Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak mówi komunikat: Monitoring dostępny jest dla aktywnych witryn. A żadna z dodanych witryn posiada podpiętego skryptu zaplecza.

W planowaniu nie widać witryn z tego samego powodu, a żadna kategoria nie została utworzona.

Jeżeli mowa o instalacji demo1 jest to czysta kopia skryptu. Należy dodać do niej strony,

i podpiąć je pod system.

Można też zamówić 14 dniową wersję do testowania na własnym serwerze.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przydałby się takie 2 opcje i domyślam się że nie tylko mi:

- jeżeli mamy frazy z różnych miast np.

Kraków, Poznań, Wrocław + 10 fraz do tego lokalnie, razem daje nam to 30 fraz lokalnych w 3 miastach

A w ustawieniach możemy ustawić geolokalizacje wyników tylko dla 1 miasta, np. wpisując Poznań, fajnie jakby można było w obrębie domeny ustawić kilka geolokalizacji wybrać, która fraza ma być sprawdzana przez Kraków, która przez Wrocław a która przez Poznań

- opcja druga czyli wstrzymywanie fraz do pozycjonowania lub chociażby możliwość przenoszenia fraz między projektami, przykładowo klient ma 10 fraz, rezygnuje z dwóch (teraz muszę je usunąć lub ustawić im kosztorys na 0,00 zł) ale nie ma opcji np. "pauza" nie sprawdzaj tej frazy.

Inna możliwość to np. wyniesienie tych fraz do innego projektu (nieaktywnego ale bez straty historii pozycji, obecnie nie mogę wstrzymać, mogę co najwyżej zastopować cały projekt i założyć nowy, co jest bez sensu i utrudnia prace).

+

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=856628

W związku ze zmianami na serwerach Google, aby zachować działające sprawdzanie PageRank należy z zakładki System,

pobrać poprawkę i pliki wgrać do katalogu /class.

Google zmieniło adres na który wysyłane są zapytania o PageRank.

mkr, zdradzisz kilka rzeczy które będą w nadchodzącej aktualizacji?

Głównie pod kątem pojawiających się propozycji użytkowników za ostatnie 30 dni? Po prostu warto byśmy wiedzieli czy rozważasz ich wprowadzenie czy trzeba sobie pisać dodatkowe skrypty, które na podstawie danych z webtoolsa zrobią to co tutaj wspominali wszyscy.

#529 Definiowanie nowych szablonów.

#527 Wyświetlanie stawek w raportach PDF ( jak aktywowano kosztorys ) do włączenia w ustawieniach raportów

#501 Są wprowadzone, w dwóch nowych formach prezentacji

#546 Wycena w raportach miesięcznych dodana.

#544 Dodano możliwość wstrzymywania fraz, w ustawieniach danej domeny. Nie będą monitorowane, historia pozostanie.

Jeżeli jeszcze coś będę miał potwierdzone dopisze.

Proste pytanie mam :)

Jak wydłużyć czas sesji (zalogowania)?

Chodzi o to, żebym nie musiał się co godzinę logować, być może sesję trzyma jakieś cookie, albo jakiś wpis w bazie, nie jestem programistycznym orłem, ale jak podasz jakąś "recepturkę", to sobie parametr wyedytuję.

No, chyba że będzie Ci się chciało w panelu gdzieś dopisać ile czasu system ma trzymać logowanie ;)

---

Żeby dodatkowo nie śmiecić, za pomoc poniżej z góry dziękuję :)

Sesja jest teraz tak długa, że zadowoli każdego ;)

Szukaj mnie tutaj: Asante

Czas ważności sesji można zmienić przez dopisanie w pliku config.php

ini_set('session.gc_maxlifetime', 3600); 
ini_set('session.cookie_lifetime', 3600);

// Gdzie 3600 to 1 godzina ( 3600 sekund ) ważności sesji

Lub w zależności od konfiguracji serwera w pliku .htaccess

php_value session.cookie_lifetime 3600
php_value session.gc_maxlifetime 3600

Wartości długości czasu sesji można zwiększyć do dowolnej ilości sekund

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności