Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
beznadzieja, brak informajci na maila, ze przekroczylem transfer, a teraz fakturka proforma za transfer, ktory wykorzystalem ponad moj limit(wiecej niz abonament roczny).

Oczywiście, że Pan otrzymał taką wiadomość o zbliżającym się limicie (80% - standardowa wiadomość z DirectAdmin), zresztą tak samo jak w zeszłym miesiącu - widnieje jako odczytana w Pańskim panelu.

Widac niewiele zaliczylem firm hostingowych, bo zazwyczaj po przekroczeniu limitu konto bylo conajwyzej blokowane za przekroczenie limitu.

Proszę zapoznać się z ofertą: Brak blokady konta po przekroczeniu limitu transferu. W Pańskim przypadku musieliśmy zastosować blokadę z innych przyczyn (bardzo wysokie użycie cpu! - o tym fakcie również otrzymywał Pan codziennie powiadomienia).

Wszelkie punkty regulaminu zostały Panu przedstawione a Pan będzie się żalił na forum jaka to firma "be" skoro to Pan jest całkowicie winny ?

A można wiedzieć, które konkretnie informacje są prostowane?

Dotyczące oskarżeń nas o blokowaniu botów Google czy też innych operacji które przyczyniły się do rzekomych spadków site czy też pozycji.

Dla zainteresowanych : strona www.hekko.pl jest tego widocznym przykładem.

A można wiedzieć, które konkretnie informacje są prostowane?

Dotyczące oskarżeń nas o blokowaniu botów Google czy też innych operacji które przyczyniły się do rzekomych spadków site czy też pozycji.

Dla zainteresowanych : strona www.hekko.pl jest tego widocznym przykładem.

Możliwe, że coś przeoczyłem w tym wątku - ale które posty podlegają temu sprostowaniu?

Tu nikt nie mówił, że Hekko blokuje specjalnie dostęp GoogleBotowi i że robią to z premedytacją, a jedynie stwierdzaliśmy, że występuje jakiś nieznany nam problem dotyczący nagłego spadku lub całkowitego braku aktywności Google Bota na tym hostingu jak również całkowity brak możliwości zaindeksowania map witryn. Że coś jest, świadczy chyba to, że po przenosinach wszystko wróciło do stanu sprzed magicznego 10 grudnia - od momentu od którego problem występuje i to, że ten sam problem zgłaszają ludzie zarówno tu na forum, jak i do BOK-u .

Dzisiaj znalazłem kolejny przykład na forum Pomocy Google, że problem nadal występuje:

Witam

Jedno jasne pytanie: Jak można rozwiązać ten problem z sitemapami i googlebotem (firma hostingowa twierdzi, żę z ich strony wszystko ok: Hekko.net):

Sieć nieosiągalna: Plik robots.txt nieosiągalny

Przemierzenie mapy witryny nie powiodło się. Odnalezliśmy plik robots.txt w katalogu głównym Twojej witryny, ale nie udało nam się go pobrać. Upewnij się, że jest on dostępny lub usuń go.

Proszę o pomoc, bo podstrony www.polmoney.pl nie indeksują się.

Pozdrawiam

Adam

Aktualizuj:

https://www.wrzuta.pl/obraz/6aymckxYEU/

No tak tylko, że na wszystkich kontach które zgłaszają taki problem Googlebot jest aktywny, zapraszam do obejrzenia logów jeśli ktoś ma wątpliwości ;)

Dla testu na wszystkich serwerach przeprowadziłem osobiście test sztucznej witryny - dodanie w Narzędzia dla webmasterów z weryfikacją, dodanie sitemapy z pobraniem i ze szczegółami. Absolutnie żadnych problemów..

o żesz... phpmyadmin działa - tak już będzie zawsze ? ;) Naprawiliście te usterkę w końcu ?

To nie BOK.. ale po ostatniej awarii wzięliśmy się ostro do roboty :wacko: Powinien działać już całkiem normalnie (ten na S1 - bo z tym występował problem) albo co najmniej częściej lepiej niż gorzej.

No tak tylko, że na wszystkich kontach które zgłaszają taki problem Googlebot jest aktywny, zapraszam do obejrzenia logów jeśli ktoś ma wątpliwości ;)

Dla testu na wszystkich serwerach przeprowadziłem osobiście test sztucznej witryny - dodanie w Narzędzia dla webmasterów z weryfikacją, dodanie sitemapy z pobraniem i ze szczegółami. Absolutnie żadnych problemów..

No to gratulujemy, że mieliśmy zbiorową halucynację.

Na pocieszenie powiem, że jedna ze stron na Hekko łyknęła sitemape w końcu... więc może idzie ku dobremu :wacko:

:) dzisiaj googlebot byl na mojej stronie pierwszy raz od nie wiem kiedy;) Może to ma jakiś związek z Waszymi pracami ?

Nie, ponieważ te prace zakończyły się w zeszłym tygodniu i były innego rodzaju.

Hekko.pl nie ma dobrych możliwości pod zaplecze. Konto obciążone bla bla bla...

Ogólnie to wystawiłbym firmie 4- w skali 6. Dla małej strony hosting ok.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Hekko.pl nie ma dobrych możliwości pod zaplecze. Konto obciążone bla bla bla...

A zdziwiłbyś się.. Nie nasza wina, że większość wykorzystuje takie skrypty, tak skonfigurowane, że przekraczają wszelkie limity.. albo jeszcze lepiej wykupują najmniejsze konta z możliwych pod takie zastosowania. Chociaż i na takich doskonale dobrze napisane skrypty sobie radzą przy większej ilości odsłon.

Potwierdzam, Google przyjęło moje sitemap, może wreszcie ta linia prosta na poziomie 0 drgnie, czekam

Google Bot był u mnie zawsze, ale nigdy nie udało mu się zaindeksować map witryn, a samo indeksowanie site'u odbywało się rzadko i na dodatek wywalało błędy, że są przekroczone czasy dostępu dla 357 stron według Webmaster Tools. Nie wiem jak jest teraz. Być może problem już zniknął.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności