działanie na wielu hostingach )

Dodatkowo musisz posiadać co najmniej jedno konto na innym serwerze, dla instalacji pliku phpProxy pośredniczącego w połączeniach z wyszukiwarką. ( Konto może zawierać inne działające strony )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności