Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiscie ja zdaje sobie z tego sprawe....ale czy kilka auto blogow moze obciazyc serwer?

Nawet jeden. Kilkanaście kanałów rss + pingowanie i koniec.

Naprawde nie wnikam w to ktora firma to mierzy ,a ktora nie grunt ze dzialaja tak jak hekko.Poza tym co mi da pakiet?skoro w zasadzie liczy sie tylko iloscia miejsca na dysku i transferem?Tych rzeczy akurat nie przekraczam.

Pakiety również różnią się dopuszczalnym obciążeniem, jednak nawet w najwyższym z pakietów nie jest to 10% - takie obciążenie nadaje się na VPS.

Jezeli ktos trzyma male stronki to hekko jest okej,ale duzo osob dostalo roznego typu upomnienia

Masz niepotwierdzone informacje, tych osób do tej pory było mniej niż 10, z czego 2 już dzisiaj się tu wypowiadały.

i moze warto wczesniej poinformowac ze wasze serwery zle znosza autoblogi i inne rzeczy?

Znosimy wszystko dokładnie tak samo jak inne serwery, informujemy tylko o fakcie przekroczenia pewnych limitów które w hostingu współdzielonym dość ważne - nigdy nie blokujemy konta od razu w takim wypadku.

edit: Ta dyskusja nie ma sensu, co jakiś czas w wątku jakiejś firmy zawsze się pojawi osoba która będzie miała pretensje o to, że płaci <100 zł rocznie a chciałaby połowę serwera dla siebie.

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hm...nie wiem jak 10....dwom osobom NA POCZATKU polecilem ten hosting bo mi sie bardzo podobal...i dwie osoby dostaly upomnienia....nie wymagam calego serwera dla siebe..ale moglibyscie chociaz napisac ktore skrypty wam nie leza,nikt nie jest wszechwiedzacy.Ja tylko oczekuje ze bede mogl wstawic na serwer forum,opisy gg lub inne kopie.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

.nie wymagam calego serwera dla siebe..ale moglibyscie chociaz napisac ktore skrypty wam nie leza,nikt nie jest wszechwiedzacy.Ja tylko oczekuje ze bede mogl wstawic na serwer forum,opisy gg lub inne kopie.

W miarę możliwości robimy to, jednak przy x kopii tego samego nie jest to możliwe.

Kupcie se dedyki pod zaplecze... Tym bardziej że nie potrzebujecie masakrycznie ogromnej szybkości to jakiś tani wystarczy.. I zapchajcie na nim cały dysk kopiami... To jest chyba najlepsze rozwiązanie... Będzie wam mulić strasznie tego serwa, ale w zapleczu to chyba nie jest najważniejsze...

Jak na razie najsłabszą stroną hekko jest serwerownia, z której korzystają (dzisiaj znowu całe prociv padło, ciekawe czy dziś mają wolne :)).

Poza tym nie rozumiem o co niektórzy z Was się czepiają. Hekko jako jedna z niewielu firm podaje wszystkie dane niezbędne do sprawdzenia obciążenia generowanego przez nasze konta. Można sobie wejść do panelu klienta i zobaczyć ile % czasu procesora używacie. To samo z zapytaniami SQL, które można znaleźć na serwerze FTP.

Czy to nie jest wygodne? Wszystko jest podane jak na tacy.

Pytania o to, czy konto wystarczy na wrzucenie 20 wordpress'ów jest porównywalne z pytaniem "jaka będzie jutro pogoda?". Przecież to zależy od wielu czynników, które tylko Ty możesz znać (czy to autoblog, jakie ma dodatki, jaką oglądalność itd. itp.), wątpię żeby jakakolwiek firma podała Ci jasną odpowiedź "tak może Pan zainstalować 20 wordpress'ów, nie będzie problemu".

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Tak, serwerownia to najsłabsza strona - Znów problem z zasilaniem mmo iż zapewniono mnie, ze po ostatniej konserwacji w ostatni weekend wszystko będzie ok.

Dostałem informację, że w ciągu 15-20 minut wszystko ruszy.

Natomiast co do wordpressów - 20 worpdressów aktualizowanych ręcznie powinno przejść, jeśli natomiast mają być to autoblogi - nic z tego raczej- zawsze zresztą możesz obserwować jak to się będzie zachowywać patrząc na logi i statystyki, w którym momencie będzie za dużo.

jak wordpressy będą czyste to na pewno nie zablokują Cię,

No nie byłbym taki pewny - zawsze można zostać dotkliwie zaatakowanym przez spamboty. Generalne trzeba monitorować to, co się zostawia na dzielonym serwerze.

Skrypt chroniący zasoby serwera przed atakami botów exaBotDefender: https://docs.google.com/View?id=dgkd4pj4_0hfj5j4gx

Coraz poważniej zaczyna myśleć na serwerem dedykowanym, tylko musiałbym na niego wrzucić takie strony, by zarabiały mi na niego :)

A dlaczego ? ..odpowiedź jest prosta. Jestem mlody i mam wiele pomysłów ... i ... albo brakuje pieniędzy, albo strach wrzucać coś na serwerem.

Coraz poważniej zaczyna myśleć na serwerem dedykowanym, tylko musiałbym na niego wrzucić takie strony, by zarabiały mi na niego :)

Zacząć możesz na hostingu współdzielonym ale z głową i obserwacją wykorzystania limitów.

właśnie testowałem,

głównie potrzebowałem działającego PDO, co na wielu serwerach nie chodzi.

google wyrzuciło mi hekko.pl

przetestowałem. rejestracja troszkę dla mnie dziwna :) jakoś nie przypadła mi do gustu.

ale

serwer bardzo dobrze działa;

panel bardzo prosty i szybki, np założenie bazy danych i użytkownika błyskawiczne;

bardzo szybko ładuje mi pliki na serwer poprzez FTP.

na co dzień używam własnych serwerów z ehost.pl

obsługuję też trochę serwerów klientów od webd.pl po home.pl

nowych usługodawców nie szukam, bo mam sprawdzonych :D

ale na hekko zamierzam postawić jeden mniejszy serwis.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności