Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Panowie, konserwacja była zapowiedziana więc proszę nie pisać nieprawdziwych informacji.

I taką informację również można przeczytać przed założeniem konta.

No cóż.. mogę tylko napisać :)

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może i była zapowiedziana, ale ja konto zamówiłem godzinę temu.

Może się nie znam, ale powinna się chociaż jakaś mała tablica informacyjna pojawić (dla nowy klientów i takich co nie czytają komunikatów).

Kiedy usługi będą dostępne ?

Pozdrawiam,

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Teraz jest :)

A zapewniam nie był.

Nawet serwery mogą mieć wolny weekend ;)

Pozdrawiam,

Ps. Poczekam do jutro, bo działa i nie działa.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Już dawno po wszystkim, oczekuję tylko na raport z serwerowni czy wszystko jest tak jak być powinno po tej konserwacji.

Gkeb: gdybyś czytał wiadomości o pracach konserwacyjnych to byś nie pisał w ten sposób, konto masz od dłuższego czasu więc się dziwię.

Hosting nie spełnia moich wymagań.

Mam wykupione tam konto, lecz niestety 2 większe fora u Panów z Hekko to już za dużo...

Ostrzeżenia... mało pomocni, a jako administracja powinni o to zadbać, a nie sypać ostrzeżeniami i blokować.

No cóż... pożyjemy zobaczymy, ale czuje, że jeszcze tutaj wrócę do tego tematu :)

Bo dla Pana odpowiedni jest VPS a nie konto shared przy tych skryptach co Pan posiada: Qlweb nie zoptymalizowany (brak indesków w bazie - mnóstwo długich połączeń mysql), 2 fora PRZEMO - o których Pan mówi, że są bardziej optymalne i mniej obciążające od zwykłej wersji skoro to nie jest prawda. Zaproponowałem zmianę skryptów for to dla Pana jest to niemożliwe a dlaczego to nie uzyskałem odpowiedzi skoro nikt inny nie ma z tym problemów na żadnym hostingu jeśli taki problem występuje

QLweb jak Pan widzi został wyrzucony, jedno forum zablokowane.

Została jedna strona która dziwnym trafem generuje złe zapytania, chociaż pytałem już eksperta i powiedział że to nie możliwe by generowała aż tak dużo by hosting się tego czepiał.

Nie mogę zmienić na inne ponieważ korzystam ze skryptu z dodatkowymi funkcjami , czego w standardzie nie ma i miałbym problem z przeniesiem również.

Tak więc... nawet wymieniony został przez Pana nowo zainstalowany skrypt wordpressa... już po 2 tygodniach istnienia skryptu na serwerze generował on za dużo zapytań. Przecież to niemożliwe dosłownie....

Tak więc pozostaje VPS/mały dedyk.

Po ostatnich Pańskich zmianach wszystko jest w porządku więc ..

edit:

Zaproponowałem Panu wszystkie rozwiązania dot. konta, Qlweb nie musiał być wyrzucony - wystarczyła optymalizacja bazy danych i dopisanie cache (pisałem o optymalizacji w tickecie) - jednak nie możemy tego dla Pana wykonać, oferujemy hosting a nie prace edytorskie w skryptach.

więc ?

Więc nie chcę wstać...usiąść wygodnie i zobaczyć że konto zostało zablokowane.

Ponieważ wszystko już chodzi jak należy moim zdaniem.

"jednak nie możemy tego dla Pana wykonać"

Doskonale to rozumiem, ale mam zamiar zaraz ściągnąć jeszcze kilka wordpressów i postawić je na tym serwerze. Czy to będzie sprawiało problem ?

Co do serwera dedykowanego nie jestem jeszcze w stanie zafundować sobie takiego.

Ale konto nie zostanie zablokowane bo nie ma powodu obecnie a o każdym problemie informujemy, jeszcze nikomu nie zablokowaliśmy z powodu logów mysql konta - zawsze jest jakieś wyjście, oczywiście pomijając rezygnację - nawet w najgorszym wypadku.

Obciążenie CPU może Pan monitorować w panelu rozliczeniowym a logi z mysql na swoim koncie FTP. Życzę miłego korzystania z konta.

Nigdy nie za blokowane ?

.... Konto będzie monitorowane - prosimy o optymalizację swoich skryptów lub konto może zostać zablokowane gdyż jest to trzecie - OSTATNIE ostrzeżenie....

To jest część maila z ostrzeżeniem.

Szybko Państwo zmieniają zdanie.

Ja lubię szybkość ...ale i jasność w wypowiedziach, ponieważ jestem strasznie zrażony hostingiem z którego zrezygnowałem by przejść do Państwa.

Nigdy nie za blokowane ?
.... Konto będzie monitorowane - prosimy o optymalizację swoich skryptów lub konto może zostać zablokowane gdyż jest to trzecie - OSTATNIE ostrzeżenie....

To jest część maila z ostrzeżeniem.

W przypadku braku reakcji tak się dzieje, tutaj zaistniała reakcja więc dlaczego ma tak być ?

System ostrzeżeń jest jasny i klarowny i przygotowany dla tych którzy chcą współpracować i dla tych co nie odpowiadają na nasze wiadomości marnując ogromne ilości zasobów. A bez powodu tych ostrzeżeń nie wysyłamy.

@3Lay, ovh rozdaje dedyki prawie za darmo. Kup sobie licencje DA, zapłać za konfiguracje i do woli instaluj sobie wp, qlweby itd. Bądź panem swojego losu, zarządzaj normalną gotówką i nie wymagaj 10% serwera i usług programistycznych za 2 zł miesięcznie. Opanuj się...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności