Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Kupiciel: Jak zawsze poprawki w zakładce System oczekują na pobranie od wczesnych godzin rannych 1 stycznia.

@JJack: Istnieje możliwość ręcznego zlecenia ponownego pobrania danych dla konkretnej frazy lub witryny. W raportach używane są zawsze ostatnie wyniki pobrane w danym dniu. Automatyczne wielokrotne pobieranie nie jest planowane.

@elvisso: Polecam wersję testową, przy poszczególnych elementach skryptu dostępne są wyjaśnienia.

Witam,

Mam jedno pytanie odnośnie wersji online, 500 połączeń miesięcznie jest za free ?

Obecnie korzystam z free monitor for google ale męczy mnie trochę fakt, że pokazuje tylko najlepszą i obecną pozycje oraz to o ile się zmieniło od ostatniego razu a nie pokazuje całości, czyli poszczególnych pozycji dla każdego dnia miesiąca.

Na jakiej zasadzie zliczane są te połączenia ?

Dla przykładu :

Mam 1 stronę i sprawdzam jej pozycje dla 10 fraz, raz dziennie. Ile to będzie połączeń ?

@erotiksite: Przy ustawieniu monitoringu wyświetlany jest prosty symulator ile fraz można monitorować w skali miesiąca.

2011-01-04_191258.png

500 pkt pozwala na codzienne monitorowanie około 17 fraz miesięcznie w Google.pl ( dla pozycji 1-10 ).

lub nawet 125 fraz przy sprawdzaniu raz na tydzień ( dla pozycji 1-10 ).

Gdy zasięg monitorowania będzie większy ilość fraz zmniejszy się. (np. monitoring do 100 pozycji Google = 30 dni * 10 pkt )

Ustawieniami głębokości monitorowania oraz częstotliwością testów można dowolnie manipulować.

ps. Jeżeli posiadasz konto hostingowe, które pozwala na wykonywanie skryptów PHP,

możesz wgrać tam niewielki plik proxy, spowoduje to że system będzie zwracał 50% - 60% pobranych punktów dla zapytań wykonanych przez Twój hosting.

Więcej szczegółów: Monitoring - Twoje proxy ( po zalogowaniu )

@Sobiesiu: już wcześniej na mail pomogłem. Wystarczy nadpisać katalogi /class /templates

@Kupiciel:

Ad1) Dane pobierane w chwili wyświetlania wykresów ( maksymalnie 7 - 14 dni zostanie pobrane w ciągu jednego wykonania [dla wszystkich fraz jednocześnie], kolejne wyświetlenia wykresów pobiorą resztę danych, między wywołaniami musi upłynąć 10 sekund )

Ad2) Da się zrobić.

@elvisso: Jest to możliwe, po kliknięciu w kolumnę Lista www/Nazwę kategorii i wybranie opcji Edytuj strony. Formularz otwierany jest na nowej stronie ze względu na często duża ilość adresów.

2011-01-11_164639.png

@Kupiciel: Da się zrobić.

@elvisso: Jest to możliwe, po kliknięciu w kolumnę Lista www/Nazwę kategorii i wybranie opcji Edytuj strony. Formularz otwierany jest na nowej stronie ze względu na często duża ilość adresów.

2011-01-11_164639.png

...

Super! Dzięki za info. Ale jednak lepsza dokumentacja do tej części systemu by się przydała :)

Jest może w systemie możliwość wyświetlenia ile razy został dodany (umieszczony na stronach) dany anchor/link?

Bardzo ważna dla mnie rzecz, a mianowicie możliwość automatycznego wysłania klientowi codziennego (same pozycje) i miesięcznego (z kosztem) raportu z pozycjami. Czy podobna funkcjonalność jest w planach? Myślę, że większej ilości użytkowników ta funkcja by się przydała.

Do tej pory klienci otrzymują raporty codziennie z programu Webceo i są do tego przyzwyczajeni. Wolałbym używać web-tools, ale niestety brak mi tej funkcjonalności. (Na razie działa on tylko jako dodatkowy program monitorujący)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności