Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem w Hekko. Trzymam tam kilka Wordpresów i ostatnio mają się zupełnie nieźle. Wcześniej miałem też problemy z zalogowaniem się na phpMyAdmin i zrobieniem czegokolwiek, ale teraz daje radę.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Super. GoogleBot, który na jednej z moich WWW jest bardzo katywny już zaczął proces przeindeksowywania co niektórych stron - w SERPach widze czasami w titiel: cannot connect...

Kiedy to zacznie działac na tyle by mozna było spokojnie dane przenieść?

Ten problem opisałem tu:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=63856

I nawet sam zabierałeś głos w tej dyskusji. Jak widzisz jednak ten problem był związany z Hekko, bo po przeniesieniu się (opis w podanym linku) wszystko wróciło do normy.

Nie powiem, bo Hekko działa pięknie i szybko (bo naprawili usterki) ale problem z indeksowaniem występuje nadal u nich (przynajmniej do czasu moich przenosin).

To teraz panie Arku proszę mnie pochwalić za dzisiejsze obciążenie Twojej maszyny :-)

(Nie zdążyłem odpowiedzieć w wątku Adka na temat 8p.pl, a chciałem napisać, że Arek miał do mnie naprawdę dużą dozę cierpliwości).

Co do indeksacji na Hekko.pl - coś w tym musi być. Moje blogi tam postawione mają zdecydowanie mniej stron w indeksie niż podobne w innych miejscach. Stawiałem jednak na słabe linkowanie z mojej strony.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Tak się utarło w polskim społeczeństwie, że krzyczy się tylko jak jest źle. A jak dobrze, to jakoś cisza...

Arek - wcale nie jest dobrze! Strony działają jak sito od 4-5 miesięcy, phpmyadmin w ogóle nie działa, żadnej informacji o stanie prac - ba nawet orientacyjnej daty zakończenia nie ma podanej! Rozumiem że bronisz kolegę po fachu ale chyba mi nie powiesz że TAKA sytuacja jest normalna ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Arek - wcale nie jest dobrze! Strony działają jak sito od 4-5 miesięcy, phpmyadmin w ogóle nie działa, żadnej informacji o stanie prac - ba nawet orientacyjnej daty zakończenia nie ma podanej! Rozumiem że bronisz kolegę po fachu ale chyba mi nie powiesz że TAKA sytuacja jest normalna ?

Nikogo nie oceniam, nie mówię, że jest źle albo dobrze. Po prostu widzę, że jak jest super, to choćby uptime było 100% przez 10 lat, pozytywnych opinii będzie jak na lekarstwo. Ale jak coś się posypie, to momentalnie płacz i lamenty 90% klientów. Tylko o to mi chodzi, jest to przykre.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Jasne, człowiek kupuje hosting za 2 zł miesiecznie, a później traci miliony przez niedostępność. Kolejna przypadłość naszego narodu. Ale ok, z mojej strony EOT - rozmawiamy o Hekko (opiniach).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Narazie wszystko (oprócz PhpAdmin,który dosyć długo się ładuje, ale rzadko korzystam) wróciło do normy. Czyli strony otwierają się niemal błyskawicznie. Mam nadzieję, ze tak zostanie, bo już byłem w fazie gorących poszukiwań nowego hostingu (a to mi si nie uśmiechało z powodu ilości plików).

Nie mam zielonego pojęcia co mogło być tego wszystkiego przyczyną, bo w tej kwesti jestem laikiem.

Jednakże jakakolwiek informacja lub chociażby potwierdzenie problemu z serwerem czy bazą danych czy czymkolwiek innym byłaby jak najbardziej na miejscu.

Ukrywanie problemu, wciskanie kitu, że NIC SIĘ NIE STAŁO nie najlepiej świadczy o firmie.

I zgadzam się z przedmówcą, że na opinie się pracuje - czy to dobrą, czy też złą.

Chwilowo odetchnąłem ale żółte światełko się pali :)

Nikogo nie oceniam, nie mówię, że jest źle albo dobrze. Po prostu widzę, że jak jest super, to choćby uptime było 100% przez 10 lat, pozytywnych opinii będzie jak na lekarstwo. Ale jak coś się posypie, to momentalnie płacz i lamenty 90% klientów. Tylko o to mi chodzi, jest to przykre.

Ok, to jak ocenisz taką sytuację: wrzucałem w międzyczasie update Wordpressa. Wpychałem go katalog po katalogu, bo zrywało tak często, że po prostu nie dało się go wrzucić na raz (zresztą z pojedynczym katalogiem też loteria czy pójdzie - ale przynajmniej jakaś szansa, ze się w końcu uda). Na to mi się nawet nie chce narzekać. Dałem mało, dostałem średnią usługę - ale czy mam powód aby chwalić?

Z tymi lamentami to też bym nie przesadzał - forum służy do wymiany informacji, więc o czym mają ludzie pisać? Że im wszystko działa? Jak działa, to można pracować, więc nie ma o czym gadać. A jak nie działa - to przynajmniej w moim wypadku - oczywistym jest wejście na forum (takie czy inne) i sprawdzenie, czy ewentualna usterka leży po stronie mojej czy to ogólna awaria. Mieliśmy przecież jakiś czas temu do czynienia z firmą, która wmawiała wszystkim, że problemy leżą po stronie klientów, ich ISP, konfiguracji myszki... wszędzie - tylko nie u nich. To im dziękuj, że człowiek zamiast słuchać bajań z BOKów, woli wymieniać informacje z użytkownikami takimi samymi jak on. Ci może pokoloryzują, ale przynajmniej nie kłamią w żywe oczy i jak problem jest globalny to odrazu wiadomo. I nie piszę teraz ani o Hekko ani o 8p, żeby było jasne.

A pochwała jest wtedy, kiedy klient płaci za przedłużenie usługi. Milcząco.

Zresztą jeśli pada pytanie o konkretny hosting na forum to zwykle znajdują się tacy, którzy swoimi doświadczeniami się podzielą (jeśli nie tutaj, to gdzie indziej). Więc w czym problem?

Mam na hekko wordpressa postawionego jednego i od 15 dni nie bylo tam googlebota - od jakiegos miesiaca site stoi w miejscu, a staram sie linkować sporo. Wina serwera czy moga byc jakies inne powody?

Sam zachodzę w głowę. Czy ustawienia serwa blokują bota, czy Google wpisało hekko na czarną listę? Google mówi, że nie sięga robots.txt - tylko czemu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności