Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

opinie moga byc zle albo dobre, a jesli sam twierdzisz, ze warto je dodawac tylko gdy jest zle, to dlatego temat powinnien miec nazwe narzekania, zeby kogos nieobeznanego z podejsciem forumowiczow do hekko nie zrazic :).

pozdrowienia.

googlerulz.

Również zgłaszam ten problem. Site w przeciągu 2tygodni zmalał o jakies 60-70%...

Jak widać to jest fakt, bo na różnych forach czytałem o tym samym problemie dla stron które 4 lata były na 1-szym miejscu a teraz nagle poleciały z indexu. O dziwo to wszystko stało się na Hekko. Z mojej strony site też spadł o 90% ale naszczęście szybko powraca do normy po zmianie serwerów.

I ja również pisałem w tej sprawie do Hekko. Otrzymałem odpowiedź, że nie prowadzą żadnych prac konserwatorskich i nie blokują dostępu GoogleBotowi, a jednak może nie są świadomi jakiegoś problemu. Nie wiem.

Kurcze, a ja się dziwiłem dlaczeto nie chce mi subdomeny zaindeksowac, gdy już w szczytowym punkcie miała kilka k z linke i eweba.. A i miałem problemy z dodaniem sitemapy - raz jedna była "oczekująca" przez grube kilkanaście godzin, kilka razy się przydarzyło że GWT nie czytał jej z serwera, wywalając 404, a mapa tam była gdzie miała być.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

A czy były jakieś informacje o problemach w google webmaster tools ? Próbował ktoś wejść na taką strone która traci SITE lub pozycje na hekko.pl udając google bota ?

Co prawda nie udawałem GoogleBota, ale informacja była tylko w postaci, że robots.txt nieosiągalny tak samo jak wszystkie strony htm, które przecież działały normalnie. Sitemapy były również nieosiągalne. I tylko te komunikaty były, ale same narzędzia nie informowały o tym. Dowiedziałem się dopiero jak wszedłem tam i pooglądałem nieco co się tam dzieje.

a mapa tam była gdzie miała być.

Z tymi mapami to mnie szlag trafiał, bo mapy były tam gdzie były a w googlach nie działały. Po zmianie hostingu działają normalnie.

Witam,

Powiem w skrócie, ostatnimi czasy mieliśmy małe problemy z dwoma naszymi serwerami. A dokładniej na s1 dalej występował problem z reload`em apache przez co strony stawały się niedostępne, jednak jak już Damian pisał staramy się rozwiązać ten problem i posuwamy się w dobrym kierunku. Przyszła kolej na s2, na którym przez ostatnie kilka dni występował problem z bazą danych MySQL, problem powinien już się nie pojawić. Wszystkie strony umieszczone na s3 działały jak i działają bez zarzutów.

Powyższy komunikat jest sprzed kilku dni.

Oczywiście dla wszystkich klientów po zakończeniu problemów (na początku kolejnego miesiąca) przewidziana została rekompensata.

Dodatkowo chciałbym sprostować tutaj pewne informacje które są nieprawdziwe i pojawiają się coraz częściej, jak dobrze @Jor.pl zauważył nasza strona firmowa ma się dobrze w Google, czasem jakieś problemy w centrum webmastera również się pojawiają jednak nie takie jak tutaj opisywane. Nasza strona firmowa jest na serwerze s1, takie same reguły firewalla czy też inne ustawienia występują na serwerach pozostałych co pozwala na dostęp Googlebota. W razie wątpliwości zapraszam do kontaktu z firmą.

beznadzieja, brak informajci na maila, ze przekroczylem transfer, a teraz fakturka proforma za transfer, ktory wykorzystalem ponad moj limit(wiecej niz abonament roczny).

Widac niewiele zaliczylem firm hostingowych, bo zazwyczaj po przekroczeniu limitu konto bylo conajwyzej blokowane za przekroczenie limitu.

Witam

Skoro problem jak wiemy nie leży po stronie Hekko.net, to może ktoś doradzi jak rozwiązać tą sytuację (pewnie nie tylko ja zadaję sobie to pytanie):

https://www.wrzuta.pl/obraz/6aymckxYEU/

a statystyka indeksowania wygląda tak:

https://www.wrzuta.pl/obraz/h3llJi0W9Z/

Dodam tylko, że zawsze w ten sam sposób dodawałem mapy witryn, robots.txt jest niezmieniony. Po prostu nagle przestało mi indeksować strony i przyjmować sitemap.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności