Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hej OSM

Chyba to była przyczyna wlasnie.

Wczesniej wskazalem jako plik proxy .zip a nie .php i chyba przez to sie wszystko posypalo...

teraz wyglada na to ze jest ok - podgladam cache i widze prawidlowe zrzuty z googla

swoja droga chyba sie uzaleznilem od webtools'a

pozdrowienia i dzieki za sugestie

Zgadza się, problem zbyt dużej ilości połączeń / IP.

Dodanie phpProxy ( Monitoring - phpProxy ) rozwiąże problem.

Do pełni sprawności ( funkcja dokończenia sprawdzania w wypadku awarii phpProxy ) system wróci w ciągu 24/48 godzin

narayan: system proxy od Marka sprawdza się bardzo dobrze. Ja wrzucam plik na każdy swój nowy hosting i jak narazie nie odnotowałem problemów, a korzystam zarówno z monitoringu jak i skryptu zaplecza. Lepiej mieć więcej IP w puli.

Panowie ja znowu mam 301 error.

Bardzo prosze o pomoc jesli ktos wie ocb.

Mam phpproxy skonfigurowane i pisze Stan "aktywne" oraz Błędy połączenia: "101"

Od 22 Maja godzin 8:41 w /cache/ mam zrzuty z google w których pisze

302 Moved
The document has moved {here}.

Proxy wrzuciłeś na inne serwery?

Utwórz plik php a w nim:

<?
$g = file_get_contents("https://www.google.pl");
echo $g;
?>

Serwer pobierze stronę Google i wyświetli w przeglądarce.

Napisz co widzisz. Stronę G. czy info o blokadzie.

Ilość phpProxy wymaganych do prawidłowego działania zależy od:

-ilości monitorowanych fraz

-głębokości sprawdzania wyników ( do której podstrony )

-serwera na którym zainstalowane jest phpProxy - w wypadku hostingów współdzielonych, możliwe jest że inni użytkownicy wykonują połączenia z wyszukiwarkami.

Prawidłowo działające phpProxy w miesiącu nie powinno mieć więcej niż kilkanaście błędów połączeń.

Większy wzrost błędów, może oznaczać że monitorowane jest zbyt wiele fraz, i konieczne jest dodanie kolejnych phpProxy.

Po przekroczeniu 100 błędów połączeń phpProxy nie jest już używane.

Posiadanie większej ilości phpProxy pozwala na zapewnienie większej stabilności monitoring, kolejne zapytania rozkładane są równomiernie między kilka IP.

Może sprawdzanie pozycji strony masz ustawione co kilka dni, u mnie wszystko ok.

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

mkr,

skoro wprowadzenie funkcjonalności którą lansuję https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=690166

przysparza Tobie na dziś pewien kłopot, może byś się honorowo określił iż wprowadzisz ją w xx okresie, powiedzmy "w najbliższych 1-2 kwartałach w aktualizacjach/wersji podstawowej bądź płatnej w przedziale cenowym - na dziś mogę powiedzieć od - do"

nam by to dało coś więcej niż: może zrobię może nie, może dziś może jutro...; zyskałbym iż wiedziałbym na co mogę liczyć kupując monitoring i potrzebną funkcję

Ty zaś klienta

• 2 tygodnie później...

@Kupiciel - Prace nadal trwają, 90% zmian opisanych w zapowiedzi jest już ukończone, pozostaje opisanie ich w szablonach/dokumentacji.

Dodane zostaną jeszcze opcje na które zapotrzebowanie zgłaszane było w późniejszym terminie. ( #265 #266, oraz via @ )

np. Zaawansowane zbiorowe eksporty CSV ( od dnia - do dnia; pobranie danych nie koniecznie za dany miesiąc; dla wszystkich stron jednocześnie; )

Raporty dostępne będą w dwóch formatach:

Domena;Fraza;Data;Pozycja;Wyszukiwarka;idWyszukiwarki

Domena;Fraza;Wyszukiwarka;idWyszukiwarki;Pozycje dla kolejnych dni[1...n]

Na tapecie jest również wykluczenie fraz z raportów PDF, oraz kilka zmian Zaplecza.

Prace i testy zaplanowane mam do 10/11 czerwca. Jeżeli nie dojdzie nic nowego, i nie pojawią się problemy to w następny weekend aktualizacja powinna być dostępna.

@Arni - Twoja propozycja jest bardzo ciekawa, ale jak już pisałem wiąże się ze znaczną przebudową systemu, z narzędzia do rozliczania z klientami w "kombajn" SEO. Wszystko musi uwzględniać możliwości serwerowe użytkowników. Na chwilę obecną nie mogę zagwarantować Ci, że opcja ta pojawi się za kwartał/pół roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności