Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@nutado: Moduł wysyłki mail jest w przygotowaniu. Jeżeli nie dojdą nowe elementy będzie gotowy w lutym.

@Kupiciel: kosztorys w CSV jest na liście prac. Czy zbiorczy też będzie zawierał pokaże wydajność przy większych bazach.

Z poziomu zakładki System dostępna do pobrania aktualizacja dla nowych wyników Google Miejsca.

Zalecana aktualizacja gdy monitorowane są frazy lokalne. Dziś dla części zapytań lokalnych zwracane są nowe wyniki.

Dziękuję za zgłoszenia.

Była by możliwość ponownego sprawdzenia danej frazy gdy to się nie uda na żadnym proxy.

Mam taką sytuację że na serwerze , na którym mam zainstalowane web-tools zdarzają się pady. Na tym serwerze mam też wszystkie moje proxy i zdarza się, że zbyt duża ilość wysłanych zapytań do tych proxy powoduje chwilowe zapchanie serwera i fraza zostaje niesprawdzona.

W związku z tym fajnie by było jak by system ustawiał w harmonogramie sprawdzenie tej frazy za jakiś czas np. za godzinę. Wtedy z dużym prawdopodobieństwem to sprawdzenie się już powiedzie bo takich niesprawdzonych fraz nie będzie aż tak dużo.

W tej chwili muszę przeglądać wyniki sprawdzania i ewentualnie ręcznie ustawiać ponowne sprawdzenie.

Trwają prace. Aktualizacja planowana jest na luty jak już pisałem wcześniej, nie oznacza to że będzie to pierwszy czy czwarty luty.

Poza samymi raportami via mail trwają pracę nad minimum 3 większymi zmianami (między innymi związanymi z Analytics ), i wieloma mniejszymi.

Zależało by mi aby zapanować jakoś nad wyświetlaniem linków na stronach zapleczowych a nie generowaniem ich jako jednego zlepku słów. W związku z tym mam dwa pytania:

1. Jest jakaś możliwość formatowania linków umieszczanych na stronach zapleczowych?

2. Istnieje możliwość wodrębnienia pojedynczych linków i umieszczania ich w różnych miejscach na stronie (przykładowo: show_permanet_link(0), show_rotary_link(0) - w nagłówku, a show_permanent_link(1), show_rotary_link(1) w stopce)?

Dla każdej strony można zdefiniować szablon linku w ustawieniach. I tym samym np. utworzyć z nich listę:

<li>{#przed} <a href="https://{#url}" title="{#po}">{#anchor}</a> </li>

I kod wyświetlający linki umieścić pomiędzy <ul> a </ul>

lub box jak prawe menu polecamy w Web-Tools.pl ( pod bannerami )

<a href="https://{#url}" title="{#anchor}" style="font-weight:bold">{#anchor}</a><p>{#przed}{#po}</p>

Jeżeli posiadasz podstawową wiedzę php, możesz rozdzielić we własnym zakresie linki. Dodając do szablonu ciąg znaków np. #$#

{#przed} <a href="https://{#url}" title="{#po}">{#anchor}</a>#$#

Na stronie, na początku kodu zamiast echo $wt -> fetch(); wprowadzić

$wtLinki = explode('#$#', $wt -> fetch());

uzyskując tablicę z linkami.

następnie w dowolnych miejscach wyświetlać linki <?php echo $wtLinki[0]; //link 1 ?> <?php echo $wtLinki[1]; //link 2 ?>

itd... należy mieć na uwadze to, że ilość dodanych kodów musi być co najmniej w takiej ilości jaka ilość linków planujesz wyświetlać na danej stronie.

@elpav - ok

W panelu na stronie /monitoring pozycji/ jest kolumna /aktualizacja/ - nie rozumiem dlaczego wyświetla się tam w wielu wypadkach data, np. dzisiejsza jeśli pomiar pozycji sądząc po wykresie został rozpoczęty i zakończony dwa dni temu. Na ogół prezentowane są tam daty bieżące nawet jeśli sprawdzanie pozycji ustawiłem w przypadku słabszych zapleczówek raz na dwa tyg.

Nieadekwatne do zdarzeń daty bardzo utrudniają mi połapanie się gdzie mam świeże dane na które warto spojrzeć.

Jeżeli powyższe wynika z faktu aktualizacji pozostałych danych takich jak site i linki, w moim odczuciu w kolumnie /altualizacja/ winna być prezentowana data najważniejszej z funkcji, tj. monitoringu fraz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności