Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

Czy planowany jest taki bajer, że jak w tej chwili system nie pobiera pozycji (biała strona).

To po kilku minutach ponownie odpytuje te frazy? Odkąd zaktualizowałem do najnowszej wersji tej sprzed kilku dni, to codziennie średnio 15% wyników pobiera się jako "biała strona".

I musze to sprawdzać raz jeszcze, ilość fraz, proxy, wszystko bez zmian od roku. Problem pojawił się po aktualizacji.

Występuje w niektórych wypadkach problem zbyt dużej ilości błedów połączeń proxy. Do 16 będzie dostępna aktualizacja.

Aktualizacja dostana Rozwiązuje problemy:

- Braku aktualizacji Site

- Błędów w niektórych zagranicznych wersjach Google / nadmiernego wzrostu błedów proxy

+ ponawianie pobrań listy proxy ( po 5-30 minutach ) w razie problemu dostawcy.( np. pusta/niepełna lista;)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

W związku z pracami modernizacyjnymi u Proxymarket.pl zalecam osobom korzystającym z usług tego dostawcy proxy wstrzymanie pracy Monitoringu od godziny 0:00 do 6:00 30 lipca.

Możliwe jest to przez:

• Wprowadzenie wartości 6 w zakładce System - Ustawienia - Rozpocznij sprawdzanie pozycji po godzinie

2013-07-29_151358.png

• lub wstrzymanie zadania crontab w panelu serwera w godzinach 0-6. Wartość dla czasu na dzień jutrzejszy powinna zamiast * przyjąć wartość 6-23

Po zakończeniu prac modernizacyjnych można przywrócić poprzednie wartości.

Właśnie dodałem swoje zapleczówki do Web-Tools Zaplecze, ale niestety nie mogę zainstalować na nich skryptu. Otrzymuję tylko komunikat:

Błąd autoryzacji pliku instalacyjnego. Nieznana wersja instalatora. Pobierz plik instalacyjny ponownie.

Mimo iż zrobiłem wszystko tak, jak jest napisane w instrukcji.

---------------EDIT---------------

Ok, problem się wyjaśnił. Adresy URL należy podać w formacie ASCII w przypadku domen IDN.

Mam ten sam problem ale moja domena nie jest domeną IDN. Jak mogę to rozwiązać?

Cóż, autor albo jest na urlopie, albo ma nas gdzieś....

Albo czeka na Twojego maila?

Korzystam z WebTools od lat, do supportu pisałem wiele razy, a na odpowiedz nie czekalem nigdy dluzej niz kilka godzin.

E-mail był wysłany, ale przez wiele tygodni nie było odpowiedzi.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności