Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

osoba z kontaktu hekko twierdzi, że nic nie robili, a samo to się chyba nie stało, prawda?

Podaj numer zgłoszenia, najlepiej na PW. Nie twierdzimy, że nic nie robiliśmy tylko to, że konta z serwera s2 były przenoszone na s5 ale wszelka konfiguracja była wprost przeniesiona na nową maszynę tak aby uniknąć problemów jak wskazany ale..

możesz wymusić inną metodę porównywania znaków przy łączeniu z serwerem mysql. Może przy przenoszeniu kont to im się zmieniło w bazach.

..niestety z autopsji widzę, że większość baz durnych skryptów nie posiada nawet jednolitego kodowania i przykładowo taką oglądam teraz posiada 3 różne porównywania napisów dla tabel + różne kodowania wewnątrz tabeli..

O dziwo żadne porządne sklepy internetowe się nie wykrzaczyły.. ;)

Staramy się jednakże udostępniać backupy baz lub pomóc przy ustawieniach jeśli stwierdzimy, że jest to możliwe.

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam pytnie do @hekko. Czy to prawda ze macie problem z google, które banuje wasze IP co jakiś czas, z powodu dużego stopnia odpytań o pagerank? Miałem zamiar kupić u was hosting pod SEOKatalog, poniewaz z mojego porówniania macie bardzo fajną ofertę i nie drogą, ale włsśnie problem z waszym IP jest trochę odstraszający.

Czy to da się naprawić ?

I jeszcze jedno czy udostępniaćie SSH?

Mam pytnie do @hekko. Czy to prawda ze macie problem z google, które banuje wasze IP co jakiś czas, z powodu dużego stopnia odpytań o pagerank? Miałem zamiar kupić u was hosting pod SEOKatalog, poniewaz z mojego porówniania macie bardzo fajną ofertę i nie drogą, ale włsśnie problem z waszym IP jest trochę odstraszający.

Czy to da się naprawić ?

Google banuje/blokuje czasowo wszelkie adresy IP więc nie tylko nasze a jeśli już to wszystkie. W związku z tym informuję, że nie zauważyliśmy z tego powodu większych problemów.

I jeszcze jedno czy udostępniaćie SSH?

Nie.

mam baze php bb przemo z takimi krzakami:

Âłe tarapaty. :roll: \r\n• W wielu krajach wystawiony kciuk autostopowicza jest takÂże bardzo niegrzecznym gestem. Jednak podró¿nemu Âłatwiej siĂŞ trzymaæ swych nawykĂłw, jeÂżeli rozpoznaj± CiĂŞ jako Amerykanina

jak to importować, żeby wszystko wyglądało normalnie? po imporcie z automatu ustawia się kodowanie latin1_swedish_ci, czy zmiana na inne może coś dać? jeśli tak to na jakie? piszę tutaj bo wyszło to po tych przenosinach i być może ktoś miał problem ze swoim forum

• 2 tygodnie później...
Przerwane połączenie

Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.

Połączenie sieciowe zostało przerwane podczas negocjacji. Spróbuj ponownie.

też to zauważyliście na swoich stronach ? Hekko mówi że to normalne. Tylko dlaczego na innych hostingach to nie występuje ?

Raczej nie u wszystkich :) Zależy też od ilości domen na serwerze, bo jednak różnica w czasie przeładowań/restartów przy np. 10 i 10 000 domenach jest znaczna.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Raczej nie u wszystkich :) Zależy też od ilości domen na serwerze, bo jednak różnica w czasie przeładowań/restartów przy np. 10 i 10 000 domenach jest znaczna.

Jest to jedyna różnica no ale nikomu nie dogodzisz, sam wiesz jak to było :D

Ogólnie, to problemy z Hekko zaczęły pojawiać się od pół roku, ale ostatnio, to już przegięcie. Nie było dnia bez przerwy. Nie można było spokojnie skopiować plików na serwer. Zawsze zrywało i wznawiało połączenie. Całe szczęście, że w WinSCP automatycznie wznawia i nie pomija plików. To się też dotyczy dostępu do panelu administracyjnego, phpmyadmin. Z MySQL nie ma problemu, bo wtedy siada cała strona i nawet nie ma jak sprawdzić.

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności