Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

To lecimy z kolejnymi poprawkami.

Moduł Agencji SEM, możesz zrobić żeby można było użytkownikowi przydzielić kilka kategorii?

Przykładowo mam kategorie:

Projekt - Klienci BPH (dla nich pracuje 2 osoby)

Projekt - Klienci PZU (dla nich pracuje 2 osoby)

A nie mogę im przydzielić jednocześnie dostępu do dwóch na raz, to pewnie nie duża zmiana a za********e przydatna, niektórzy moi pracownicy mają dostęp do 5-6 kategorii i muszę im wydzielać różne konta, duplikować profile itp. co jest męczące i marnuje phpProxy.

Da się uwzględnić na aktualizacji?

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie ostatnio występują straszne problemy z phpProxy. Wcześniej korzystałem z phpProxy zamieszczonego na serwerach home/nazwa i ilość błędów była mała. Przerzuciłem na dedyka większość phpProxy i dziennie wywala mi po 10-20 błędów na adres. Myślałem, że może IP zbanowane przez google, więc wrzuciłem prosty skrypt php z CURL do google i wszystko bez problemów pobiera. Ilość monitorowanych fraz mniej niż 400, ilość phpProxy (tych na dedyku) wynosi 10. WebTools przy nieudanym połączeniu przez któreś phpProxy nie sprawdza danej frazy po raz drugi z innego phpProxy, co powoduje, iż występują puste pola w monitoringu pozycji czyli na przykład 8, 9, 8, -, 8, -, 9, 6 itd. Przydałaby się jakaś informacja co jest nie tak z phpProxy.

@Eldoka w chwili obecnej wersje zagraniczne Google dostępne są wyłacznie w wersji do instalacji na własnym serwerze. Dostępnych jest ponad 50 różnych wyszukiwarek, istnieje możliwość dodania kolejnych w ramach cyklu aktualizacji.

@Lesiu - po nie udanym połączeniu z proxy fraza sprawdzana jest dalej z głównego IP serwera. ( sprawdź PW podrzuciłem szersze informacje nt. phpProxy )

@Kupiciel - przyjrzę się propozycją.

Od 1 września możliwe jest bezpłatne przeniesienie danych z wersji online do serwerowej. Z zachowaniem wszystkich danych.

Aktualizacja Monitoringu i Zaplecza pod koniec przyszłego tygodnia.

@Eldoka w chwili obecnej wersje zagraniczne Google dostępne są wyłacznie w wersji do instalacji na własnym serwerze. Dostępnych jest ponad 50 różnych wyszukiwarek, istnieje możliwość dodania kolejnych w ramach cyklu aktualizacji.

ha! konkurencja to ma w wersji darmowej!

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Witam,

czy też macie podobny problem z web-tools, mianowicie dnia dzisiejszego 9.09 przy sprawdzaniu pozycji praktycznie u 80% moich stron wszędzie kreski czyli "Witryna nie odnaleziona w monitorowanym zakresie pozycji, pomiar wykonany" ?

Co dziwne sprawdziłem prawie wszystkie serwisy ręcznie i pozycje są w TOP 10 więc nie rozumiem czyżby jakiś błąd po stronie softu czy może zawirowania?

@Mad Dal: Wersja online monitoringu Web-Tools.pl posiada wolne zasoby na monitorowanie kilkukrotnie większej ilości fraz niż obecnie w dniach szczytu. Żadne zmiany serwerów też nie mają miejsca. Zgłoszeń z problemami nie odnotowałem.

Widocznie pomyliłeś z konkurencją.

Problemy w wersji, którą można instalować na własnych serwerach najczęściej spowodowane są zbyt małą ilością serwerów proxy przy monitorowaniu dużej ilości fraz. W tym wypadku użytkownik we własnym zakresie musi zapewnić serwery proxy.

W wersji online serwery pośredniczące są zabezpieczone w nadmiarowych ilościach.

@mwrona: problem wyjaśniony telefonicznie, w razie dalszych pytań jestem dostępny

@Eldoka: Darmowy monitoring w wersji online od początku skierowany jest na polskie wersje Google + Google.com

Dowolne wersje zagraniczne Google dostępne są obecnie w wersji rozszerzonej, Serwerowej monitoringu.

@Lesiu: Szukamy dalej możliwej przyczyny, kolejne instrukcje na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności