Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba jeszcze te mapki dobrze nie chodzą, bo pozycja ze zdjęciem jest traktowana jako mapka,

Ja mam jeszcze jedną propozycję, a własnie to za sprawą owych mapek. Teraz pozycja ze zdjęciem pokazuje się jako TOP 1 mapka i klient nie jest zadowolony z takiego obrotu sprawy, więc może by wprowadzić możliwość ręcznej edycji. Wiem, że brzmi to jak próba oszukiwania ale teraz akurat tak się składa, że mam do poprawy na jednej frazie cały miesiąc, bo źle jest policzone a w bazie nie chcę nic grzebać bo się nie znam i mogę coś posuć.

@wyciorex: Prześlij mailem ( https://www.web-tools.pl/kontakt.html ) link do pliku cache dla wspomnianej frazy. Kilkanaście przykładowych wyników które posiadam ze zdjęciami są poprawnie obsługiwane, być może pojawiła się jakaś nowa wersja wyników.

@superbastekp: Weryfikowane są teraz reguły zoptymalizowane na serwery z nowszymi wersjami php, poprawi to kilku/kilkunastokrotnie wydajność i użycie zasobów podczas odczytu pozycji.

Wysłałem na kontakt, czekam na odpowiedzi.

Dodam tylko, że skrypt już sprawdził dostępność subskrypcji i ostatnia jest z 25-02-2012. Żeby sprawdzał subskrypcje, musiałem wyłączyć je zapisać i włączyć ponownie, widocznie coś po akutualizacji przyblokowało się.. NIemniej mapki u mnie leżą, a skrypt jest ustawiony domyślnie.

@superbastekp: Na razie pozostanie w wersji testowej, ogólnodostępnej. Zmianie uległ całkowicie kod sprawdzania pozycji wymaga to dłuższej obserwacji przed wprowadzeniem na szerszą skalę.

Kilkanaście firm już testuje i nie odnotowałem problemów. ( Przy zauważeniu niestandaryzowanych wersji map Google proszę o podsyłanie plików cache )

Piątek/Sobota ukaże się kolejne wydanie z użyciem natywnych funkcji nowszych wersji PHP, obniży to użycie CPU i czas wykonywania się sprawdzeń.

@jehowy: Najbliższa aktualizacja skupiona jest na Zapleczu. Import linków kierowanych w formie CSV jest już testowany.

Piątek/Sobota ukaże się kolejne wydanie z użyciem natywnych funkcji nowszych wersji PHP, obniży to użycie CPU i czas wykonywania się sprawdzeń.

OJ, przydałaby się ta aktualizacja, u mnie nie może sprawdzić nawet 1500 fraz do godz. 16-ej.

.

Jeżeli chodzi o ilość sprawdzanych fraz tutaj liczy się suma wywołań cron w danym dniu. Nowa wersja nic nie zmieni.

Na jedno wywołanie sprawdzona jest jedna fraza.

Aby przyśpieszyć sprawdzenia należy zastosować schemat opisany w zakładce System - Crontab więcej informacji - Wielokrotne wywołania,

i podwoić / potroić ilość wywołań skryptu.

Sprawdzenia takiej ilości fraz do godziny 16 są jak najbardziej OK, większe przyśpieszenie sprawdzeń spowoduje konieczność dodania dodatkowych phpProxy

aby unikać blokad za zbyt częste połączenia z wyszukiwarkami. Zwiększy się też obciązenie serwera ( kilka jednoczesnych procesów sprawdzeń )

Też mam problem, ze zbyt długim czasem sprawadznia fraz. Próbowałam podwoić liczbę wywołań skryptu, niesety home kompletnie tego nie uciagnął. WebTools i strona która też stoi na tym serwerze działały przeraźliwie wolno.

Potrafi ktoś polecić bardziej wydajny serwer, który uciągnął by podwojony cron? Konieczny jest dedyk, czy może są tańsze serwery na których sprawdzanie pozycji działoby jak należy?

Postawcie to sobie na serwerze dedykowanym i po sprawie.

mkr,

Czy w najbliższej aktualizacji jest szansa na dorobienie opcji "odśwież frazę" z poziomu: ?a=seo&b=domenastat&kat=1

Byłoby to bardzo pomocne bo tak to muszę przechodzić do strony i odświeżać, co przy xxx stronach zajmuje trochę czasu :)

Postawcie to sobie na serwerze dedykowanym i po sprawie.

Udało się jednak uniknąć inwestowania w serwer dedykowany :)

A czy jest możliwa poprawka aby w monitoringu pozycji, w podsumowaniu domnen oprócz opcji "Porównaj z: x dni " była opcja "porównaj z wynikiem z pierwszego monitorowania"? Można by w ten sposób szybko porównać pozycje z dnia zanim zaczeliśmy jakiekoliwek działania dla tej frazy z obecną. Byłoby to duże ułatwienie w przypadku gdy dla jednej domeny monitorujemy dużą liczbę fraz, które zostawały dodane do monitorowania w różnym czasie i opcja porównaj z x dni nie do końca jest przydatna.

Jeżeli ktoś jeszcze ma problemy z ilością zadań generowanych przez skrypt web-tools, to zapraszam do skorzystania z hostingu Aboo. Po kupony zniżkowe dla użytkowników zapraszam na PW.

Przy okazji zapraszam do zapoznania się z ofertą na hosting publikera, omniadda oraz administrację serwerami.

Luksusowe apartamenty pod Krakowem - Ulica Srebrna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności