Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

host jest ok, teoretycznie nie można się przyczepić do ich serwerów jeśli ktoś stawia tam proste skrypty, nie wiem z czego to wynika, ale moje skrypty na hostingach innych firm chodzą bez problemu, a u hekko/jupe coś trzeba poprawiać. Niby jakieś drobnostki, ale trochę to denerwuje ;) choćby wczoraj miałem problem, niby błahy bo wystarczyło zakomentować jedną linijkę w .htaccess i było po problemie. No ale przed chwilą odpalam kolejny skrypt i znowu mam jakieś błędy (u konkurencji chodzi normalnie), więc znowu będę musiał pisać i tłumaczyć o co chodzi. a i jeszcze denerwuje mnie że nie ma helpdescu prosto z konta hostingowego i muszę w mailu podawać gdzie muszą szukać :)

a uparłem się na ich hosting dlatego, że są z mojego miasta:) nawet z sąsiedniej ulicy, więc czemu nie wspierać lokalnego biznesu ;) plusem są też oczywiście ceny, oraz na szczęście szybka odpowiedź supportu na maila

pozdrawiam

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
kup sobie hosting w az.pl dostaniesz 3 domeny pl w cenie, lub tylko załóż tam konto też dostaniesz coś gratis za zero zł. Hekko to solidny partner w interesach, dołożył by ci te 10 zł - gdyby miał stracić reputację.

Co do az.pl to nie polecam :), ja osobiście nie mam tam nic ale moi klienci czy znajomi którzy tam mieli cokolwiek przenieśli się. Jeżeli chodzi o Hekko to jak narazie naprawdę jest to DOBRY HOSTING.

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

• 2 tygodnie później...
Widać od razu, że poważnie podchodzą do klienta, kiedyś pisałem do BOKu późną nocą

i odpowiedź dostałem praktycznie natychmiast.

Dwie minuty temu wysłałem do boku maila, coś nie tak z domeną, nie przekierowała się do końca. Właśnie dostałem odpowiedź, że już naprawione. To się nazywa hosting :)

Ja tam musze ztyrać plusa, bo mi nie wysyła maili/smsów że darmowe minuty się kończą ;)

miz, i tak dobrze, że nie ma pretensji o to, że ktoś mu sygnału od razu do głowy nie wysłał (np. w postaci sennego koszmaru) :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 1 miesiąc temu...

Na serwerze dwa wordpressy: precel zamknięty i blog dla nastolatek, pakiet easyPack+ i i przekroczony limit cpu.

Nie wiem, jak Was ale mnie irytuje, że nie dostaje maila że za 12 godzin zablokujemy Panu konto, proszę dokupić dodatkowy limit, tylko ciach i konto zablokowane.

Fakt blog dla nastolatek stał się popularny, ale nie sądziłem że serwer tego nie utrzyma.

Wiecie może jak radzą sobie inne tego typu hostingi, ze średnimi blogami na WP?

Np. Linuxpl słyszałem, że jest solidny

SEO, SEO i SEO

Na serwerze dwa wordpressy: precel zamknięty i blog dla nastolatek, pakiet easyPack+ i i przekroczony limit cpu.

Nie wiem, jak Was ale mnie irytuje, że nie dostaje maila że za 12 godzin zablokujemy Panu konto, proszę dokupić dodatkowy limit, tylko ciach i konto zablokowane.

Fakt blog dla nastolatek stał się popularny, ale nie sądziłem że serwer tego nie utrzyma.

Wiecie może jak radzą sobie inne tego typu hostingi, ze średnimi blogami na WP?

Np. Linuxpl słyszałem, że jest solidny

W ciągu dnia raczej limitu nie wykorzystałeś, limit jest rozbity na doby ale liczony jako suma punktów na cały miesiąc, więc jakaś kontrola nad tym jest możliwa. Wystarczy zaglądać do panelu i obserwować obciążenie.

Inna sprawa, że faktycznie na hekko ciężko cokolwiek więcej postawić, ja zazwyczaj na jednym koncie trzymam tylko jeden serwis (jupe wygląda lepiej nawet), mam na myśli serwis dla ludzi (powyżej 100 wizyt na dobę). Z drugiej strony miałem kiedyś forum na neteasy, hosting super tylko co z tego jak non stop wywala błędy kilkunasto minutowe. Nie jesteś w stanie tego zauważyć nawet, więc sądzisz, że jest różowo. Dopiero jak prowadzisz coś dla ludzi to są informacje o niedostępności. Podsumowując - wolę mieć już jakieś ograniczenia, widzę i zgadzam się z umową, niż wirtualny hosting stabilny tylko na papierze...

P.S. Sprawdź wtyczki, głównie jakieś slidery itp. cache niewiele na to pomoże a potrafią zajechać każdy serwer.

No się zirytowałem :)

Ale fakt przyznam się jeszcze do jednego, na tego precla na 5 dni wpadł mi jakiś automat i zarejestrował około 150 użytkowników, ale to posprzątałem. I właśnie w to obciążenie z tych 5 dni mi zajechało cpu.

Tylko nadal mi trudno uwierzyć, że hekko tego nie wytrzymało.

edit.

radoslaus, dzięki za wskazówki, przeanalizuje wtyczki i mam nadzieję, że da radę, ale przez 3 dni fajny blog będzie martwy bo nie dam 18zł za 3 dni (dodatkowy limit), bo to nie jest tego warte, skoro za hosting płacę 68.88zł

SEO, SEO i SEO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności