Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

[2010-06-14] Dostępna aktualizacja 1.0.33

Aktualizacja bezpłatna

3 rodzaje abonamentów!

Możliwość ustalenia abonamentów, zarówno globalnych dla strony jak i dla każdej frazy z osobna. W zależności od metody rozliczania z klientem.

Abonament stały – jest to opłata stała, doliczana co miesiąc do końcowej kwoty, po podliczeniu wszystkich fraz.

Abonament stały dla frazy [Ryczałt] – Dla każdej frazy z osobna, zdefiniowany może zostać abonament miesięczny. Kwota ta doliczana jest do efektów pozycjonowania dla frazy.

Abonament minimalny dla frazy – w przypadku rozliczania się za wyniki, przy jednoczesnym zastrzeżeniu kwoty minimalnej za obsługę frazy, zaznaczona może zostać opcja „Abonament minimalny”.

Abonamenty nie wymagają rozliczania się "za pozycję", możliwe jest ustalenie wyłacznie stałego abonamentu.

Szczegółowy opis i przykłady konfiguracji dostępne w załączonym pliku instrukcja.pdf

2010-06-14_202013.png

Zbiorowe raporty CSV

Raporty w dwóch formach - wybierz optymalny dla konkretnego zastosowania

1 Kliknięcie generuje aby zapisać dane wszystkich witryn

Dowolny okres czasu generowania raportów

Pozostałe zmiany monitoringu:

Sortowanie kategorii ( przeciągnij upuść na lewym marginesie )

Wprowadzono: Google.sk,hu,lt,cz Seznam.cz

Możliwość odświeżenia pozycji dla całej kategorii

Podliczenie zarobków z danej kategorii

Raporty PDF dla fraz zaznaczonych podczas generowania raportu

Kosztorys - Możliwość definiowania stawek dziennych ( obecnie miesięczne )

Korekty dla wyników zawierających Google Blogs,Google Products

Notatki dla domen

Legenda dla raportów PDF ( możliwośc konfiguracji z poziomu pliku /lang/pdf/pl.ini )

Zaplecze - Możliwość masowego usuwania witryn

Nowe pliki dostępne do pobrania z poziomu zakładki System

Jest możliwość ustalenia stałego ryczałtu bez względu na pozycję lub

kwoty minimalnej która brana jest pod uwagę gdy zarobek frazy nie przekroczy w danym miesiącu progu minimum.

Plus abonament stały globalny.

Były to najczęściej zgłaszane formy rozliczeń. Nie przewidziałem opisywanej przez Ciebie metody.

@Kupiciel: Dzięki, przeoczyłem.

Pobierz raz jeszcze paczkę ( Link w zakładce System ), wystarczy że podmienisz plik /class/seo.class.php a menu rozwijanym aktywowane będzie sortowanie kategorii. ( Lista ta jest cachowana na 5 minut, na zmiany będzie trzeba poczekać. )

@Neox - instrukcje wysłane na mail

• 2 tygodnie później...

Liczba błędów zwiększa się kiedy serwer nie może odczytać pozycji ( najczęściej blokada przez wyszukiwarkę; duży timeout odpowiedzi serwera 8+ sekund ).

Po zwiększeniu licznika błędów, proxy dezaktywowane jest na kolejne 10 tur.

Gdy inne phpProxy nie mogą przejąć zapytań, lub też są zablokowane, liczba błędów może rosnąć szybciej.

Jeżeli phpProxy znajduje się na serwerach z typowych ofert seo hostingów,

często zdarza się że IP jest obciążone zapytaniami do wyszukiwarek przez innych użytkowników.

W moim wypadku po 6 miesiącach od dodania phpProxy mam odpowiednio 55 , 12, 9 błedów. ( 250 fraz / 3 phpProxy / codzienny monitoring do ~4 strony wyników ).

Co możesz zrobić:

- dodać większą ilość phpProxy ( szczególnie jeżeli błędy wzrastają równomiernie na wszystkich z nich )

- odczekać kilka dni i spróbować dodać konkretne phpProxy ponownie. Jeżeli problem nadal będzie występował może oznaczać że inni użytkownicy łączą się z wyszukiwarkami z tego serwera

- w ostateczności zmniejszyć głębokość/częstotliwość monitorowania dla wybranych witryn

Lub jeżeli posiadasz dostęp do dedykowanych proxy ( HTTP/SOCKS ) skontaktować się via mail, w celu wskazania metody ich użycia w monitoringu.

na 2000 fraz dla różnych domen, sprawdzanie do głębokości dziesiątej strony, co 5-7 dni

liczba błędów narasta w miarę równomiernie na wszystkich proxy, jest ich 4

Jeżeli phpProxy znajduje się na serwerach z typowych ofert seo hostingów,

często zdarza się że IP jest obciążone zapytaniami do wyszukiwarek przez innych użytkowników.

no i tak by wyszło, 2 proxy stoją na seo hostingu

@mkr

Mam propozycje na nową funkcjonalność, fajnie jakby się dało globalnie ale i z poziomu konkretnej domeny zaznaczyć opcje "pokaże frazy dla pozycji powyżej 11", najlepiej jakby działało zakresami np. wchodzę sobię w domenę xxx.pl mam tam 400 fraz

na górze mógłby być jakiś przycisk w którym zaznaczam pokaże frazy na pozycjach (od 1 do 10) i mi pokazuje wtedy tylko pozycje TOP10 i tak samo innymi zakresami "pokaż frazy z pozycjami (od 2 do 3 strony wyników etc...).

Nie wiem jak innym ale analiza takich danych byłaby łatwiejsza bo jak mam sprawdzać tysiące fraz dziennie, gdzie 70% z nich zazwyczaj wisi już w TOP1 i sie nie rusza to interesowałoby mnie tylko to co jeszcze nie jest wysoko.

Czy po za mną, komuś takie rozwiązanie by się przydało? (Dane i tak są obrabiane po stronie serwera).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności