Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Kupiciel: Aktualizacja nie prędzej niż w sierpniu. Większość udogodnień będzie tym razem w Zapleczu.

W monitoringu dojdzie ciekawa funkcja oczekiwana przez kilkanaście osób, trwają jeszcze testy.

Na dokładną datę za wcześnie.

2) Rożne ustawienia monitoringu, w ramach jednej domeny nie są planowane.

Możesz osiągnąć taki efekt dodając 2x domenę do monitoringu ( z różnymi ustawieniami ), a nawigację między domenami ułatwić sobie przy użyciu kategorii.

np. Dodając 2x domenę z innymi ustawieniami:

- Monitoring domeny dla fraz kluczowych - codziennie

- Monitoring fraz "long tail" / niszowych - raz na 7 dni

@nowywseo: Jest w planach. Możliwe, że uda się już w następnej aktualizacji dodać część z tej funkcjonalności.

@neox: Już teraz monitoring rozpozna wystąpienie podstrony, gdy monitorowana jest domena.

Adres odnalezionej podstrony widoczny jest po najechaniu wskaźnikiem myszy na kolumnę "wyszukiwarka", lub nazwę danej wyszukiwarki. Dane dostępne są też w raportach CSV

2010-07-16_170903.png

Główną przeszkodą w oddzielnym monitorowaniu każdej z podstron jest czytelność listy witryn oraz wydajność.

Przy średnim monitorowaniu 50 witryn, gdy dojdzie do każdej z nich 10 podstron monitorowanych oddzielnie ilość adresów widocznych na głównej liście będzie wynosiła ponad 500 wierszy.

mkr,

Może masz jakieś propozycje co do takiego zachowania:

Mam sobie 4 serwery proxy, które przez ostatnie 4 miesiące nazbierały średnio 50 błędów.

Wczoraj usunąłem wszystkie i dodałem ponownie, dziś po pierwszym sprawdzeniu wszystkie miały już po 20 błędów.

Skąd taka nagła zmiana? Czy przy wyrzucaniu proxy i ponownym dodawaniu plik cookies.txt mam wyczyścic?

W module agencja SEM jest możliwość przypisania pełnego dostępu do danej kategorii.

Użytkownik taki może w pełni zarządzać stronami w danej kategorii ( usuwać / dodawać frazy ),

nie widząc jednocześnie pozostałych domen.

Nic nie stoi też na przeszkodzie, aby dla jednego klienta przypisać kilka monitorowanych domen.

Nie odnotowałem żadnych problemów z logowaniem z pod IE8 ( https://data.web-tools.pl/data/fsimg/2010-07-29_160906.png ).

Prześlij proszę na mail adres, login i hasło do przykładowego konta klienta,

sprawdzę jak wygląda logowanie u Ciebie pod różnymi przeglądarkami.

Jeżeli witryna wygląda "źle" pod IE8 należy wyłączyć widok zgodności ( https://data.web-tools.pl/data/fsimg/2010-07-29_161117.png )

Update 17:30:

IE8 uznaje domenę za nie zaufaną, i blokuje pliki Cookies. Szczegółowe informacje przesłane na PW

Należy zezwolić na zapis Cookies:

2010-07-29_173517.png

@dymek91: phpProxy Generuje połączenia z serwerami zewnętrznymi przy użyciu CURL. Samo obciążenie nie jest duże.

Jednak gdy ilość phpProxy jest mała to ilość pojedynczych zapytań do danego phpProxy będzie znaczna.

Zalecam instalację możliwie dużej ilości phpProxy, pozwoli to na minimalizowanie obciążenia generowanego na poszczególnych serwerach.

@neox: Nie powinno być problemu.

Nie, monitorowanie możliwe jest dla 100 pierwszych wyników. Dla większości użytkowników większa ilość stron powodowała by problemy z pobieraniem danych.

Jeżeli zależy Ci na takiej funkcji, na mail mogę podesłać instrukcję co należy zmodyfikować w bazie danych aby zmienić ustawienia.

Obciążenie dla phpProxy będzie kilkukrotnie większe niż monitorowanie do standardowej 4 podstrony wyników.

Może to powodować problemy z pobieraniem wyników dla innych fraz.

• 2 tygodnie później...

@mkr,

Wracam z ciekawym rozwiązaniem, konkurencja Ci rośnie na rynku więc przyda się aktualizacja :)

Skoro już mamy sumowanie zarobków, mógłbyś uwzględnić opcję "symulacja".

Tzn. w momencie kiedy sobie klikasz "podsumuj zarobki" zlicza mi wszystkie witryny i pokazuje np. 15 233 zł

A fajnie jakby była opcja, która zlicza wszystkie najwyższe kwoty i pokazuje.

Na przykładzie to wygląda tak: (opiszę 3 modele, bo ludzie różnie mają).

1-3 = 100 zł

4-10 = 50 zł

Domena jest przez 30 dni na 4 pozycji więc zarabiam 50 zł

System mi pokaże domena x = 50 zł

A fajnie jakby pokazał: Max 100 zł | zarobione 50 zł

i analogicznie przy całym sumowaniu.

Czyli np.: Max 102 500 zł | zarobione 33 453 zł (a tutaj np. 33% z całości).

Skoro w bazie danych są już wprowadzone sumy, to nie powinno być problemu żeby pozwalało sumować.

Wystarczy, żeby zliczał najwyższe kwoty z każdej frazy z każdej domeny.

Jest szansa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności