Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważył dziś ktoś też u siebie, że wiele fraz nie zostało odnalezionych pomimo tego że są wysoko?

Borykam się z tym problemem od miesiąca, często mam "-" zamiast pozycji, raczej losowe frazy, trzeba ręcznie przeglądać i odświeżać. Autor skryptu wskazał mi ze to przez któreś z proxy.

P.S.

W programie ze względu na mieszanie mapek do wyników organicznych, obok pozycji powinna być funkcja sprawdzania, czy strona znajduje sie na pierwszej stronie wynikowy google.

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Borykam się z tym problemem od miesiąca, często mam "-" zamiast pozycji, raczej losowe frazy, trzeba ręcznie przeglądać i odświeżać. Autor skryptu wskazał mi ze to przez któreś z proxy.

podobnie mam u siebie, wiele jest "-" a tak naprawdę pozycje są normalnie, wina proxy?

mam 29 własnych proksiaków

20 domen w statach

mniej niż 250 fraz do sprawdzenia

wolne zasoby (105%)

średnio 130-140 połączeń w dniu wczorajszym to dużo? wina proxy, że czasami sa kreskie zamiast liczb? chyba, że jakoś trzeba ustawić inaczej domeny, frazy na sprawdzanie? sprawdzam TOP100

mam też również inne pytanie, a mianowicie czy da się jakoś zmienić nazwę domeny, bez jej usuwania? bo mam literówkę i za nic nie mogę znaleźć miejsca do edycji.

chciałbym na końcu zaznaczyć, że soft mam od niedawna, z góry dzięki za wszelkie wskazówki :)

@Onekick: Zapraszam na mail pozwoli to na zdiagnozowanie problemu.

Obecnie takie objawy najczęściej występują na instalacjach skryptu, np w Home.pl lub jeżeli IP główne hostingu jest zablokowane przez Google.

Zmiana nazwy możliwa jest tylko z poziomu bazy danych ( wt_s_url )

Czy technicznie jest taka możliwość na taki dodatek? :

Podpinamy sobie w panelu domenę, weryfikujemy ją z Google Analytics (które zaciąga dane o ilości wejść z każdego dnia).

Teraz raz dziennie system pobiera z Analyticsa słowa kluczowe z których wczoraj były wejścia (do ustawienia za ostatni dzień, za ostatnie 7 dni, za ostatni miesiąc) i ustalamy ile haseł ma pobrać (10,15,25,50,100, więcej). System pobiera hasła z jakich były wejścia i jeśli takich haseł nie ma w panelu webtoolsa to je automatycznie dodaje i sprawdza dla nich pozycje (frazy zostaja już w systemie).

Fajnie jakby się pojawił taki moduł, może być za dopłatą nawet 500 zł. Dla wielu serwisów pozwoliłoby to analizować słowa kluczowe, które wychodzą wysoko np. z długiego ogonu, a dzięki możliwości ustawienia ile haseł miałoby pobierać pozwoliłoby to na ograniczanie się tylko do najlepszych haseł. Jakieś szanse na takie coś lub można zlecić taki moduł za opłatą? (Chyba nawet przy późniejszych wersjach nie stanowiowiłby to problemu z aktualizacją).

• 2 tygodnie później...
W programie ze względu na mieszanie mapek do wyników organicznych, obok pozycji powinna być funkcja sprawdzania, czy strona znajduje sie na pierwszej stronie wynikowy google.

Zgadzam się.

Wcześniej mapki nie były przecież wliczane w pozycję. Z tego względu zdecydowałem się na web-tools, a teraz pokazuje tak jak wszyscy. Dlaczego?

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

@neox: Najczęściej jest to problem języka interfejsu wybranego w przeglądarce. Jeżeli jest on inny niż angielski to wyniki będą dopasowane do kraju na który ustawiono język wyszukiwarki

PL: https://data.web-tool...8-17_153446.png

EN: https://data.web-tool...8-17_153505.png

Globalnie nie obserwuje większych problemów poza standardowymi przetasowaniami na Datacenter.

Jeżeli masz jakieś szczegółowe obserwacje zapraszam na mail wraz z podaniem szczegółów i linków do plików cache oraz dokładnym wskazaniem co się nie zgadza.

@matrus2: Od ponad roku Google wyświetla Miejsca Google zamiast map dla większości wyników. W takim wypadku jeżeli domena zajmuje wysokie pozycje i dodatkowo posiada wpis miejsc Google zostanie do niej dopisana litera miejsc Google ( mapa ).

Dawniej domena taka występowała dwukrotnie w wynikach Google, obecnie tylko jeden raz. Drugi wynik to podstrona domeny na dalszych pozycjach.

Szczegółowo problem z przykładami opisany jest na wcześniejszych stronach.

W zakładce System dostępna jest aktualizacja ( drugi link - wersja z czerwca ) która wprowadza możliwość wyboru jak traktować wyniki miejsc Google ( zawierające litery ),

pozwoli ona na wybór metody rozpoznawania wyników globalnie ( System - Aktualizacje Google ) lub z osobna dla każdej z domen ( Ustawienia domeny )

Według statystyk pobrań aktualizacji ponad 85% instalacji używa opcji gdzie wyniki miejsc Google są uwzględniane.

Aktualizacja ta zwiera też nowy tryb zapisu pozycji, gdzie wszystkie pozycje z pierwszej strony powyżej 10. pozycji są zapisywane jako pozycja 10.

https://data.web-tools.pl/data/fs2012/2012-08-17_155201.png

np. Pozycja 14. z pierwszej strony zostanie zapisana jako 10.

@Kupiciel: Jak tylko będę potrafił podam dokładną informację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności