Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

Nie używam hostingu hekko.pl, ale @hekko nie masz czasem jakiegoś firewalla na serwerze?

FTP wymaga wszystkich portów 1024-65535, chyba że ograniczysz np. opcją PassivePorts w proftpd.

Zablokowanie np. portów 6000-6999 spowoduje, że 1,55% transferów FTP się nie uda. Tak było niedawno na namecheap.com, napisałem do nich i zmienili konfigurację.

A połączenia wychodzące z proftpd muszą być odblokowane wszystkie, niezależnie od konfiguracji daemona FTP.

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jakie to ma znaczenie, gdzie ja to zgłoszę, skoro reakcja będzie zawsze identyczna, czyli odpowiedź w stylu: to nie nasza wina.

1. Wiesz lepiej - miło :)

2. Skoro to nie jest problem po naszej stronie to mamy Ci zaoferować serwis w miejscu zamieszkania ?

Wyślij wszelkie informacje włącznie z logami na nasz adres e-mail.

Nie używam hostingu hekko.pl, ale @hekko nie masz czasem jakiegoś firewalla na serwerze?

FTP wymaga wszystkich portów 1024-65535, chyba że ograniczysz np. opcją PassivePorts w proftpd.

Zablokowanie np. portów 6000-6999 spowoduje, że 1,55% transferów FTP się nie uda. Tak było niedawno na namecheap.com, napisałem do nich i zmienili konfigurację.

A połączenia wychodzące z proftpd muszą być odblokowane wszystkie, niezależnie od konfiguracji daemona FTP.

Wszystko jest zgodnie z powyższym.

ecit: Byłbym zapomniał. To, że my mamy prawidłowo nie znaczy, że użytkownicy mają również. Większość routerów, firewall blokuje domyślnie wszystkie porty które są potrzebne. Do tego większość użytkowników nie jest tego świadoma i nie potrafi tego zmienić zwalając jednocześnie winę na dowolną firmę hostingową.

nie posiadam shared hostingu w hekko a wszedłem na ten temat tylko i wyłącznie ze względu na ilość postów w temacie opinia hekko.pl by stwierdzić że najmniej jest tu opini jest za to kłótnia o drobne być może uciążliwe awarie.Tak.Rozwiązanie podnieść ceny i Ci pseudobiznesmeni sami odejdą i będą inne firmy obsmarowywać na forach mając w głębokim poważaniu ich bok.Nie zdając sobie sprawy, że tam te sprawy powinny być wyjaśniane.Mimo dużej ilości postów i stosownego prestiżu na forum wynikającego z ilości napisanych postów tworzą je (posty) dla dzikiej satysfakcji i swoistego prestiżu, posty o niczym.Hekko podnieś ceny o 0,5Pln miesięcznie lepiej było by więcej i rozleci się to towarzystwo wzajemnej adoracji.Czym różni się hosting w hekko a w iq,kei,prohost itp. ceną a ta okazuje się ma wpływ na opinię.Popatrzcie na opinie w tych firmach które wymieniłem pełen szcun krótkie i zwięzłe a tak panie hekko wyniósł pan bok na forum ale to nic nie dało.Nie da rady "perły przed wieprze"

nie posiadam shared hostingu w hekko a wszedłem na ten temat tylko i wyłącznie ze względu na ilość postów w temacie opinia hekko.pl by stwierdzić że najmniej jest tu opini jest za to kłótnia o drobne być może uciążliwe awarie.Tak.Rozwiązanie podnieść ceny i Ci pseudobiznesmeni sami odejdą i będą inne firmy obsmarowywać na forach mając w głębokim poważaniu ich bok.Nie zdając sobie sprawy, że tam te sprawy powinny być wyjaśniane.Mimo dużej ilości postów i stosownego prestiżu na forum wynikającego z ilości napisanych postów tworzą je (posty) dla dzikiej satysfakcji i swoistego prestiżu, posty o niczym.Hekko podnieś ceny o 0,5Pln miesięcznie lepiej było by więcej i rozleci się to towarzystwo wzajemnej adoracji.Czym różni się hosting w hekko a w iq,kei,prohost itp. ceną a ta okazuje się ma wpływ na opinię.Popatrzcie na opinie w tych firmach które wymieniłem pełen szcun krótkie i zwięzłe a tak panie hekko wyniósł pan bok na forum ale to nic nie dało.Nie da rady "perły przed wieprze"

Bardzo mądre to co piszesz;) Ktoś rozumie tą branże. Problem tylko, że hekko zaspokaja pewne zapotrzebowania na rynku czyli tani hosting. Niestety nie wszyscy użytkownicy hekko to rozumieją. Problem jest taki, że każdy za małe pieniądze chce uptime 100%, a przy takich obłożeniach serwera(żeby wyjść na jakiś zysk), nie zawsze jest to takie proste. To tak na obronę hekko

Ile ludzi tyle opinii, według mnie jako tani hosting sprawuje się dobrze, przyznam że wcześniej też urywało mi połączenia, ale na nowym kompie te problemy już nie wystąpiły, nie wiem od czego to zależało. Mogę szczerze polecić Hekko gdy chce się trochę zaoszczędzić i dobrze wyjść na tym. (jak powiedziałem ile ludzi tyle opinii, ja mam właśnie taką)

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Pytanie do hekko..

Czy ograniczenie: "Backup moze byc stworzony w godzinach 24 - 9." jest koniecznością? Zawsze przed "dłubaniem" w stronkach tworze backup i przywracam w razie czego. I niestety strasznie mnie to ogranicza... była by może szansa, żeby chociaż w trochę wcześniejszych godzina można było wykonać tą operację ? :)

Już na jesieni planujemy poszerzyć zakres godzinowy tej funkcji.

Czy zapoznałeś się z naszym najnowszym dodatkiem - backupem przez FTP ? W przypadku utraty danych masz dostęp do kopii z nocy, możesz ściągnąć dowolne pliki a już niedługo także bazy danych :)

• 8 miesięcy temu...

Niestety, zwykłe złodziejstwo... Zamówiłem pakiet, z zamiarem wzięcia domeny .pl za darmo, jednak po zamówieniu, zmienił się regulamin promocji. Konto opłacone i teraz muszę jeszcze dopłacić za domenę. Dział obsługi: niestety. Tak się nie robi! Chamstwo i nic więcej! A co najlepsze działam w imieniu firmy, więc muszę dopłacać z własnej kieszeni!

W MasterNet masz domeny .pl za 12zł. Podejrzewam, że specjalnie dla Ciebie tej oferty nie zmienili. W regulaminie z pewnością był punkt o dacie końca promocji. Być może nie spełniłeś, któregoś z punktów regulaminu? Nie siej paniki.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

1. Promocja obowiązuje od 28 marca 2011 roku do odwołania.

zmienił się tylko punkt:

11. Promocją objęte są pakiety: EasyPack+, MediumPack, MediumPack+, MaxPack, MaxPack+, EasyReseller+, MediumReseller, MediumReseller+, MaxReseller, MaxReseller+.

z którego znikło: EasyPack. I nie sieje paniki, piszę jak to wygląda...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności