Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jednak hekko ma rację co do skryptów, pisałeś, ze masz wtyczki do przema zainstalowane to tu moze być problem :)

Pisząc o przemie chodziło mi nie o wtyczki w skrypcie przema tylko o to że nie korzystam ze zwykłego phpbb tylko z phpbb by przemo :)

Bez żadnych dodatków.

Co do normalnej gotówki i dedyka tak jak pisałem jeszcze niestety nie mogę sobie na to pozwolić.

Np. tu: https://www.ovh.pl/produkty/rps1.xml :) (po odliczeniu dochodowego tyle to mniej więcej kosztuje).

Arek, To nas (firmy) tyle kosztuje a nie osoby prywatne.

Pisząc o przemie chodziło mi nie o wtyczki w skrypcie przema tylko o to że nie korzystam ze zwykłego phpbb tylko z phpbb by przemo :)

Bez żadnych dodatków.

Jeśli to jest czysta wersja przema to bardzo prosto zmienić na zwykła wersję, czy naprawdę zmienia się tak funkcjonalność forum bez tych dodatków których nawet 3/4 nie używasz ? Lepiej doinstalować osobno te które są potrzebne.

Arek_inc jezeli ten hosting czesto czasami nic nie akceptuje procz stron html gdzie jest kilka podstron.Powiedz mi jezeli ktos kupuje hosting to liczy ze cos w zamian dostanie?Jest tyle tanich hostingow jak np fire*** i jakos daja rade.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Arek_inc jezeli ten hosting czesto czasami nic nie akceptuje procz stron html gdzie jest kilka podstron.Powiedz mi jezeli ktos kupuje hosting to liczy ze cos w zamian dostanie?Jest tyle tanich hostingow jak np fire*** i jakos daja rade.

Dostaje: stabilność, miejsce na dysku, directadmin, pocztę, podpięcie domeny, "kawałek" łącza i wiele innych... Darmowy hosting dziś może być, jutro nie (czyli np. pliki może będą, a może je usuną).

Nie piszę tego odnośnie hekko, ale pomyśl, tak na zdrowy rozsądek, co Ty jesteś w stanie robić za 2 zł miesięcznie (6 groszy dziennie)? I plis, nie pisz, że nikt nikogo nie zmusza do tych cen... Po prostu zanim zaczniesz mieć pretensje, postaraj się wczuć w drugą stronę.

Wspomniany przez Ciebie "fire***" istnieje bodajże 2 miesiące a hekko ponad rok; hekko ma kilka razy więcej klientów więc nie ma sensu porównywać tych dwóch firm.

Dobra, nie wypada mi się wypowiadać nt konkurencji; wybaczcie fire*** i hekko.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Arek_inc jezeli ten hosting czesto czasami nic nie akceptuje procz stron html gdzie jest kilka podstron.

Do nas ten tekst ? Jeśli tak to się grubo mylisz. Jeśli skrypty są totalnie "do d.." to nikt tego nie będzie utrzymywał nawet wspomniana firma przez Ciebie a jeśli już utrzymuje to do pewnego czasu. Czy myślisz, że używanie 10% lub więcej czasu procesora dziennie jest ok ? Bo tak było w Twoim wypadku.

edit:

Dla pewności poczyniłem pewne zmiany w regulaminie tak aby wszystko bylo jasne. A jeśli ktoś będzie miał jakieś pretensje w związku z tym i bedzie swoje żale wylewał na forach jakie to hekko.pl niedobre i w ogóle to tylko właśnie Ci którzy płacą najmniej a wymagają najwięcej.

HM...dziwne ale jeszcze zadna firma hostingowa nie powiedziala mi ze moje skrypty przeciazaja serwer...a ceny sa mocno zblizone do hekko,kazdy robi za tyle ile chce.Ja kupujac hosting oczekuje tego ,ze nie zablokuja mi konta z powodu kilku autoblogow i moge tam wstawic co chce,jezeli moje skrypty tak przeciazaja to prosze o zmiane ceny na wyzsza i wtedy kazdy bedzie zadowlony,ceny niektorych hostingow przypominaja mi ceny za pozycjonowanie

Arek_inc:Wczuwam sie w druga strone,dlatego nie pozycjonuje za 10 zl,nie wiem na jakich Ty zasadach dzialasz.

Trzy miesiace za 1 zl.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

HM...dziwne ale jeszcze zadna firma hostingowa nie powiedziala mi ze moje skrypty przeciazaja serwer...a ceny sa mocno zblizone do hekko,kazdy robi za tyle ile chce.Ja kupując hosting oczekuje tego ,ze nie zablokuja mi konta z powodu kilku autoblogow i moge tam wstawic co chce,jezeli moje skrypty tak przeciazaja to prosze o zmiane ceny na wyzsza i wtedy kazdy bedzie zadowlony,ceny niektorych hostingow przypominaja mi ceny za pozycjonowanie

To się dobiera odpowiedni pakiet do swoich potrzeb a nie jeden z tańszych, po to one właśnie są. Chyba, że jest to obciążenie powyżej wszelkich pakietów - zapraszam do zakupienia serwera dedykowanego.

Każdy tak mówi, że jego skrypty nigdzie nie obciążają tylko nagle tu, dlaczego ? Otóż dlatego, że jesteśmy jedną z tańszych firm która w ogóle to mierzy. A prawda jest taka, że autoblogi obciążają - zapraszam do poczytania sobie na TYM forum o obciążeniu autoblogów. Oczywiście pewnie nie mam racji ale cóż..

jezeli moje skrypty tak przeciazaja to prosze o zmiane ceny na wyzsza i wtedy kazdy bedzie zadowlony
W takim razie kupuj dedyka i spokój... Hekko.pl oferuje raczej małe hostingi i jeżeli tobie to nie pasuje to nikt na siłę Cię nie będzie trzymał... Kup sobie za 100zł dedyka w ovh.pl i wtedy dopiero zobaczysz jak to jest, gdy jeden mały skrypt ciacha Ci całe zasoby.

Osobiście pracowałem już nie raz na swoich dedykach i wiem jak to jest.

Aktualnie nie potrzebuje mocy dedyka, dlatego posiadam kilka kont w hekko.pl. I chwała im za to że za tak niskie pieniądze umieją zaoferować hosting działający tak stabilnie i tak dobrze jak ich.

Opinie na temat hekko.pl mogę wystawić jak najbardziej pozytywną, o czym już wspominałem w innym temacie. Dobry support, szybkie serwery... Czego więcej chcieć za takie pieniądze...

Tyle z mojej strony.

Edit:

A prawda jest taka, że autoblogi obciążają - zapraszam do poczytania sobie na TYM forum o obciążeniu autoblogów. Oczywiście pewnie nie mam racji ale cóż..

Pewnie jeszcze ma blogi z pingowaniem do 3 minuty i roboty non stop na nim siedzą...

Oczywiscie ja zdaje sobie z tego sprawe....ale czy kilka auto blogow moze obciazyc serwer?

Naprawde nie wnikam w to ktora firma to mierzy ,a ktora nie grunt ze dzialaja tak jak hekko.Poza tym co mi da pakiet?skoro w zasadzie liczy sie tylko iloscia miejsca na dysku i transferem?Tych rzeczy akurat nie przekraczam.

Jezeli ktos trzyma male stronki to hekko jest okej,ale duzo osob dostalo roznego typu upomnienia i moze warto wczesniej poinformowac ze wasze serwery zle znosza autoblogi i inne rzeczy?

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności