Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam!

Ja posiadam konto na serwerze hekko.pl (S1) od dość dawna, jeszcze nie był to tak popularny hosting jak teraz :)

Mam na prawdę dość spore doświadczenia z serwerami, miałem ich już chyba z 20-25, niestety nigdzie nie byłem na długo (żaden hosting nie był dobry), trafiłem do Hekko.pl i byłem zadowolony, strona firmowa śmigała jak mało kiedy. No niestety zadowolony byłem tak do około listopada ubiegłego roku, kiedy to zaobserwowałem, iż strona niezwykle często nie działa (na 30 sekund do 5 minut i tak kilkanaście-kilkadziesiąt razy dziennie)... niestety tak jest do dziś, chodź jest troszeczkę lepiej przez ostatnie 3 tygodnie, niestety tylko troszeczkę.

Mam abonament opłacony jeszcze tylko na 3 dni i na prawdę głęboko się zastanawiam nad zmianą serwera. Chciałbym jeszcze dodać, że na serwerze są 3 malutkie stronki firmowe, transfer i pojemność wykorzystujemy w BARDZO niewielkiej części. Obciążenie jakie generuje całe moje konto jest od 0% do 0,03%, a więc niesamowicie niskie.

Moja ocena jeszcze pół roku temu by była na 5, teraz niestety na 2+ MAX 3 z minusem.

Mam nadzieję, że Hekko naprawi S1 na dniach, bo przeniesienie tego wszystkiego to strata czasu :)

Pozdrawiam forumowiczów i panów z Hekko

... niestety tak jest do dziś, chodź jest troszeczkę lepiej przez ostatnie 3 tygodnie, niestety tylko troszeczkę.

...

Mam nadzieję, że Hekko naprawi S1 na dniach, bo przeniesienie tego wszystkiego to strata czasu :)

To chyba mamy jakieś różne informacje bo tydzień temu zostały zakończone problemy z serwerem s1 które występowały tylko w tym roku/miesiącu :)

Dokładnie. Przydałoby się dowiedzieć skąd to się wzięło i dlaczego ten problem pojawiał się przez blisko półtora miesiąca.

Przydałoby się.. Gdybym sam to wiedział to bym powiedział ale nie sądzę bo co jakiś czas ktoś nam to zgłasza jednak wizyty botów cały czas są notowane..

1. To nie jest BOK.

2. Takie przerwy jak Pan pisze NIE WYSTĘPUJĄ. Owszem, występują krótkie kilku-kilkunastu sekundowe przerwy tzw. reload apache ale tak działa DirectAdmin w przypadku edycji stref httpd na serwerze. Takich reloadów w ciągu dnia jest ok 10-20 wg statystyk.

nawet jeśli miałby Pan rację (i jesteśmy ślepi), to nie uważa Pan, iż te 10-20 jak to nazywa "reloadów" nie powinno w ogóle być ?

Szczerze mówiąc wolę awarie na cały dzień raz na miesiąc niz takie coś codziennie. Miałem już kilka serwerów działających na DA i co prawda były gorsze (bo cżesto były spore awarie), ale nie występowały takie reloady, więc nie wiem czy wszystko można zwalić na DA.

Ale mniejsza o to. Da sie coś z tym zrobić, czy jest to nie do naprawienia (bo z tego co Pan mówi, to w ogóle nie nazywa się awarią, a jest "normalne") ??

bo co jakiś czas ktoś nam to zgłasza jednak wizyty botów cały czas są notowane..

To jest fakt, a jak jest z mapami witryn, czy już się indeksują normalnie, bo z nimi był największy problem, bo cały czas były nieosiągalne i niedostępne, pomimo tego że działały normalnie na innych serwerach. Myślę, że to pytanie bardzie powinno być skierowane do BOK-u ale dotyczy większej liczby osób, więc zdecydowałem napisać się tu.

nawet jeśli miałby Pan rację (i jesteśmy ślepi), to nie uważa Pan, iż te 10-20 jak to nazywa "reloadów" nie powinno w ogóle być ?

Powinny.

Szczerze mówiąc wolę awarie na cały dzień raz na miesiąc niz takie coś codziennie.

Każdy lubi coś innego ;)

Miałem już kilka serwerów działających na DA i co prawda były gorsze (bo cżesto były spore awarie), ale nie występowały takie reloady, więc nie wiem czy wszystko można zwalić na DA.

Być może ich Pan nie widział a nikt tu na nic nie "zwala", taka jest specyfika działania. A na naszym s1 po prostu trochę dłużej to trwa.

bo co jakiś czas ktoś nam to zgłasza jednak wizyty botów cały czas są notowane..

To jest fakt, a jak jest z mapami witryn, czy już się indeksują normalnie, bo z nimi był największy problem, bo cały czas były nieosiągalne i niedostępne, pomimo tego że działały normalnie na innych serwerach. Myślę, że to pytanie bardzie powinno być skierowane do BOK-u ale dotyczy większej liczby osób, więc zdecydowałem napisać się tu.

Niestety nie mogę powiedzieć ani tak ani nie.. ponieważ na testowanych przeze mnie osobiście stronach mapy były poprawnie pobierane - nawet jeśli były błędne czy spreparowane (oczywiście takie pobranie kończyło się odpowiednim błędem w centrum webmastera w google. Dodatkowo sami użytkownicy podsyłali nam screenshoty na których były widoczne dokładne daty ostatniego pobrania map co wskazuje na to, że dostęp był prawidłowy cały czas.

Dlatego naprawdę ciężko coś więcej powiedzieć.

z jednej strony mnie pan pocieszył (że to normalne), a z drugiej nie. Ciekawy jestem dlaczego tylko na S1 to dłużej trwa :/ a na S3 podobno jest wszystko OK. No cóż chyba pozostanę w hekko i wciąż mam nadzieję, że jakoś zrobicie, że reloady będą trwały krócej.

Najbardziej mnie denerwuje, że jeżeli akurat w te "30 sekund" wejdzie klient, pomyśli iż strona firmy nie działa i sobie pójdzie (pewnie nigdy nie wróci), dlatego tak zależy mi na skróceniu czasu tych reloadów.

Pozdrawiam

Pozwole sobie odpisać za hekko

Ciekawy jestem dlaczego tylko na S1 to dłużej trwa :/ a na S3 podobno jest wszystko OK. No cóż chyba pozostanę w hekko i wciąż mam nadzieję, że jakoś zrobicie, że reloady będą trwały krócej.

Na S1 trwa to najdłużej i najczęściej ze względu na to że jest to najstarsza maszyna w hekko i prawdopodobnie jest tam najwięcej kont co przekłada się na ilość operacji wykonywanych przez klientów w panelu (dodawanie/usuwanie domen itd.) co niestety powoduje reload apache. Ja sam od siebie tylko potwierdze to co mowi hekko, występuje to wszedzie gdzie jest DA nawet u nas ;)

Pozdrawiam

webh.pl - szybki hosting z backupem wykonywanym co godzinę i dostępnym na aż 21 dni wstecz, a także bezpłatne skalowanie zasobów, tani vps kvmwydajny vps windows

Na S1 trwa to najdłużej i najczęściej ze względu na to że jest to najstarsza maszyna w hekko i prawdopodobnie jest tam najwięcej kont co przekłada się na ilość operacji wykonywanych przez klientów w panelu

W takim razie chyba założe sobie konto jeszcze raz, to będę na S3 !!! Nie no, nie opłaca się przede wszystkim dlatego, iż za dużo trzeba by było przenosić (a czas to pieniądz), a poza tym pewnie niedługo i S3 będzie obciążony i będzie to samo.

Mario ... też masz problemy ... jest tyle innych firm hostingowych ...

Czy naprawdę nie masz 20 zł więcej żeby strona dla Twoich klientów działała bez problemów ?

Miałem konto w Hekko i po tygodniu sobie odpuściłem i przeniosłem gdzie indziej ... Mając 10 widzialnych awarii w ciągu tygodnia teraz nie zauważyłem żadnego ... Hekko nie trzyma nikogo na siłę ...

Mario ... też masz problemy ... jest tyle innych firm hostingowych ...

Czy naprawdę nie masz 20 zł więcej żeby strona dla Twoich klientów działała bez problemów ?

Miałem konto w Hekko i po tygodniu sobie odpuściłem i przeniosłem gdzie indziej ... Mając 10 widzialnych awarii w ciągu tygodnia teraz nie zauważyłem żadnego ... Hekko nie trzyma nikogo na siłę ...

Występują pewne nieścisłości a Pan z tego powodu pisze swoją opinię gdzie popadnie.

Jeśli miał Pan konto testowe (wskazuje na to okres czasu używania) to mogło ono być tylko na serwerze s3 z którym nigdy problemów nie było.

Jeśli jednak było inaczej to przykro nam, że trafił Pan na czas gdy były drobne problemy na serwerach s1 i s2 i nie chciał Pan tego czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności