Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

- Usuwaj mapy jeżeli zostanie 10 wyników

Można jakiś przykład kiedy ta reguła jest stosowana?

Czy przykładowo:

https://www.google.pl/search?hl=pl&site...63l959l7.3l10l0

Mapy zostaną usunięte czy też nie?

Kiedy będzie możliwość ustawienia sposobu monitorowania pozycji dla każdego klienta indywidualnie?

Przyłączam się do pytania.

@Kupiciel: Nie mogę odpowiedzieć na ten przykład. Istnieje duża szansa, że widziałem inną stronę wyników niż Ty.

Opis każdej z metod rozpoznawania dostępny jest w zakładce System - Aktualizacje Google. Są tam też przykłady na zrzutach ekranu.

W tym trybie system odczytuje wszystkie wyniki, oznacza zawierające mapy, jeżeli wyników bez map jest równo 10 usuwa wyniki z mapami.

Jednak gdy liczba wyników jest inna rozpoznaje wszystkie domeny włącznie z mapami.

@neox, @Kupiciel: Na chwilę obecną nie ma żadnych uwag co do tego elementu, możliwe że już weekend udostępnię kolejną wersję testową która pozwoli na osobne ustawienia dla każdej z domen.

Ustawienia są obecnie globalne, konfigurowane w zakładce System - Aktualizacje Google.

Kiedy będzie możliwość ustawienia sposobu monitorowania pozycji dla każdego klienta indywidualnie?

Super.

Dla mnie wynik który powinien być usuwany w tym wypadku czy każdym innym to taki schemat, bo to czysta mapa jako dodatek. Chociaż mam słowa kluczowe gdzie wtedy jest 9 wyników + taka mapa. Bo z tego co widzę to zniknęły już wyniki map z formie wyników naturalnych.

nowemieszkaniapoznaszuk.png

@kupiciel: Tylko w mapach mogą występować wyniki z organika np: https://data.web-tools.pl/data/fsimg/2012-02-15_150037.png

Mogą występować też dwa osobne boksy z mapami.

@wyciorex: Po prostu wgrać wszystkie katalogi bez /img /images. Te dwa katalogi ew. wgrać tylko brakujące pliki pomijając resztę. ( Większość klientów FTP pozwala na takie ustawienia transferu )

Jeżeli dochodzą nowe elementy są przypisywane do nich nowe grafiki.

Jak modyfikowałeś CSS to też je pominąć, zmiany w CSS dodawane są na końcu plików.

Od jakiegoś czasu po kilkuletniej przerwie wróciłem do modułu "Twoje zaplecze" i wydaje mi się, że jest to jedno z lepszych narzędzi tego typu... choć ma swoje wady i właśnie o nich.

Pierwsze myślę, ze do zrobienia... dodać większą ilość antchorów przy dodawanym linku - obecnie jest opcja tylko 10 sztuk. A nieraz muszę dodać ok. 100 sztuk i muszę niepotrzebnie robić 10 osobnych linków.

Dlatego moja sugestia by nie dawać limitów a słowa by nie trzeba było dodawać w polach typu input - a textarea (jedno słow w jednej linijce) szybko i bez limitów i chyba to by było najlepsze rozwiązanie. Niby jest opcja csv, ale jednak takie rozwiązanie formularza by uprościło sprawę. Przydało by się też dodać więcej stopni priorytetu - obecnie jest 1-6, a to jest stosunkowo niski zakres, może lepiej dać 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,20,30,40,50,60,70,80,90,100,200,300,400,500,1000.

Inna sprawa to przydzielanie linków od strony technicznej jest wszystko OK, ale założenie... Bo powiedzmy dodaje 100-1000 super mocnych serwisów. I mam dodane X linków. Po czym dodaje kolejny link i niby mam priorytety 1-6, ale i tak nawet jak dam 1 to link się wyświetli na niemal wszystkich stronach od razu. Czyli wszystkie wolne miejsca na serwisach są momentalnie zapełniane. I to właśnie jest główny problem. Bo mając dużo serwisów i mało linków, od razu mamy niezły przyrost. Chyba wiadomo o co chodzi.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

@kupiciel: Tylko w mapach mogą występować wyniki z organika np: https://data.web-tools.pl/data/fsimg/2012-02-15_150037.png

Mogą występować też dwa osobne boksy z mapami.

Oczywiście taki wynik jak pokazujesz na przykładzie dla mnie jest wynikiem naturalnym i tego wycinać się nie powinno jeśli występuje. Chodzi mi tylko o mój przykład, bo tak na prawdę mamy w Google dwie możliwości:

1. Sama mapa link + telefon

2. Mapa jako wynik naturalny jak na Twoim zrzucie

Więc miło będzie jeśli system będzie rozpoznawał: mapa zwykła, czy mapa jako wynik naturalny, innej możliwości mapy nie ma.

@Kupiciel Wracając do przykładu z Twojego zrzutu ekranu https://data.web-tools.pl/data/fsimg/2012-02-15_173945.png

A w kodzie strony ai.poznan wygląda identycznie jak np. gant.pl

To tego po prawej stronie wyniku nie widziałem od wieków :)

Niemniej jak się będzie dało dla każdej domeny ustalać i wprowadzać to powinno rozwiązać problem.

Nowe mieszkania poznań - po usunięciu mapy, mają 9 wyników (więc to ograniczenie do 10-ciu mogłoby mieć widełka +/- 1-2 pozycje na plus lub na minus).

Tylko jak akurat Twoja domena była z organicznych i dostała literę mapy, to już jest nieciekawie, bo pojawi się dopiero jej podstrona np. na 50. pozycji.

Wyniki z prawej strony zrzutu można wymusić, ale nie jest to na tyle stabilne rozwiązanie aby można było na stałe wprowadzić do skryptu.

( dziś działa, za tydzień już może nie działać; możliwe że pojawi się dla części zainteresowanych osób "eksperymentalnie" do prób we własnym zakresie, ale to już kontakt via mail )

W ostatecznym wydaniu dodam dodatkowo akceptację 11, 9 i 8 wyników. Osobiście bym tego jednak nie stosował.

Czy jak wybieramy sobie podsumowanie kategorii to obok frazy możnaby dorobić opcję odświeżania wyniku dla danej frazy? Tak jak jest to w raporcie szczegółowym każdej domeny?

Opcjonalnie fajnieby było jakby przy każdej kategorii była informacja (wzrostów:xx, spadków: xx - porównując dane z wczoraj i dzisiaj). To na dzień dobry przy kawie już byśmy mniej więcej wiedzieli czy spokojnie zaczynamy dzień czy sprawdzamy wszystko ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności