Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dorzucam swoją opinię do usera @nafri ;)

O tyle na początku hekko działało świetnie i można było uzyskać miłą i rzeczową pomoc - tak już w tym momencie jest masówka i skrajni użytkownicy mają najgorzej. Tak to jest w biznesie.

Miałem w hekko 2 konta, nie mam już żadnego i nie polecam nikomu ;)

Wesołych ;-)

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A płaczą zawsze Ci co płacą najmniej a chcą używać najwięcej ;) Hosting dzielony to dzielenie się zasobami serwera i musi być dzielone sprawiedliwie aby każdy klient miał swoje. Jeśli się komuś nie podoba to są vpsy/dedyki gdzie masz dużo więcej ale też płacisz więcej.

Każdy lepszy hosting ma limity obciążenia - bez nich nie ma możliwości zapewnienia przyzwoitego poziomu usług.

Określenie masówka też jest głupie - to klienci tworzą "masówkę" kupując tanią dzieloną na wielu użytkowników usługę. Chcesz być traktowany indywidualnie kup vpsa/dedyka z supportem. Jeśli kogoś nie stać to jeździ autobusem i nie płacze, że nie może zając połowy siedzeń na jeden bilet.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

• 2 tygodnie później...

ze swojej strony moge powiedziec, ze w kazdym hostingu wspoldzielonym hoster dba o jakosc uslugi dla ogolu klientow, czyli wiaze sie to z tym, ze jesli jest jedna czarna owca ktora probuje "autobusem" przewiezc ladunek stosowny dla kilku samochodow ciezarowych (ktora powinna sobie kupic ciezarowke, tj. w tym wypadku wlasny serwer i go kolokowac, badz w najlepszym przypadku VPSa) to niestety ale taka osobe trzeba przywolac do porzadku bo psuje ona podroz innym pasazerom autobusu. To bardzo proste... serwery kosztuja od kilku do kilkudziesieciu tys pln, do tego jeszcze dochodza koszty dedykowanego GWARANTOWANEGO pasma ( nie mylcie z upc/neo 100mbps za jakies pare stowek bo smiechem Was zabije), firma musi tez oplacic kadre administratorow, BOK i cos zarobic bo ... nie robi przeciez tego charytatywnie to chyba oczywiste. Zatem jak mozna sie czepiac firmy ? zawsze lepiej zaczac od siebie czy ja jako user nie przeginam z czyms.

Co do samego www.hekko.pl to patrzac po ich rozwoju co widac na top100.pl widac ze to najbardziej dynaminicze rozwijajaca sie firma hostingowa w Polsce. skoro tyle osob im ufa to chyba jest dobrze ...

no niestety.. ostatnimi czasy średnio co 2 dzień coś... i jak rozumiem wypadki przy pracy tak ostatnio wkurzyło mnie to, że planowałem pewne prace na nocke , zasiadłem do kompa a tu lezy.. wchodze na strone hekko a tam modernizacja.. cieżko wysłać z automatu informacje, że takie prace są planowane?;/

s2 też wcale dużo lepiej nie działa :)

Na zaplecze hekko jest wciąż dobre (bo tanie) ale na jakiś poważniejszy projekt to już nie ta półka.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

no niestety.. ostatnimi czasy średnio co 2 dzień coś...

Bez przesady proszę.

i jak rozumiem wypadki przy pracy tak ostatnio wkurzyło mnie to, że planowałem pewne prace na nocke , zasiadłem do kompa a tu lezy.. wchodze na strone hekko a tam modernizacja.. cieżko wysłać z automatu informacje, że takie prace są planowane?;/

Ciężko przeczytać sobie w panelu ? Tylko narzekać potraficie..

Jeśli sobie zaplanowałeś to trzeba było spojrzeć, jeśli coś ma się dziać w nocy to NAJPÓŹNIEJ tego samego dnia rano pojawia się informacja.

s2 też wcale dużo lepiej nie działa :D

S2 działa dobrze akurat..

Też ostatnio mi nie działało a administracja mówi że działało... Jeszcze tylko pół roku i uciekam :P

Wiem dokładnie które jest Twoje konto i zapewniam Cię, że działało jak otrzymałeś informację, że działa.

Kolejny który wykupił usługę ze sla 99,5 i narzeka, że ma to za co zapłacił..

jak na odpowiedz firmy, na forum publicznym to kogos tu chyba za bardzo poniosło:)

akurat ja mam własnie na s2 i jak mówie, że srednio co 2 dzien to nie biore tego z palca, chyba, że mam zaczac robic screeny samych oficjalnych informacji w panelu?

2010-01-10, 19:35 2010-01-10, 22:21 s3 S3 nie działa, czekam na reakcję w serwerowni

dodane 2010-01-10, 20:19: Serwer został zawieszony przez jedno konto które zostało już zablokowane. Mamy nadzieję, że sytuacja się nie powtórzy. Przypominamy o gwarantowanym SLA 99,5% które pozwala na brak działania serwera przez ~3,5h w miesiącu. zakonczone

2010-01-08, 12:00 2010-01-08, 23:18 Aktualizacja DirectAdmin O godzinie 23:00 8 stycznia 2010 odbędzie się aktualizacja DirectAdmin na wszystkich serwerach do najnowszej wersji. W tym czasie mogą wystąpić problemy w dostępie do panelu.

dodane 2010-01-08, 23:18: Aktualizacja zakończona sukcesem. zakonczone

2010-01-06, 12:06 2010-01-07, 02:27 S2, S3, S5 - prace konserwacyjne O godzinie 24:00 w nocy 6/7 stycznia 2010 odbędą się prace modernizacyjne podczas których serwery s2, s3 i s5 będą wyłączone, przerwy nie powinny potrwać dłużej niż 40 minut.

dodane 2010-01-07, 02:27: Prace zakończone pomyślnie. zakonczone

niestety wyswietlacie tylko 3 wstecz wiec nie mam mozliwosci wklejenia wiecej, ale na poczatku stycznia, albo pod sam koniec grudnia byl na pewno pad s2 w tej puli :]

a ten tekst "Kolejny który wykupił usługę ze sla 99,5 i narzeka, że ma to za co zapłacił.." to co miał oznaczac?:D na Ty jestescie? i jak to się ma do głównego hasła?

""Masz dosc swojego niedziałajacego hostingu, pustych obietnic administratorow? My dajemy Ci gwarancje! "

jesli kupuje cos nawet za 1zł i jest takie hasło to żyje złudzeniem, że to także dotyczy mnie:) a jak nie to dajcie przy tym gwiazdke i drobnym druczkiem - dotyczy tylko "najdrozszych" kont hostingowych :]

Troche pokory i na siedzaco... :P))) bez sensu ten ostatni post, naprawde.. :P

akurat ja mam własnie na s2 i jak mówie, że srednio co 2 dzien to nie biore tego z palca, chyba, że mam zaczac robic screeny samych oficjalnych informacji w panelu?

Bardzo proszę, będzie nam łatwiej pracować ale sprawdziłem i nie ma nic ze stycznia.. no poza pracami modernizacyjnymi.

niestety wyswietlacie tylko 3 wstecz wiec nie mam mozliwosci wklejenia wiecej, ale na poczatku stycznia, albo pod sam koniec grudnia byl na pewno pad s2 w tej puli :]

Pod koniec grudnia tak - a dziś mamy 11 stycznia i s2 działa wciąż, nieprzerwanie od wtedy ! :D (poza pracami modernizacyjnymi w nocy, to na pewno mogłeś widzieć w panelu ostatnio..)

a ten tekst "Kolejny który wykupił usługę ze sla 99,5 i narzeka, że ma to za co zapłacił.." to co miał oznaczac?:P na Ty jestescie? i jak to się ma do głównego hasła?

""Masz dosc swojego niedziałajacego hostingu, pustych obietnic administratorow? My dajemy Ci gwarancje! "

jesli kupuje cos nawet za 1zł i jest takie hasło to żyje złudzeniem, że to także dotyczy mnie:) a jak nie to dajcie przy tym gwiazdke i drobnym druczkiem - dotyczy tylko "najdrozszych" kont hostingowych :]

Troche pokory i na siedzaco... :P))) bez sensu ten ostatni post, naprawde.. ;)

Gwarancję 99,5% sla dajemy, dla każdego pakietu :P

Miłej nocy.

A co bylo powodem wczorajszej awarii s3?

jakiej awarii?zmien dostawce internetu a tak swoja droga to szczerze jestem zadowolony z uslug swiadczonych przezwww.hekko.pl.Capacious Core proponuje Ci zwrot pieniedzy od niewykorzystanego abonamentu x3 gdybys byl tak wkurzony i zmierzal zmienic firme hostingowa,wzamian oczekuje,ze wrzucisz te swoje bezcenne uwagi z tego i innych for na ktorych piszesz z prosba by przed przed .Ja ni podpisaniem umowy nowa firma hostingowa wyrazila swoja opinie (radosna najlepiej ) na temat ewentualnej wspolpracy z Toba.Ja nie mam zadnych watpliwosci,ze gdyby nie prawo nie znalazlbys nowego dostawcy uslug hostingowych w tych cenach o tej jakosci.Gdybysmy razem stali na tej samej ulicy i swiecilo by slonce jeden opisujac rzeczywistosc napisalby jest goraco straszny upal.drugi w cieniu znosnie chociaz swieci slonce.Moskit C.. Core opamietajcie sie jesli juz to dajcie dowody ze hekko przegina i o SLA 99,5%to klamie ze nalezy nam sie rekompensata,dajcie dowody a bebe Was chwalil a tak to zamilczcie.Pisze ten post bo 2 dni wstecz kolesiowi polecalem te firme a on ze jest awantura itp.rzeczywiscie wasze posty wpaczaja prawdziwy obraz hekko pl

;)

Hekko.pl nie jest złym hostingiem jednak z moich obserwacji wynika, że za duży nacisk kładą na obciążenie. W innych hostingach mogę trzymać 2-4 x więcej stron w porównaniu do hekko.pl - za szybko blokują konta... Jakiś większy projekt (chociażby seokatalog) bałbym postawić się na tym hostingu.

Dla mnie ideałem jest kei.pl - mają bardzo ładne statystyki "Zużycie serwera" - dlaczego większość firm hostingowych takiego wykresu nie ma?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Moskit C.. Core opamietajcie sie jesli juz to dajcie dowody ze hekko przegina i o SLA 99,5%to klamie ze nalezy nam sie rekompensata,dajcie dowody a bebe Was chwalil a tak to zamilczcie.Pisze ten post bo 2 dni wstecz kolesiowi polecalem te firme a on ze jest awantura itp.rzeczywiscie wasze posty wpaczaja prawdziwy obraz hekko pl

Ochłoń nowy użytkowniku bo po tym co napisałeś ciężko mi uwierzyć, że jesteś chociażby pełnoletni, ale nie pisze tego, aby Cię obrazić , tylko uświadomić, że czegoś mogłeś nie zrozumieć, nie rozpoznałeś dokładnie tematu, nie zachowałeś dystansu, lub jesteś fake kontem. Napisałem, że cos się dzieje źle, bo akurat zobaczyłem, że ktoś się w tej sprawie wypowiedział, a nie dlatego, że chciałem zrobić jakąś nagonkę. Dopiero tłumaczenie w stylu, nie co 2 dzień a co 4... bo przecież jakaś awaria mieszała się z pracami administracyjnymi (i dobrze, ze cos się dzieje) a dla mnie to bez różnicy, czy strony nie działają bo jest awaria, czy strony nie działają bo są prace administracyjne ... oba przypadki pozbawiają mnie możliwości pracy:) Nie były to jakieś mocno uciążliwe przypadki, ale jednak wystąpiły i napisaliśmy to informacyjnie a nie w celu napaści na ta firmę...

Wymieniasz nas 2, a potwierdziły to też inne osoby i nawet bardziej poważane na tym forum.

Tłumaczenie ze strony osoby obsługującej Hekko było wybitnie niewłaściwe (a już na pewno odsyłanie mnie żebym sobie sam sprawdzał w panelu czy będą dzisiaj cos robić czy nie będą.. ) ;) i tylko to jest problem:) a hosting jak hosting:) działa ;) od ostatnich prac administracyjnych nic się nie dzieje:)

Tak więc Panie metys - trochę ogłady, pisać wolniej bo masa błędów a to brak szacunku dla czytających i nie tak nerwowo;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności