Skocz do zawartości

Opinia hekko.pl

michat

Rekomendowane odpowiedzi

Woesz, będąc konsultantem i widząc, że całe PHp i MySQL, wszelkie usługi smigaja, az mło, wszystkie strony chodzą, żadko kiedy prawdopodobne jest, że cos padło, tylko dlatego, że Twój WP nie chcia się zainstalowac, z powodu "problemów z bazą"..

Postaw sie po ich stronie ;)

A od siebie dodam, że od jakiegos czasu mam tam kilka domen i nawet nawet - uptime to chyba z 99,99 ;]

Temat o opiniach hekkeo.pl jest?

To pisze że miałem konto hostingowe na 2 tyg (darmowe próbne ) wordpress nie działał, tylko tyle.

O czym się tu rozwodzić na nazwa.pl notorycznie sie coś pierd...

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy mógłby ktoś potwierdzić, że serwery na hekko z nowymi kontami działają bez zarzutu(s2, s3) ? Może warto założyć drugie konto na ten 'trudny' czas

Można ewentualnie wyrazić prośbę o przeniesienie z s1 na inny serwer ;)

aion-online.net

26 stron na tym serwerku.

To może zmień łącze ?

1.5mb

Sprawdzane przez 2 osoby i nie tylko moja stronę ale kilka innych na tym samym serwerku.

Wszystkei zamulały. Na chwilę obecną strona ładuje się szybko. Oby tak cały czas.

Date/time Load time

28 Nov 2008 22:57 CET 9.53 seconds

28 Nov 2008 21:44 CET 12.86 seconds

28 Nov 2008 21:41 CET 19.12 seconds

Można sprawdzić na innych stronach. Mam nadzieje tylko, że to chwilowy problem.

Właśnie szukam nowego histingu i zdecydowałem się na hekko, bo ma możliwość bezpłatnego testu. Z początku wszystko fajnie, szybka rejestracja, wszystko wygląda naprawde profesjonalnie lecz gdy już udało mi się wgrać strone... o zgroza co za pingi. Strona ładuje się grubo ponad 10 sekund, goście uciekają nie móc doczekać się załadowania strony.

Zrobiłem testy na stronie podanej przez Fidma i wynik przeraził mnie...

#1 test:

Total loading time: 11.3 seconds

#2 test:

Total loading time: 12.5 seconds

... a to i tak jest dobrym wynikiem. No nic poczekam jeszcze kilka dni, jeżeli nic się nie zmieni to chyba podziękuje tej firmie. Dodam, że wcale to winą strony nie jest, do tej pory na innych serwerach nigdy nie było z nią problemu. Jeżeli czyta to admin tego hostingu - panie zrób coś z tym :)

wiele firm udostępnia konto na test bezpłatnie, wrzuć na 2-3 różne serwery stronę i będziesz wiedział czy na pewno nic Ci się ze stroną nie porobiło.

a do admina hostingu to najlepiej mail wysłać - szybciej się na mail odpisuje niż szuka po forach czy ktoś nie ma problemu :)

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Mam konto na S1 już dłuższy czas. Przyznam, że rzadko zaglądam na strony jakie tam trzymam, dlatego nie będę mówił, że jest świetnie czy nie jest świetnie.

Ale - wczoraj próbowałem załadować pliki Wordpress'a do katalog z nowo podpięta domeną. To był mały dramat - po załadowaniu kilkunastu pliczków przerywało połączenie i musiałem łączyć się ponownie, szukać katalogu do którego nie dograło plików i wznawiać kopiowanie. Tych 5 Mb instalacji WP kopiowałem w sumie chyba kwadrans (mam łącze 2Mb na wyjściu). Teraz sprawdziłem czy dzisiaj jest podobnie - jest to samo.

Jednak, mimo to, jestem zadowolony z Hekko, gdyż: kontakt z adminami faktycznie jest bardzo dobry, serwerem administruje się łatwo i przyjemnie (uwielbiam sytuację typu: kupuję nowy pakiet domen w Godaddy, i zanim przekieruję DNSy piątej, to pierwsza, przekierowana na Hekko.pl właśnie już działa i mogę instalować stronę), a że mam konto na S1 który ma problem z kontrolerem? Cóż, peszek :-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Od kilku dni jest trochę lepiej ale akurat częste resety serwera przy uploadzie plików na ftp to w hekko jest raczej standard - nawet jak nie było tego rzekomego problemu z kontrolerem...no nic trzymam kciuki za szybka naprawę usterki.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

nic się w tej kwesto nie zmieniło. Z suportu dostałem dosyć śmieszną wiadomość, że strona się wczytuje szybko. no cóż, jak dla mnie serwer w którym trzeba czekać kilkanaście a nawet kilkadziesiąt sekund na odpalenie strony to nie demon prędkości.

Zawiodłem się troche zważywszy, że wybrałem akurat ten hosting na pochlebnych opiniach, jakie wyczytałem wcześniej w tym temacie.

Daje jeszcze 2-3dni i jeśli sytuacja się nie zmieni spadam z niego.

Szkoda zmarnowanego czasu i wywalonych 70 zł.

a do admina hostingu to najlepiej mail wysłać - szybciej się na mail odpisuje niż szuka po forach czy ktoś nie ma problemu :)

Cóż, dokładnie tak.. poza użytkownikiem @Laambada chyba nikt nie wysłał zgłoszenia..

Ale - wczoraj próbowałem załadować pliki Wordpress'a do katalog z nowo podpięta domeną. To był mały dramat - po załadowaniu kilkunastu pliczków przerywało połączenie i musiałem łączyć się ponownie, szukać katalogu do którego nie dograło plików i wznawiać kopiowanie. Tych 5 Mb instalacji WP kopiowałem w sumie chyba kwadrans (mam łącze 2Mb na wyjściu). Teraz sprawdziłem czy dzisiaj jest podobnie - jest to samo.

No tutaj niestety za wiele pomóc nie mogę, jest to raczej kwestia indywidualna, czasem testuję wrzucanie gotowych skryptów na serwery i wchodzą bez problemu mimo dużej ilości plików. Zawsze można podesłać też spakowany i podesłać prośbę na biuro@hekko.pl o rozpakowanie, obsługa raczej szybka jak to piszesz sam więc rozpakujemy i 10 razy dla różnych domen ;)

A i jeszcze jedno: prędkość łącza nie ma żadnego znaczenia (no chyba, że jest to łącze modemowe/gprs :) ale to zrozumiałe może być.. )

nic się w tej kwesto nie zmieniło. Z suportu dostałem dosyć śmieszną wiadomość, że strona się wczytuje szybko. no cóż, jak dla mnie serwer w którym trzeba czekać kilkanaście a nawet kilkadziesiąt sekund na odpalenie strony to nie demon prędkości.

Zawiodłem się troche zważywszy, że wybrałem akurat ten hosting na pochlebnych opiniach, jakie wyczytałem wcześniej w tym temacie.

Daje jeszcze 2-3dni i jeśli sytuacja się nie zmieni spadam z niego.

Szkoda zmarnowanego czasu i wywalonych 70 zł.

Ale co miało się zmienić ? Przecież strony na serwerze s3 wczytują się błyskawicznie..

Co do kontrolera na s1, jest już lepiej ponieważ poczyniliśmy kilka kroków zastępczych w oczekiwaniu na odpowiedni sprzęcik i na tą chwilę jest ok ale nie zostawimy tego tak oczywiście bo to jest tylko czasowe rozwiązanie problemu. Największy problem z jakim się obecnie borykamy to szybkość działania phpmyadmin na serwerze s1, czasem działa szybko a czasem wlecze się jak żółw.. Oczywiście wiemy o tym i w żadnym wypadku nie zostawimy tego tak :)

Miłego wieczoru wszystkim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności