Skocz do zawartości

Katalog PR4 - co jeszcze można zrobić by zarobić?

ittmk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Mam katalog www.katalog.adapter.pl

Nie jestem zawodowcem ale na słowa "darmowy", "darmowy katalog", "darmowy wpis" jest w G. dosyć wysoko a nawet pierwszy... :)

Szata graficzna jak szata, lepszej, ładniejszej nie chciało mi się robić..

Wejść dziennie ok 3 000, wpisów ok: 100 - dużo odrzucam, katalog generuje trochę pieniędzy z reklam..

Pytania do szanownych ZAWODOWCóW.?

- czy 2000 wejść dziennie to już wszystko co można osiągnąć czy też walczyć dalej?

- czy lepiej pozycjonować na pochodne słów słowa "darmowy, darmowy wpis" itp czy na "katalog stron"?

- co można jeszcze zrobić by zwiększyć liczbę wejść?

- czy duża ilość wpisów do katalogu nie stron głównych tylko podstron ma wpływ na jego jakość, ilość wejść, itp ?

- czy do katalogu mogę zrobić płatne wpisy a nie tak jak w tej chwili darmowe?Czy to ma sens i czy ludzie wyłożą np: 5 zł za wpis?

- jak zwiększyć dochody ale nie przeładować reklam?

Pomóżcie laikowi....

Pozdrawiam...

Pytania do szanownych ZAWODOWCóW.?

- czy 2000 wejść dziennie to już wszystko co można osiągnąć czy też walczyć dalej?

- czy lepiej pozycjonować na pochodne słów słowa "darmowy, darmowy wpis" itp czy na "katalog stron"?

- co można jeszcze zrobić by zwiększyć liczbę wejść?

- czy duża ilość wpisów do katalogu nie stron głównych tylko podstron ma wpływ na jego jakość, ilość wejść, itp ?

- czy do katalogu mogę zrobić płatne wpisy a nie tak jak w tej chwili darmowe?Czy to ma sens i czy ludzie wyłożą np: 5 zł za wpis?

- jak zwiększyć dochody ale nie przeładować reklam?

Pomóżcie laikowi....

Pozdrawiam...

Ad1. Zawsze jest cos o co mozna walczyc :) Np. zainteresuj sie technika "Long Tail SEO".

Ad2. IMHO najlepiej teraz byloby pozycjonowac kategorie pod ich nazwami.

Ad3. Zawsze cos mozna zrobic. Patrz Ad1.

Ad4. Duza ilosc wpisow w katalogu napewno ma wplyw na jego ilosc wejsc, ale jednak nie zmienial bym twojej strategii moderowania wpisow. Zbyt duzo smieci moze sie odbic negatywnie.

Ad5. Mozesz. Jesli katalog jest naprawde zadbany, a ty udostepnisz rozne mozliwosci zaplaty + najlepiej jakis abonament, lub hurtowe ceny przy wiekszej ilosci sztuk, to na tym bedziesz mogl zarobic.

Ad6. Przemyslec ustawienie reklam, odpowiednie keywordy podstron itp.

Tutaj bedzie sygnaturka

Moja rada: zmień skrypt, nie ze względu na cenzurowane od google, ale strach ludzi, oraz ograniczoną elastyczność qlweba. 2k wejść na te słowa to chyba max., nie ma też sensu pchać się na "katalog stron" lub "katalog" - jak poprzednik promowałbym kategorie. Moderuj bardzo starannie. Powalcz o PR, nie dla siebie, dla dodających wpisy, usuń zbędne reklamy graficzne i linki. Daj za jakiś czas, po mocnym wypromowaniu, 5 zł smsem, może wyciągniesz średnią krajową. Nie pchaj się w abonamenty dla seowców, to przeważnie golce i skąpiradła :)

Zróbmy więc impreza jakiej nie przeżył nikt,

niech sąsiedzi walą , walą , walą do drzwi,

sztuczne ognie niech się palą , palą , palą a Ty,

tańcz i vodka pij, niech cały wiruje świat.

Moja rada: zmień skrypt, nie ze względu na cenzurowane od google, ale strach ludzi, oraz ograniczoną elastyczność qlweba. 2k wejść na te słowa to chyba max., nie ma też sensu pchać się na "katalog stron" lub "katalog" - jak poprzednik promowałbym kategorie. Moderuj bardzo starannie. Powalcz o PR, nie dla siebie, dla dodających wpisy, usuń zbędne reklamy graficzne i linki. Daj za jakiś czas, po mocnym wypromowaniu, 5 zł smsem, może wyciągniesz średnią krajową. Nie pchaj się w abonamenty dla seowców, to przeważnie golce i skąpiradła :D

Super porady - na pozycjonowanie kategorii nie wpadłem...

Co znaczy "cenzurowanie prze googla" i "strach ludzi"???

A jaki skrypt polecacie i dlaczego? Czy zmiana skryptu nie wpłynie na wyniki w googlarzu?

Katalog ten zrobiłem kiedyś jako reklamę sklepu ale tak jakoś sie rozwinął...

A może ktoś ma jakieś propozycje współpracy? Jestem otwarty... :)

A jaki skrypt polecacie i dlaczego? Czy zmiana skryptu nie wpłynie na wyniki w googlarzu?

Nie zmienia się wygrywającej strategii! :)

2000 k wejść to jest bardzo dużo jak na taki katalog, a i tak już jesteś na granicy ....

Nic bym nie zmieniał poza skórką, czyli wygląd - tutaj jest bardzo dużo do zrobienia.

No, może bym przesunął Ostatnio Dodane na podstronę.

Jeśli chcesz inny skrypt, to po prostu załóż sobie nowy katalog na tym innym skrypcie :D

P.S. Zmiana skryptu na 100% wpłynie na wyniki, pytanie tylko w którą stronę i jak mocno?

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

• 1 rok później...
Co znaczy "cenzurowanie prze googla" i "strach ludzi"???

filtry i bany, ale jak widac z autoamtu nie dostal filtra ani bana, a przy "recznym" odsiewaniu google kieruje sie nieco innymi kryteriami.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności