Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

mrk,

To ja mam jeszcze inne pytanie, czy będzie w jakieś aktualizacji możliwość sprecyzowania jak często mają być wysyłane raporty bezpośrednio z panelu?

Mam np. klientów, którzy chcą dostawać raporty w każdy poniedziałek albo wtorek o ile to 1 czy 2 klientów to spoko, ale jak ich jest 30 czy 40, to schodzi masę czasu i chętnie dopłace za taka opcje :D możliwość wybrania tak jak w Analytics (wysyłaj w każdy poniedziałek lub inny dzień tygodnia).

Popieram kolegę. Wysyłanie ręczne + automatyczne. Też mogę dopłacić;) (oczywiscie definiowane treści maili, z "inteligentnym" pobieraniem dat, nazw stron itd..)

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejny przydatny moduł:

Mamy sobie serwis, który jest stabilnie np. na 2-3 pozycji i nagle spada na 11 pozycje (oczywiście winne DC), odświeżamy i wraca na 3 miejsce. Fajnie jakby system potrafił wykryć albo można było ustawić (dla wybranych witryn) kiedy ma powtórzyć pobranie wyników jeszcze raz.

Np. ustawiam sobie na poziomie domeny, że jeżeli pozycja zmieni się na gorszą (tutaj definuje zakres np. 2pozycje niżej, 3pozycje niżej, 4-10 itp...) to automatycznie odśwież daną frazę za np. 60 minut.

Przydatne kiedy po prostu chwyci inne dc z proxy.

@Kupiciel, @neox: Poproszę link do przykładowego pliku cache ( pod ikoną lupy ), na mail. Bez tego nie mogę podjąć żadnych działań.

Na ostatnie 5000 fraz sprawdzonych od piątku problemu nie zauważałem. Dla sprawdzeń wykonanych przed aktualizacją mógł występować.

Jeżeli pojawią się jakiekolwiek nieścisłości w wynikach podstawą do rozpoznania problemu jest plik z zapisanymi ostatnimi wynikami. Każde zgłoszenie mail jest sprawdzane.

@MaxPan - nic nie stoi na przeszkodzie. Dodam w następnej aktualizacji.

Zauważyłem inny błąd, podczas generowania pdf + kosztorys.

Generuje mi samego .pdfa bez kosztorysu, problem dotyczy wszystkich serwisów i dotyczy wszystkich miesięcy, przed ostatnią aktualizacją działało prawidłowo.

Czy ktoś ma taki problem?

Pobierz ponownie pliki instalacyjne i nadpisz katalog Class, u mnie to pomogło:)

.

@Kupiciel: Tak jak opisał neox, problem występował dla pierwszych kilku pobrań skryptu.

Generowanie raportu PDF z innej podstrony niż "Raporty zbiorowe", nie dodawało do niego kosztorysu.

Nadpisanie plików z katalogu /class ( wystarczy plik seo.class.php ) rozwiązuje problem braku kosztorysu.

Transfer na FTP w trybie binarnym. Poprawione pliki są dostępne do pobrania z poziomu zakładki System.

Jeżeli nadpisanie nie rozwiązuje problemu proszę upewnić się, że użyte zostały świeżo pobrane pliki systemowe.

--

Pytania techniczne / problemy proszę zgłaszać via mail, pozwoli to na dużo szybsze uzyskanie odpowiedzi.

Jaki byście polecili seo hosting, na który z powodzeniem można wgrać skrypt odpytywania proxy

Planuję zwiększyć ilość i częstotliwość odpytywania, przygotowuję się na to zawczasu co by wszystko płynnie szło ale hostingów coś mało.

Zwłaszcza patrząc po regulaminach tychże, np. w Hukk nie wolno, na Omni również choć w tym przypadku hosting broni się sam swą zawodnością.

Na Jupe wolno, ale z tej racji że połączenia wychodzą przez jedno IP na nic w tym celu zdają się pozostałe IP z puli na koncie. Przetestowałem też Hoseo - nada się, z powodzeniem korzystam.

Myślę nad neteasy.pl, pełno na nim pozycjonerów, nie wiem czy swobodnie proxy by pracowało albo w ogóle dało się uruchomić, nie sprawdzałem jeszcze

Macie jakieś dodatkowe typy?

Zdecydowanie odradzam wszelkiej maści oferty SEO HOSTINGÓW, jako miejsce na umieszczenie phpProxy.

70% z nich wykorzystuje połączenia z wyszukiwarkami na granicy limitów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności