Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gdy instalujemy skrypt phpProxy na niektórych hostingach połączenia z nich wychodzące idą przez domyślny główny IP nawet jeśli one same zainstalowane są na wielu ip przydzielonych do konta.

Czy dałoby się dokonać zmiany na poziomie skryptu, by na hostingu na którym połączenia wychodzące domyślnie z głównego IP, traktował jako ip jemu przydzielony czy też domeny w katalogu której się znajduje?

Zdecydowanie odradzam wszelkiej maści oferty SEO HOSTINGÓW, jako miejsce na umieszczenie phpProxy.

70% z nich wykorzystuje połączenia z wyszukiwarkami na granicy limitów.

Zgoda,

mam podobne spostrzeżenia, jednakże łatwo nadrobić to ich mnogością, obciążenie rozkłada się na ich większą ilość, stąd spada obciążenie każdego z nich z osobna

Podczas generowania pliku phpProxy istnieje możliwość zdefiniowania Interfejsu/IP z którego ma być wykonywane połączenie.

2010-12-20_020245.png

W te pole należy wprowadzić IP i następnie przesłać plik na serwer.

Ad2) Miej tylko na uwadze, że jeżeli globalnie będziesz miał dużą ilość błedów połączeń w ciągu dnia, może to spowodować zablokowanie IP na którym zainstalowany jest monitoring.

Główne IP wykorzystywane jest do dokończenia sprawdzenia danej frazy, jeżeli phpProxy zwróciło błąd.

Witam,

Właśnie dokupiłem moduł Twoje zaplecze do posiadanego już Monitoringu fraz.

Postąpiłem zgodnie z instrukcją czyli wgrałem do posiadanych już plików paczkę, którą otrzymałem w mailu o nazwie narzędzie i skopiowałem tymczasową licencję 14 dniową - nie otrzymałem jeszcze oryginalnej.

Po wpisaniu adresu statystyk otrzymuję:

403 Zabroniony dostęp

Brak uprawnień dostępu dla podstrony /. Konfiguracja bezpieczeństwa zabrania zwrócenia żądanego zasobu.

Dodatkowe informacje: błąd 403.

403 Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

Gdzie popełniłem błąd?

pzdr

Przydała by się opcja zaznacz wszystkie (checkobx-y) podczas generowania raportów pdf.

Jeżeli chodzi o tę funkcjonalność umieszczania linków w treści to moim zdaniem nie jest to bardzo skomplikowane a dało by dużo lepsze efekty przy pozycjonowaniu. Myślę, że warto jednak rozważyć implementację czegoś takiego. Podniosło by to konkurencyjność oprogramowania.

@elvissio: Jeżeli mowa o raportach dla pojedynczej strony domyślnie generowane są wszystkie frazy, bez konieczności zaznaczania każdej z nich.

W raportach zbiorowych masowe zaznaczanie jest dostępne dla wszystkich adresów, lub dla wybranych kategorii ( checkbox w nagłówku )

@Stanko1988: Problemy techniczne proszę zgłaszać via mail, pozwoli to na dużo szybszą odpowiedź.

Na chwilę obecną widzę, że wszystko działa już prawidłowo.

Wysłana została też pełna licencja, Proszę pamiętać o wgraniu pełnego pliku licencji.

Jeżeli Google zwraca mapy wyraźnie odróżnione od reszty wyników są one pomijane

Jeżeli Google zwraca wyniki organiczne połączone razem z "Miejscami Google" ( patrz: https://data.web-tools.pl/data/fsimg/2010-12-21_194022.png ) system rozpoznaje wszystkie wstąpienia zarówno z "literkami" jak i bez

@Kupiciel: jak już to w dalszych planach.

Jak i gdzie zmienić ustawienia częstotliwości odpytywania Googla :)

Mam pare stronek dla których mógłbym zwiększyć interwał czasu pomiędzy odpytywaniem

Obecnie najrzadziej można 14 dni, dla nich to wciąż za często

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności