Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

skrypt zaplecza ładnie się spisuje, ale niestety jest kilka braków.

Co do linków, przydałoby się większe pole manewru. Priorytet 1-6 jest za mały. Proponowałbym przynajmniej 1-20.

Praca z większą liczbą projektów też jest uciążliwa. Miło by było, gdyby była możliwość posegregowania projektów np. do kategorii.

Jeszcze jedno, historia PR i SITE, oraz możliwość definiowania co jaki czas ma sprawdzać.

To tyle już moich życzeń, a skrypt spełnia powierzone mu zadania.

(L)

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Projekt jest nadal rozwijany? Bo tak ciężko wyczuć czy to tylko przerwa, czy to już koniec z udoskonalaniem systemu.

Może by zmobilizować się, to popracować trochę nad wydajnością - dodać parę bajerów o których było już w tym temacie i wydać jakąś wersje WebTools 2.0 i wziąć z 50zł za aktualizacje, od obecnych posiadaczy, wtedy i my będziemy zadowoleni z udoskonaleń a i twórcy wpadnie jakiś grosz.

Bardzo dobrym przykładem jest Adder (pomińmy sam program, ale marketing z nim związany), chyba już z 3 lata jest na rynku - i ciągle jest sprzedawany, aktualizowany. Bardzo wiele osób co aktualizacje płaci te 50zł, a autor po sprzedaniu kilkuset/tysięcy(?) ma za każdym razem 50zł*X00osób = XX00zł + zawsze jakieś pojedyncze sztuki za pełną cenę ok. 350zł.

Mkr - pomyśl o takim typie dystrybucji.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Projekt jest nadal rozwijany? Bo tak ciężko wyczuć czy to tylko przerwa, czy to już koniec z udoskonalaniem systemu.

Bardzo wiele osób co aktualizacje płaci te 50zł, a autor po sprzedaniu kilkuset/tysięcy(?) ma za każdym razem 50zł*X00osób = XX00zł + zawsze jakieś pojedyncze sztuki za pełną cenę ok. 350zł.

Mkr - pomyśl o takim typie dystrybucji.

Jestem w 100 % za.

Ja od siebie dołożył bym reszce możliwość zaznaczania całego zaplecza jednym kliknięciem do zmiany opcji.

Statystyki wejść poszczególnych użytkowników.

Wszystkie propozycje zgłaszane zarówno na forum jak i prywatnie są zapisywane i w większości będą wprowadzone. Ograniczeniem jest jedynie czas...

Model dodatkowych symbolicznie płatnych urozmaiceń zostanie wprowadzony... niebawem.

Dziś udostepniona została aktualizacja w związku z wprowadzonymi zmianami w Google.

System obchodzi automatycznie, nowo dodane testy Googla "użytkownik/bot", przez co liczba błędów 403 powinna zostać znacznie ograniczona.

Dodana została obsługa 2 nowych sposobów prezentacji wyników przez Google. ( Ptaq - Dziękuję za zgłaszanie problemów ). Jeżeli w przyszłości, któryś z użytkowników zauważy nierozpoznanie pozycji pojedynczych fraz proszę o przesłanie wyników zapisanych w cache ( ikona lupy ), pomoże to w przygotowaniu aktualizacji.

Wprowadzone zostało też stronicowanie na liście stron zaplecza.

Aktualizacja jak zawsze dostępna z poziomu skryptu ( Zakładka System )

• 4 tygodnie później...

Dostępne są aktualizacje wersji instalacyjnej narzędzi:

Monitoring Pozycji:

Eksport wyników miesięcznych w formie plików CSV - funkcja zostanie wprowadzona również do wersji online

Dla wykresów i eksportu dostępne są do wyboru wyłącznie aktywne dla danej witryny wyszukiwarki

Informacja o monitorowaniu wyników pracy pozycjonera przez klienta - historia ostatnich akcji

Zaplecze:

Dodana opcja zaznacz wszystkie witryny

Dodana pamięć obecnych ustawień przy edycji witryn na które ma zostać wysłany link

Ponadto:

Dodano możliwość zdefiniowania własnej stopki dla skryptu ( dostępne dla rozszerzonej licencji )

Korekta pracy dla mobilnej przeglądarki Safari ( iPhone )

Statystyki logowań użytkowników ( informacja o wglądzie klientów w statystyki pozycji ),

i inne

Aktualizacja jak zawsze dostępna z poziomu skryptu ( Zakładka System )

W przygotowaniu dalsze aktualizacje, dziękuję za wszystkie pomysły i propozycje ;)

• 1 miesiąc temu...

Witam

Posiadam skrypt od jakiegoś czasu i mam mały problem. W Menu twoje zaplecze zainstalowałem odpowiedni skrypt na stronie aby pokazywał linki. Problem polega na tym iż linki pokazują się tylko gdy wejdę na adres przez "www" np: "https://www.jakiś adres.pl" (linki są) gdy wchodzę tak "https://jakisadres.pl" linków nie ma.

Czy to jest błąd skryptu czy ja coś źle zainstalowałem ? :)

28008.jpg

Imho nie. Zrób 301 na www, lub dodaj drugi raz domenę bez www. Tylko wtedy będziesz miał różne linki na www i bez www.

Jak dodam jeszcze raz domenę bez www to mam zainstalować wszystko drugi raz ? (wrzucić plik php i kod do indexu ? )

28008.jpg

Witaj,

Jeżeli dobrze łączę nick, to przed kilkoma minutami odpowiedziałem na mail.

Adresy www. i bez www. mogą wskazywać na różne witryny, stąd też rozdzielenie ich w zapleczu.

Jeżeli w obu przypadkach wyświetlana jest ta sama witryna, dobrym zwyczajem jest zastosowanie przekierowania 301 i wybranie jednej formy budowania linków dla witryny.

Jak dodam jeszcze raz domenę bez www to mam zainstalować wszystko drugi raz ? (wrzucić plik php i kod do indexu ? )

Jeżeli domena z www. i bez www., są wywoływane przez te same pliki, nie ma konieczności ponownej instalacji kodu, wystarczy podać i aktywować adres w panelu.

Na błyskawiczne linkowanie wszystkich subdomen z jednej domeny pomoże przypisanie ich do jednej kategorii.

Witaj,

Jeżeli dobrze łączę nick, to przed kilkoma minutami odpowiedziałem na mail.

Adresy www. i bez www. mogą wskazywać na różne witryny, stąd też rozdzielenie ich w zapleczu.

Jeżeli w obu przypadkach wyświetlana jest ta sama witryna, dobrym zwyczajem jest zastosowanie przekierowania 301 i wybranie jednej formy budowania linków dla witryny.

Jeżeli domena z www. i bez www., są wywoływane przez te same pliki, nie ma konieczności ponownej instalacji kodu, wystarczy podać i aktywować adres w panelu.

Na błyskawiczne linkowanie wszystkich subdomen z jednej domeny pomoże przypisanie ich do jednej kategorii.

Tak, to był mail ode mnie ;)

Ok dzięki wszystkim za odpowiedzi, zaraz zrobię przekierowania :P

Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę :)

28008.jpg

• 1 miesiąc temu...

Aktualizacja 13 luty 2008:

Wprowadzony został monitoring w zagranicznych wersjach Google.

- Google.co.uk

- Google.ie

- Google.de

- Google.fr

- Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wersji wyszukiwarek. ( propozycje można nadesłać na adres nowewyszukiwarki@web-tools.pl )

Informacje o aktualizacjach dostarczane są od dziś także przez kanał RSS(Link w zakładce System), jak i prezentowane administratorowi zaraz po zalogowaniu w skrypcie.

Aktualizacje jak zawsze do popobrania z poziomu skryptu - zakładka System.

• 2 tygodnie później...

Aktualizacja 23 luty 2008:

Za sugestią użytkowników wprowadzony został (opcjonalny) podział monitorowanych witryn na kategorie.

Ułatwi to nawigację przy monitorowaniu większej ilości stron.

Podział nie jest widoczny dla kont klientów. Do wglądu w kategorie wymagany jest pełny dostęp do opcji Monitoringu.

Przykład:

2009-02-23_022325.png

kliknij aby powiększyć

Aktualizacja do pobrania z poziomu skryptu - zakładka System.

Nie doszukałem się:

Czemu nie ma możliwości wyboru aby sprawdzało pozycje w Google.pl na takiej zasadzie:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=we...mp;aq=f&oq=

Tylko szuka tak:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=we...&lr=lang_pl

Nie muszę mówić, że są minimalne rozbieżności wyników, tyle że 1 pozycja w górę czy w dół to czasem 2 lub 3 tysiące.

Czy jest możliwość przy wyborze obok Google.pl / Google.com dodać Google.pl /główne/

Bez szukania tylko w Polskich?

Będę bardzo wdzięczny, bo muszę ręcznie korygować wykresy przy przesunięciach pozycji 1-2 oczka w różnicy google.pl a google.pl w polskich wynikach.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności