Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest wersja/plugin na Wp, mam około 2 k wp i nie na kazddej skór lubi to pokazywać linki, a tka jak by był jakich widżet przez plugin to pewnie by było "pewniej"

Ja stosuję "php widget". Działa jak należy.

Jak można włączyć pokazywanie tych danych w zestawieniu domen z zaplecza.

Lp Adres Status pda ueid uid umrp upa GL

Zakładka "system" tam jest instrukcja pod linkiem "Open Site Explorer API"

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Kupiciel: Wyjaśnione na PW, dla fraz zawierających w sobie nazwę miejscowości definiowanie jest ignorowane przez Google

@djurek: Istnieje plugin, który wkleja kod linków w stopce szablonów w miejscu wp_footer(); Nie każdy szablon jednak posiada jednak tą funkcję. Po plugin zapraszam na mail/PW,

dane z SEOMoz wymagają wprowadzenia klucza API, jak opisał to @wojtecki1 za co dziękuję :P

@djurek: Po przesłaniu danych dostępu FTP do instalacji Wordpress na mail będę mógł pomóc zlokalizować problem.

( instalacja z wgranym plikiem klienta, i przydzielonym chociaż 1 testowym linkiem najlepiej crosssite )

Proszę upewnić się, że:

- w panelu dodano domenę tak jak jest uruchamiana w przeglądarce (www. ma znaczenie )

- szablon zawiera wp_footer(); jeżeli używana jest wtyczka

- element szablonu obok którego wklejono kod wyświetlania linków jest wykonywany na stronie ( niekiedy kod dodawany może być w miejscu, które nie jest wykonywane przez szablon np. przy dynamicznych sidebar )

można np. dodać zaraz obok kodu zaplecza <h1>TEST</h1> i sprawdzić czy wartość ta wyświetlana jest na stronie.

- czasami problemem jest WP-cache

@Kupiciel: Właśnie jedna się ukazała. Co prawda widocznych nowości nie ma żadnych, ale

jeżeli używane jest Open Site Explorer API - SEOMoz, zalecane jest wgranie pliku index.php, i katalogów /class /templates

W przeciwnym wypadku przyszłe dane mogą być nie pobierane. Dziś wyłączona zostanie jedna z funkcji używanych do odczytu daty aktualizacji API,

jej "zastępstwo" zostanie przygotowane przez SEOMoz +/- na początku lutego. Do tego czasu aby aktualizacje parametrów indeksacji SEOmoz mogły być wykonywane należy nadpisać pliki.

Prace nad zmianami trwają ( nowe wyszukiwarki, modyfikacje interfejsu zaplecza, dostosowanie do zmian w Google - lokalizacja ). Na pewno testowe wydania ukażą się jeszcze w lutym zawierające częściowe wprowadzenie nowych elementów - jak to miało miejsce ostatnio.

Dla osób oczekujących na możliwość wyboru traktowania wyników zawierających miejsca Google,

informuję że pierwsza aktualizacja testowa dostępna jest do pobrania z zakładki System.

Możliwe opcje:

- Wszystkie wyniki jako organiczne ( domyślna konfiguracja )

- Usuwaj mapy jeżeli zostanie 10 wyników

- Usuwaj wszystkie wyniki mapy

Ustawienia są obecnie globalne, konfigurowane w zakładce System - Aktualizacje Google.

Do zastosowania tej wersji testowej konieczne jest wcześniejsze zaktualizowanie skryptu do wersji 1043.

Wiem, że już zgłaszałem ale może ktoś się jeszcze wypowie.

Czy system przewiduje taką opcję, że w momencie kiedy sprawdzana jest pozycja i występuje nagle spadek np. o 5, 10, 15 lub więcej pozycji.

To system automatycznie odświeża wyniki raz jeszcze (z możliwością ustawienia np. do 3 powtórzeń?).

Szczególnie przydatne w czasie urlopu, kiedy nie korzystamy z komputera - a zła pozycja to mniejsze pieniądze.

Wiem, że już zgłaszałem ale może ktoś się jeszcze wypowie.

Czy system przewiduje taką opcję, że w momencie kiedy sprawdzana jest pozycja i występuje nagle spadek np. o 5, 10, 15 lub więcej pozycji.

To system automatycznie odświeża wyniki raz jeszcze (z możliwością ustawienia np. do 3 powtórzeń?).

Szczególnie przydatne w czasie urlopu, kiedy nie korzystamy z komputera - a zła pozycja to mniejsze pieniądze.

dołączam się do pomysłu

Witam, mam problem z dniem dzisiejszym. Przestało mi sprawdzać frazy. Przykład mam pozycję 2 i w stat4seo lub innych skryptach pokazuje mi pozycję dobrze, natomiast w web-tool's pokazuje mi "-"... Wie ktoś co może być nie tak ?

To samo, wiekszosc monitorowanych stron, chociaz w cache skryptu strone widac, skrypt wyrzuca "-". Całkowita losowość, czasmi wszystkie frazy pokazuje "-", czasami kilka, po odświeżeniu inne znikaja, inne pokazuje prawidłowo. Przeslalem juz probki cache do mkr.

Ja nic nie aktualizowałem od update "Przystosowanie do roku 2012", mam tylko zaznaczone automatyczne aktualizacje google w tle.

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

Aktualizacje automatyczne zostały już wydane(13:30) , na sprawdzonych plikach cache przesłanych przez użytkowników rozwiązują problem.

Aby wymusić ich pobranie szybciej niż do 8 godzin, należy wyłączyć i ponownie je włączyć w zakładce System.

Problem dotyczy w szczególności instalacji ze starszą wersją phpProxy, Google zmieniło sposób prezentacji wyników dla przeglądarki której useragent był używany.

Po sprawdzeniu kilku instalacji używających phpProxy v5 problem nie dotyczył żadnej z domen

Domeny dotknięte problemem braku odczytu najłatwiej zlokalizować używając funkcji "Podsumowanie domen",

kliknąć w kolumnę "Zmiana" i domeny które wypadły z monitoringu będą oznaczone pomarańczową flagą

Odpowiadając na pytania PW użytkowników wersji ONLINE.

Pozycje zostaną automatycznie ponownie pobrane, bez pobierania dodatkowych punktów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności