Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

Marek, Wspaniala aktualizaja, dzieki wielkie ze o nas dbasz.

zmiany sa wrecz rewolucyjne, w zasadzie soft mozna by sprzedawac teraz 2 razy drozej.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Aktualizacja Zaplecze+Monitoring Web-Tools.pl

W dniu 11 października wydana została aktualizacja Monitoringu oraz Zaplecza,

aktualizacja jest darmowa. Do pobrania z poziomu skryptu.

Wprowadzone zmiany:

- Monitoring Pozycji - Ukrywanie kategorii po kliknięciu na ich tytuł ( https://data.web-tools.pl/data/fsimg/2010-10-14_173641.png )

- Rozszerzone raporty CSV - dodano odnaleziony adres dla danego dnia.

- #346 system rozpozna, że z poziomu bazy danych zmieniono monitorowanie do 15/20 podstrony

Wprowadzone nowości:

-Google.pl Firmy Lokalne - Mapy Google - Rozpoznawanie wyników występujących przy mapach Google

2010-10-14_173838.png

- Dodano obsługę google.it google.gr gogle.hr google.ro google.be google.sl

- Szacowane zarobki z witryny. Wyliczenie przybliżonego zarobku dla domeny na koniec miesiąca. ( https://data.web-tools.pl/data/fsimg/2010-10-14_174125.png )

[ W przygotowaniu obsługa podliczenia szacunku dla wszystkich witryn jednocześnie, oraz wprowadzenie obsługi szacunków dla abonamentu dla frazy ]

- Zaplecze - Wyświetlanie statystyk Yahoo. Sortowanie według spadków wartości. ( https://data.web-tools.pl/data/fsimg/2010-10-14_174521.png )

- Zaplecze - Przy każdej witrynie zaplecza, link do błyskawicznego wyświetlenia linków obecnie na niej publikowanych

- System - Konserwacja systemu - Automatyczne oczyszczanie dysku z nie potrzebnych już plików.

- System - Optymalizacje phpProxy - jeszcze większa bezobsługowość . Dodatkowe informacje o koniecznych czynnościach do wykonania,

statystyki użycia w dniu poprzednim, sygnalizujące stopień obecnego obciążenia phpProxy zapytaniami do wyszukiwarek

2010-10-14_174842.png

System poinformuje też o ew. czynnościach które należy podjąć aby zapewnić prawidłową pracę.

----------

@OSM - #357 jest w planach, schemat optymalnego rozwiązania już jest.

@Kupiciel - Odnośnie #358 - raczej nie przewiduję. W kosztorysie można określić stawki tak aby >3 pozycji nie były naliczane koszta ( należy wprowadzić zakres dla pozycji od pierwszej do 3 np. 1-3 lub 1,2,3 )

@superbastekp - #350 pierwsza propozycja jest już w planach na kolejną aktualizację

----------

W razie pytań/wątpliwości zapraszam do kontaktu 2010-10-14_181103.png

Wszyscy uciekli do konkurencji, że nikt nic nie pisze?

mkr, kolejna propozycja odnośnie phpProxy.

Skoro już możemy sprawdzać wyniki dla większości krajów europejskich, to teraz jedno świetne usprawnienie.

Przykładowo:

Mam 5 klientów z Niemiec i 10 z Francji, sprawdzam wyniki tylko dla Google.de i Google.fr (jeżeli jednak mam polskie proxy to o kant xxxx to jest, bo nigdy nie pokaże prawidłowo).

Przydałaby się opcja, która dla każdej domeny pozwalałabym ustawić z którego phpProxy ma korzystać (standardowo może być wyłączona taka opcja), ale dla domen z google.de i google.fr, miałbym dedykowane phpproxy z tego kraju i chciałbym aby przy sprawdzaniu tych witryn używane było właśnie phpProxy francuskie, niemieckie lub inne jakie sobie przypisze do danego projektu/domeny.

Na ile to jest możliwe?

Na ile to możliwe w najbliższym czasie? Czy całego webtoolsa musze wydzielać?

@superbastekp - #350 pierwsza propozycja jest już w planach na kolejną aktualizację

----------

Nie wiem czy dobrze rozumiem: planowane jest zdefiniowanie maili do strony, ale na razie bez możliwości wysyłki raportu? Czy na razie będzie raport na mail, ale bez definiowania treści maila?

Chcę sprawdzić postępy pozycjonowania, tendencje idą w dół czy górę. Wchodzę w "Monitoring Szczegółowy" - prezentowane są dane z jednego miesiąca, jednakże tak jak teraz mamy jego początek nie widzę jakie były poprzednie pozycje w poprzednim miesiącu, czyli zaledwie dwa dni wstecz (sprawdzam frazy co tydzień). Muszę zmienić ustawienie na październik, ale wtedy nie wiem jakie są obecne - nie ogarnę tego, nie monitoruję 5 fraz...

Jak zmienić ustawienia by pokazywało w tabelce zamiast "Wybierz okres: 11-2010" np. z ostatnich 30; 60 dni tak jak ma to miejsce przy generowaniu wykresów. Z samych wykresów nie mogę korzystać bo są na maksa zapchane, zawalone , kompletnie nie czytelne, linie zachodzą na siebie, odznaczanie ptaszkiem mniej interesujących fraz by na wykresie zrobiło się przejrzyściej nie wchodzi w rachubę, interesują mnie wszystkie, poza tym za dużo klikania

Z kolei jak chcę wygenerować raport to też jedynie dany miesiąc październik albo listopad, albo albo

Jak wybiorę październik nie mam bieżącego stanu, jak mam bieżący stan nie wiem jakie były ostatnie pozycje w październiku, nie widzę tendencji, spada czy rośnie

Co zrobić, by mieć przed oczami dane z nieco dłuższej perspektywy czasu

@Arni wprowadzone zostaną opcje ostatnie 7/14/30/(?)60 dni. Dopisane do kolejki prac dla najbliższej aktualizacji. (Jeszcze ten rok) Razem z opcją wyświetlenia w tej formie wszystkich domen z danej kategorii - jednocześnie.

@Kupiciel - nie mogę zagwarantować, że zostanie #363 dodane. Wprowadzało by to dodatkowe zamieszanie w phpProxy i ew. problemy z ich wydajnością dla pojedynczych "krajów".

@superbastekp - jak już wyjaśniłem na PW, cała pierwsza propozycja.

mkr,

Ok, szkoda zostaje kupno kolejnej licencji i przeznaczania pod konkretny kraj :)

Jak wygląda sprawa z wynikami z najnowszym parsowaniem danych, kiedy do frazy dokleja się mapa z obrazkiem i telefonem?

Gdzieniegdzie już są na stałe czy przewidujesz wtedy szybką aktualizację z korektą sprawdzania wyników, czy już jest to gotowe?

Gdzieniegdzie już są na stałe czy przewidujesz wtedy szybką aktualizację z korektą sprawdzania wyników, czy już jest to gotowe?

Jest już aktualizacja która sobie z tym radzi - jeszcze w wersji RC2 (więc nie jako pełna aktualizacja) ale już działa.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Mam jeszcze jedną ważną propozycję:

Załóżmy, że klient zmienia słowa kluczowe-> jakiegoś słowa już nie pozycjonujemy, to nie mamy możliwości go deaktywować (można tylko usunąć, ale wtedy tracimy dane, a archiwum powinno się trzymać przez jakiś czas).

Dlatego proponuje dodać funkcje "deaktywacji" słowa kluczowego którego już nie pozycjonujemy, a nie chcemy kasować danych.

Czy skrypt monitoringu jest przystosowany do ostatnich zmian czyli różnych wyników wyszukiwania przy różnych lokalizacjach?

Mam klienta z łodzi, przy zaznaczonej lokalizacji "łódź" jego strony są w top10. Moja obecna sprawdzarka pozycji pokazuje mi jednak cały czas pozycje 0 (bo wpisując z innych lokalizacji faktycznie nie ma tej strony w top10). Klient działa tylko na rynku lokalnym, zatem potrzebuje narzędzia, które będzie monitorowało pozycje przy zaznaczonej lokalizacji "łódź".

Czy skrypt umożliwia coś takiego?

@5il3nt - w przygotowaniu, wszystko wskazuje, że jeszcze w tym miesiącu będzie można wybrać dla każdej z domen zadaną lokalizację, z której ma zostać wykonane sprawdzenie.

Priorytetem jest aby wprowadzenie tej opcji nie zużywało dodatkowych zasobów, i działało sprawnie.

@Kupiciel - Dane takie można uzyskać w "Zbiorowe raporty CSV" - "Raport rozszerzony". Dodanie tego jako podlinkowanie każdej pozycji w tym widoku nie jest zbyt wygodną formą analizowania takich danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności