Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Delikatnie testuje i jak na razie jestem bardzo zadowolony.

System spełnia większość moich oczekiwań. A ja wybredny bywam :)

Mechanizm Proxy jest super.

Czy może planujesz dodać szukajkę onetu?

Przydałoby się też więcej możliwości generowania raportów.

Szczególnie pod kątem hurtowników.

Chciałbym np na jednym wykresie móc zobaczyć wszystkie śledzone dla danej witryny frazy.

Jeżeli nie da się tego zrobić czytelnie to przynajmniej móc wygenerować jeden png,

na którym wykresiki byłyby obok siebie..

Chociaż to akurat nie jest największy problem bo gdyby to była wersja do instalacji u siebie

to mogę robić raporty na podstawie danych z mysql-a, czy na czym to tam jest :P

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Adamie nie ma rzeczy niemożliwych ;)

Odnośnie onet/wp, zostanie przygotowany po świętach lub nowym roku ;)

Moduł raportów jest w przygotowaniu.

Chętnie wysłucham kolejnych sugestii i uwag odnośnie funkcjonalności narzędzi.

Cieszę się też, z dużego zainteresowania proxy. Ich obecna ilość pozwala na bezproblemowe śledzenie do 5000-8000 fraz dziennie, a to wszystko nie wliczając proxy wewnętrznych serwisu :P

Wykresy zbiorcze

20071223131005cl8.png

Generowanie wykresów dla wybranych fraz, w danej wyszukiwarce. Możliwość wyboru fraz, wyszukiwarki, danych za ostatnie 7,14,30,60,90,120

dni.

Zapis wykresów jako PNG ( Prawy myszy -> Export )

webtoolspljy6.pngwebtools2yu8.png

---------

Od wczoraj aktywowana została cotygodniowa aktualizacja PR/Site/Link dla stron zgłoszonych w twoim zapleczu/śledzeniu pozycji. Aktualizacja dla wszystkich witryn nastąpi w ciągu 48 godzin.

Witryny dodane w systemie Twoje Zaplecze, które posiadają Google Site równy zero są wyróżnione, aby ułatwić śledzenie banów/indeksacji w Google.

Historia PR dla witryn zbanowanych dostępna jest tylko przez 60 dni od bana.

Nie wiem, czy tylko ja, ale mam czasami problem z działaniem serwisu, czasami dostaję komunikat:

Podany w adresie plik nie istnieje na naszym serwerze!

Twój adres IP: został zapisany.

po czym dostaję starą wersję systemu, z dopiskiem: "W przygotowaniu nowa wersja".

I jak pochodzę po starej stronie trochę, wtedy załaduje mi się nowa. i Zdarzyło mi się to już kilka razy.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Nowy system działa na innym serwerze. Moze masz problem z cache w DNSach ? Centralops zwraca wszystko poprawnie.

Komunikaty błędów dostajesz ze starego serwera. Wiec wygląda na problem z DNS. Może : Start->uruchom -> ipconfig /flushdns

Niestety po czyszczeniu pamięci podręcznej DNS, nadal ten sam problem, muszę odczekać kilka minut, by serwis znów działał.

I jeszcze jedna uwaga, nie ma możliwości edycji dodanych linków do zaplecza?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

mkr: Super. A skomplikowane byłoby dorobienie opcji odwrócenia wykresu? Tak żeby pozycja 1 była na górze a np 5 pod nią? W tej chwili generuje sobie coś takiego i moim zdaniem jest bardziej intuicyjne bo tak samo ułożone są wyniki w wyszukiwarkach (góra = lepiej).

W każdym razie czekam na sygnał, że system jest gotów do sprzedaży.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

mkr postarałeś się :D

Twój system wielu może ułatwić życie :)

Na pierwszy rzut oka i po wstępnym przejrzeniu funkcji, myślę że spotka się on sporym zainteresowaniem wśród webmasterów :)

Zabieram się do testów :)

A taki błąd znalazłem:

https://www.web-tools.pl/seo/pozycja.html

Strona, której szukasz nie została znaleziona. Możliwe, że podany adres jest niepoprawny. Jeżeli trafiłeś tutaj z jakiegoś linku na stronie skontaktuj się z administratorem.

A trafiłem tam właśnie z linku na stronie, znajdującego się w narzędziach w panelu użytkownika (ostatni).

Mam pytanie odnośnie zaplecza, czy po upłynięciu terminu wyświetlania linku link zostaje wyłączony, czy jest wysyłany tylko mail? I rozumie, że jest wysyłany w dniu wygaśnięcia. To w takim wypadku bardzo dobrą opcją było by, by tylko był mail, a powiadomienie conajmniej jeden dzień wcześniej.

Bardzo przypadło mi to narzędzie do gustu, bardzo dobra robota mkr, jedyny minus to taki, że ciągle mam problem z przekierowaniem na stary adres, tz. do starego portalu.

EDIT.

I jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwość ustawienia kolejności linków? I jeszcze jedna uwaga, coś nie tak działa mi funkcja w Twoje linki, jak klikam na grupę, wysuwa się informacja: Link wyświetalny na stronach: i jak klikam znowu na grupę to się nie chowa, tylko pojawia i znika, a czasem nawet wyświetla się kilkakrotnie, nie może to tylko tak u mnie.

Mar.

Data wygaśnięcia podana przy zgłaszaniu jest ostatnim dniem kiedy link będzie wyświetlał się na stronie. Po tym czasie będzie on widoczny w panelu, ale nie będzie wyświetlany na stronie. Po 30 - 45 dniach zniknie z panelu.

Mail wysyłany jest od dziś dzień przed wygaśnięciem.

Co do przekierowywania to nie spotkałem się z tym problemem :/ Jedyne co moge Ci poradzić to dopisanie do pliku:

c:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts

linijki:

91.121.92.202 www.web-tools.pl
91.121.92.202 www.seo.web-tools.pl

Ustawi to na stałe przekierowanie na nowy serwer

@adas_5 - thx, błedy poprawione :D

Nie ma możliwości zmiany kolejności. A jest ona następująca: link na główną, link na podstronę, link na całą witrynę, statyczne, rotacyjne.

Dodatkowo kolejność linków statycznych jest zgodna ze zgłoszeniem ich do panelu.

Po tym czasie będzie on widoczny w panelu, ale nie będzie wyświetlany na stronie.

Fajną opcją było by gdyby można było pozostawiać nadal link, bo. np. kończy się okres, ja kontaktuje się z klientem, trwa to czasem kilka dni, on kontynuuje wyświetlanie linku, a linku nie było w tym czasie dwóch dni.. ale to tak na marginesie :D

Dodatkowo kolejność linków statycznych jest zgodna ze zgłoszeniem ich do panelu.
Ok, o to pytałem. Ale zauważyłem jeszcze jedną niezgodność, podczas dodawania nowego linka jest opcja, publikuj na wybranych witrynach. I czy ją wybiorę, czy nie i tak ona jest dopisana, zależy może to od tego, że jest strona jest przypisana do projektu?
Ustawi to na stałe przekierowanie na nowy serwer
Pomogło, wielkie dzięki.

EDIT.

Jeszcze jedno, widzę, że jest możliwość importu linków, ale eksportu już nie ma, by tak sobie kopie na dysk zrobić... jak by internetu nie było :)

Mar.

Jeżeli witryna jest przypisana do projektu, to po jego wybraniu naturalnie wyświetlają się na niej linki. Można zaznaczyć jednocześnie projekt + dodatkową stronę/y. Usunięcie strony z projektu spowoduje zaprzestanie wyświetlania na niej linków, które były do tego projektu podpięte.

Co do tego linku pozostawionego, Nie przewiduje takiej możliwości, w przyszłości ewentualnie pozwolę definiować ile wcześniej wysłać mail, i definiować jego treść.

Export będzie dodany, nic nie stoi na przeszkodzie. Ze względu na złożoność podziału nie będzie to pełna kopia z przypisaniem do stron/projektów. Format będzie zgodny z importem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności